De scholen en dus ook trainingen zijn weer normaal van start gegaan voor het laatste deel van het schooljaar en atletiekseizoen.
Het seizoen begon al vroeg, maar vorige week -28 april- was dan ook de eerste competitiewedstrijd voor het B-juniorenteam van Feniks. Afgelopen weekend renden de lopers een mooie run in de omgeving en was een aantal atleten te gast bij AV Horror de Ademloze in Sneek voor een mooie meerkamp. Koen de Langen werd daar 1e en Berend Zwolle 2e in hun respectievelijke categorie. Altijd gezellig, de meerkamp in Sneek, waar Feniks met een hele groep naartoe gaat voor een gezellige wedstrijd en BBQ in het gezamenlijke huis. Ga jij volgende keer ook mee?

B-junioren: Finale-kansen voor de jongens B junioren

‘Afgelopen 28 april had ik de eer om te jureren bij een B junioren-competitiewedstrijd. Samen met Agathe waren we als jurylid bij het speerwerpen ingedeeld. Naast het jureren was er voldoende tijd om de B junioren in actie te zien.

Bij de meiden waren daar Sarah, Lakisha, Chanté, Steffie en Janaira, alsmede de C junioren Ashley en Alicia. Als team werden ze 5ein deze poule. En dat betekent landelijk een mooie 23eplaats. Uitblinkers waren Sarah (op de 100m en 200m dé grote puntenpakker) en Ashley (de C juniore die alles kan; zij pakte punten op 100m horden, 800m en hinkstapspringen). Chanté (hoogspringen), Alicia (discuswerpen) en Steffie (kogelstoten en speerwerpen) pakten nuttige punten voor het teamresultaat. En op het laatste onderdeel (de 4 x 100m estafette) heb je 4 deelnemers nodig, dus Chanté, Alicia, Janaira en Lakisha hebben daar hun beste beentje voorgezet. Met nog wat meer oefenen op dit onderdeel zal het ook daar helemaal goed komen.

Voor de jongens waren Berend, Milo en Siebe (C-junioren) ingevlogen om de afwezige Lars en Bjorn te vervangen. Amar werd helaas ziek en ook Felix had last van een blessure. Desondanks een 14eplek in de tussenstand en dus met een complete en gezonde ploeg een kans op finale. We gaan ervoor op 23 juni a.s. Grootste puntenpakkers voor de jongens waren Dave en Carildo. Dave pakte punten op de 200m en de 800m. Op de 800m hield Dave zich strikt aan het schema wat hij van trainer Pieter had gekregen. Van Carildo hadden we hoge verwachtingen op hinkstapspringen. Met een benadering van zijn PR van 12,75m kwam hij op deze zondag de verwachtingen na. Op hoog haalde hij punten en met het estafetteteam ook een fijne race om te bekijken als toeschouwer. Zekere wissels en een prachtige tijd van 45.15sec (= clubrecord). Voor Yaïr, Quincy en Zion persoonlijke records op hun onderdelen. Goed gedaan, mannen!
Berend, Milo en Siebe waren er niet voor niets. Berend op 100mh, Milo op kogelstoten en Siebe op discus behaalden punten voor het junioren B team. Fijn dat ze er waren. Tenslotte haalde Felix, ondanks zijn hardnekkige blessure op speerwerpen toch nog ruim 500 punten.

We hopen op een compleet en gezond B junioren team op 23 juni a.s. bij de tweede en laatste competitiewedstrijd. Ik ga ervan uit dat het jongensteam er alles aan gaat doen om die finaleplek te pakken.’  Verslag van Marjanne Meinsma, voorzitter AV Feniks a.i.

Uitslag

Longrun lopers start bij Maxis

‘Ondanks het wat slechtere weer toch een kleine groep aanwezig op 5 mei. De start van de 11,5 kilometer duurloop was bij de Maxis. De route ging via Weesp en Muiden terug naar het startpunt. De volgende gezamenlijke duurloop met een korte afstand ( 7,5 km ) is op 19 mei. Op 16 juni is er dan weer een duurloop met een langere afstand.’ Verslag van Jan van der Laan.

 

 

Zonnige meerkamp in Sneek

‘In groepshuis Het Toppunt verzamelden zich in de loop van de vrijdagavond 3 mei een groepje fanatiek atleten met aanhang en supporters voor het jaarlijkse gezellig weekend Sneek. Dit keer warend e deelnemende atleten: Aristide, Milo, Berend, Siebe en Koen. Ticiano en Felix zouden ook meedoen maar waren geblesseerd en mochten dus niet aan de start verschijnen. Zij waren wel meegekomen naar Sneek. Naast ouders van de atleten waren ook Jan, Esther en Marjanne mee als supporters: dat werd zeer gewaardeerd door de heren atleten. Ook is het stadje gezellig om te bezoeken. Trainer Pieter kwam ook vanaf zaterdag. Al met al goed voor zo’n 20 Amsterdammers in Sneek.
Daar waar het weer bar en boos was vorig jaar, toen er gekampeerd werd, viel het nu alleszins mee. Er stond wel wind; maar grotendeels scheen de zon; hetgeen de prestaties zeker beter maakte. Wie gaat er nog meer mee volgend jaar? Het zal ruim op tijd aangekondigd worden in Whapp-groepen, op de website en trainingen.

Wedstrijd zelf
Koen deed dit jaar zelf mee en was niet alleen supporter van Milo. Onze penningmeester sleepte gelijk de winst mee naar huis na een geweldige 10-kamp met een zware afsluitende 1500 meter om half zeven op zondagavond als laatste onderdeel van de hele wedstrijd. Polsstokhoogspringen ging ook prima. Het beste bezet was het JJC2 veld met 3 deelnemers van Feniks die allemaal de 8 kamp afmaakten. Aristide verdedigde de eer bij de D-junioren.

Berend Zwolle werd uiteindelijk de beste junior C2 met een 2e plaats. Hij had graag de horden nog wat beter gedaan maar zette een goede prestatie neer op de 1000 meter met Milo al haas. Milo had zijn kansen op een goede klassering op zaterdag al vergooid door bij Kogel 3 fout-pogingen op het bord te zetten. De rest van de meerkamp was hij bezig zijn achterstand weg te werken. Berend had PR’s op bijna alle onderdelen. Siebe verbeterde zich op een aantal onderdelen super (horden en hoog) waardoor zijn achterstand bij het werpen (winst bij speer en discus) niet helemaal onoverbrugbaar was en hij 3e stond bij het aangaan van de 1000 meter. Dat lukt normaalgesproken best goed, maar de benen wilden niet meewerken terwijl de nummer 4 de beste mila-loper van allemaal was. Helaas dus geen 3e maar 4e deze meerkamp.

Aristide werkte een solide meerkamp af en werd 6e overall. Hij had het prima naar zijn zin. Naast de meerkamp ook met Ticiano op de skelter in het Toppunt.

Al met al een heel gezellig weekend in Sneek! Zeker volgend jaar weer met een grotere groep. Wie weet willen andere Amsterdamse Atletiekverenigingen ook wel mee…

Ed Turk was er om mooie foto’s te maken!’ Verslag Helen Kooistra, redactie Feniks

Uitslag

 

En verder:

Chevelle Brown deed mee aan de CD Evening games bij AV Haarlemmermeer in Hoofddorp.