Afgelopen week kwamen leden van Feniks in actie in Rotterdam, Hilversum en Amsterdam. Het was een weekend van individuele inschrijvingen. De mensen die meededen aan wedstrijden hebben dat zelf bepaald en zichzelf via atletiek.nu ingeschreven. Dat kan jij ook!

Joris in Rotterdam
Joris Pals kwam in actie bij het Lentewerpen bij Atletiek Rotterdam. Hier stonden Kogelslingeren en Gewichtwerpen in een meerkamp op het programma. Gewichtwerpen? Dit is een heel zwaar gewicht, in ronde vorm, met een korte ketting eraan. Die wordt net als een kogel zover mogelijk weggeworpen. Het is een atletiekonderdeel dat vooral door Masters gewaardeerd wordt, maar dit keer deden zelfs ook D-junioren mee. Leuk om te proberen! Joris won beide onderdelen met overmacht en werd dus ook winnaar van de meerkamp. ’s Middags ging hij naar het Olympisch Stadion voor discuswerpen bij het Amsterdams Baancircuit.

Uitslag

Pieter in Hilversum
In Hilversum deden onderwijl trainer Pieter Knotnerus en een aantal van zijn polsstokhoog junioren mee met een wedstrijd bij GAC in Hilversum. Er werd ook ’gewoon’ hoog gesprongen. Felix, Lars en Hanna kwamen in actie. Pieter sprong over de lat op 3,40 meter hoog, Lars Meijer over 2 meter 60. Felix ging ‘s middags naar het Olympisch Stadion voor discuswerpen.

Uitslag

Atleten in actie in Olympische Stadion
Het leuke van de eerste wedstrijd in het Amsterdams Baancircuit is dat het in het Olympisch Stadion is! ’s Morgens begon de wedstrijd al voor onze pupillen. Zij deden onderdelen van de Athletics Champs. Atletiek op een speelse manier. Zo was er Polsstokverspringen en 40/60m Hordelopen. Onze pupillen weerden zich goed in het veld. Chevelle Brown werd eerste in de Meerkamp Pupillen A1, zij won alle onderdelen behalve de middellange afstand. Ter loops pakte zij een paar clubrecords mee. ’s Middags was het de beurt aan de junioren en senioren. Eerste plek was er bijvoorbeeld voor Sarah Itiola op de sprint en de 300m, Milo de Langen (kogel en discus) en Amar Wong op de sprint. Onze penningmeester Koen de Langen werkte een speedmeerkamp af, Sam Lievesley –uit de loopgroep- liep een 1500 meter en een 100 meter.
Kijk voor alle uitslagen hieronder: ‘Petje af’ voor iedereen!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MPA1
Chevelle Brown: -Polsver (nieuw), 3,15m (CR)
-60m h, 11,00 seconden (CR)
-Vortex, 27,50m (CR) alle in Amsterdam 2017

JJB
Joris Pals: Gewichtwerpen (nieuw) 19,79 meter, Rotterdam (CR),

(De ranglijsten Outdoor 2017 op ranglijsten.tk worden nog opgestart)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de  mail! 
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.