Zaterdag was de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie. Georganiseerd bij en door Feniks.
Drie Amsterdamse verenigingen kwamen op bezoek: Phanos, Atos en AAC. Het was warm, vrolijk en gezellig op de baan. Met alle juryleden van Feniks en de andere verenigingen en de vele junioren van Feniks als assistent was het een geslaagde wedstrijd. Bedankt allemaal!

Kan ik jouw foto van zaterdag in de weekly plaatsen? Je kan hem mailen!
Heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

Pupillen bij Feniks

Al om half negen ’s morgens waren de opbouwers hard aan het werk om de baan klaar te maken, evenals de wedstrijdorganisatiecommissie om de laatste hand aan de voorbereiding te leggen. De catering opbouwen, taarten snijden, tillen, meloen in bakjes. Op de baan werden de Verspringbakken klaar gemaakt voor de pupillen met het speciale afzetvlak, 2 x hoog, 2x Kogel en 1 keer balwerpen met EDM. Ook het team van de Elektronische Tijdwaarneming was om 11.00 uur paraat voor de start van de estafettes.
Om 11.00 uur begon ook het Balwerpen al. Gedurende de
dag werkte iedere pupil zijn of haar meerkamp af, gevolgd door een 600 of 1000 meter. Hierna stond uiteraard een beker water klaar, want warm was het wel. Een meisje rende zo hard dat zij moest overgeven, en zoals altijd werden na zo’n eerste middenlange afstand ook wat tranengeplengd.
Bij de andere onderdelen had iedereen het naar de z

Goed geluimde juryleden, hulpen en scheidsrechters zorgden voor een goed en tijdig verloop van de wedstrijd, Terwijl de 1000 meter nog niet was afgelopen werd begonnen met de prijsuitreiking voor de jonge pupillen. Voor de meerkamp werden 5 medailles bij iedere categorie uitgereikt, bij de Mila werd goud, zilver en brons omgehangen.

 

Feniks in de competitie
Net zoals voorgaande competities waren de pupillen van Feniks goed vertegenwoordigd in de top van het klassement. Met name in de meerkamp, maar soms ook bij de Mila, zoals bij de jongens A1.

Gouden medaille in de meerkamp voor: Jada Purperhart (MMP), Thierry van Diggelen (JPC), Eljahro Philipsen (JPB), Riley Groenbast (JPA1) en Chevelle Brown (MPA2).
Eerst plaats bij de Mila: Elaijh Groenbast (600m), Salyshia Reemnet (600m) en Riley Groenbast (1000m).

Top 3 meerkamp en mila verder voor: Jada, Zazza, Salyshia (MMP), Duska (MPC), Louwé (MPB), Joanne (MPA2), Elaijh (JMP), Eljahro (JPB), Mees en Ryan (JPA1).

Uitslag

Lentewerpen in Rotterdam

Terwijl de ouders en broer van Joris Pals bij de pupillencompetitie bij Feniks hielpen, ging hijzelf met zijn oma naar Rotterdam. Voor het Lentewerpen: Kogelslingeren en Gewichtwerpen. Hij won de meerkamp en behaalde met beide onderdelen een Clubrecord. Kogelslingeren: 55,91 meter en Gewichtwerpen 18,24m.

Uitslag

Kyan loopt hard

‘Na de succesvolle en leuke 1e pupillen competitie wedstrijd op zaterdag liep Kyan Bremer zondag bij de Westeinderloop van AV Aalsmeer zijn eerste 1000m op de baan. Na een super spannende eindsprint finishte hij als eerste in 4.01 minuten.’ Verslag van Chantal

Clubrecords en ranglijsten

Heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JJA
Joris Pals
Kogelslingeren: 55,91m, Rotterdam 2018 (1e seizoensranglijst, 20AT)
Gewichtwerpen (11,34 kilo): 18,25m, Rotterdam 2018 (1e seizoensranglijst)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!