De lopers van AV Feniks liepen naast hun training een duurloop van 15 km of de zwanenburgbaanrun op Schiphol, terwijl de CenD junioren afgelopen zaterdag in Hilversum hun eerste wedstrijd hadden, Hier werden goede resultaten behaald en veel plezier gemaakt.

Zaterdag Zwanenburgbaanrun

De beelden en woorden van Schiphol spreken voor zich. Speciaal voor de buren; lopers van Feniks mochten meedoen aan deze RUN op de Zwanenburgbaan van Schiphol. Hieronder trainer Dennis Schipper.

Winst en 3 2e plekken voor Feniks in de poule van de C/D-competitie

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van totaal 3 in het kader van de C/D competitie. 4 teams van Feniks kwamen aan de start, voor elke categorie 1. De teams die in de landelijke stand na 3 wedstrijden bij de eerste 12 staan, komen in actie in de finale op 7 september.

Meisjes D 2e plek
GAC Hilversum was duidelijk te sterk voor de D-meiden en hadden geoefend op de estafette. Feniks werd hier 2e op ongeveer 2 seconden afstand. Hier zit duidelijk nog ruimte voor verbetering. Bij de 60 meter kwamen Chevelle Brown, Joanne Piqué en Daisy Hendriks namelijk geweldig uit de startbokken met een 1e, gedeeld 2e en 5e tijd. Ook de 60mH zette Chevelle naar haar hand (10,61). Veronique Veldhuis werd hier 3e in 11,34 sec.
Jammer dat het lopen van de 1000 meter niet snel lukt. De meiden vinden we hier in de onderste regionen in de uitslagen terug, dat geeft ruimte voor veel verbetering. De technische onderdelen worden met veel verve afgewerkt!
Bij Speer een afstand van 17,33 meter (Veronique). Bij Discus hebben de dames Owusu (Nanayaa en Maureen) in de 13 meter geworpen. Joanne sprong over 1,35 meter bij Hoog, Veronique sprong super Ver naar 4,24 meter- goed voor een 2e plek. Bij Kogel werd Chevelle 1e door de Kogel bijna aan de andere kant de bak weer uit te stoten: 12,32 meter (bijna 3 meter verder dan nr 2).

Uitslag

Jongens D 2e plek
GAC Hilversum was hier een machtige tegenstander die met veel verschil eerst werd, Feniks werd 5e bij de estafette, ook vanwege een blessure bij een van de lopers. Duncan Weide werd 4e met 11,26 bij de 80meter sprint, terwijl Aristide Karakoc een mooie 14,81 bij horden op het scorebord zette. De tijden op de 1000 meter bleven wat achter met 3.58,53 voor Jay van der Kooye. Aristide had ook een mooie afstand bij het Speerwerpen: 29,61. Hij werd daarbij net voorgegaan door maatje Ben Roest die is verhuisd naar Hilversum en nu uitkomt voor GAC (29,95m) ipv voor Feniks. Leuk om hem daar weer te zien. Titus Nartey zorgde voor goede resultaten bij Hoog (1,45 2e) en Kogel (9,19 3e). Aristide en Duncan werden 5e en 6e bij Ver. Alles goed voor een 2e plek in de poule.

Uitslag

Meisjes C 2e plek
Ook bij de meisjes C was GAC de beste. Nou ja, op bepaalde onderdelen dan. Hoewel Ashley Boldewijn werd ‘dwarsgezeten’ door Shantell Kwofie (zij won Ver voor Ashely met 5,47 om 4,77m) liet zij zich de kaas niet van het brood eten en won de Sprint (80m in 10,37) en Horde (80mH in 12,81sec). De estafette ging niet zoals gehoopt, maar de 800 meter werd dan weer netjes afgewerkt voor Xiomayra Pengel (4e in 2.39,05min). Xiomayra liep dan ook de cross-finale deze winter!
Steffie Cyntje en Alicia Manu hielden de eer hoog bij de technische onderdelen door Kogel en Discus af te sluiten hoog in de middenmoot. Hetzelfde gold voor Xiomayra bij Hoog (1,40 meter). Bij elkaar goed voor een 2e plek. Een hoger puntentotaal is hier ook mogelijk bij de volgende ronde.

Uitslag

Jongens C 1e plek
De C-junioren van Feniks hebben heel wat hoog te houden met een mooie klassering in de finale vorig jaar. Een aantal jongens is afgezwaaid naar de B-junioren, dus het was afwachten hoe dat de eerste ronde zou gaan. De conclusie is dat hier zeker nog verbetering in de puntentotalen zit! De jongens staan op dit moment 10e in de landelijke stand; dat biedt een mooi perspectief.

De estafette werd dik gewonnen in 49,88 sec. ondanks niet zo vlekkeloze stukjes ertussen. Ali Cisse en Guilliano Principaal zijn de nieuwere rekruten in dit team die moeten zorgen voor sprintsucces; en dat deden ze! Ali werd 1e in 12,23sec, Guilliano 3e in 12,46 seconden. In de spint worden de meeste punten behaald. Berend Zwolle was zelf niet zo heel tevreden over zijn horderace en werd desondanks gewoon vet tweede in een tijd van 15,44 sec. Geen PR, maar een prima tijd!
De 800 meter is bij de C-junioren ook altijd lastig, maar ze worden er steeds beter in. Siebe Pals deed ook al mee aan de cross-finale deze winter en klokte afgelopen zaterdag een tijd van 2.24,42min. Jesse Bon en Vincent Roberts deden het met een tijd van net over de 2,5 minuut ook goed.
Op de technische onderdelen was het flink scoren met 2 eerste plekken: Bij Kogel Milo de Langen met 12,46 meter en bij Discus Siebe met 41,50 meter. Bij Speer werd Siebe 3e met een worp van 36,95 meter. Guilliano is ook goed in Verspringen: 2e met 5,27 meter. En Berend sprong over een hoogte van 1,55 meter. Al met al goed voor de 1e plek!

Uitslag

Landelijke stand

Zondag 7 april alweer de 2e gezamenlijke duurloop van 2019

Ondanks dat het deze keer een kleine groep was, was het wederom leuk en gezellig. Deze keer ging de route van 15 kilometer onder andere door het Penbos en het Diemerbos. De mooie route was uitgezet door Joyce Gerritsen (dank daarvoor). Zondag 14 april is er een gezamenlijke duurloop voor de lopers die een mindere afstand kunnen/willen lopen. Op zondag 5 mei is er weer een gezamenlijke duurloop voor de lopers die een grotere afstand willen lopen.

Algemene Leden Vergadering

Rest nog te vertellen dat afgelopen dinsdag tijdens de training die om 18.00 uur begon de voorjaar ALV werd gehouden waar je de stukken en agenda voor gemaild hebt gekregen. Tijdens de vergadering werd het financieel verslag over 2018 goedgekeurd, heeft Pieter Knotnerus zijn taken als Voorzitter van AV Feniks neergelegd en werden de plannen voor 2019 kort doorgenomen. De vergadering was binnen het uur afgerond. Komt je volgende keer ook? Graag!
Zaterdag 13 april: pupillencompetitie bij AV Startbaan
Zondag 14 april: Seniorencompetitie 3e divisie bij AV Feniks op de baan. Kom gezellig langs!