Ondanks dat de pupillen vrij hadden in de meivakantie (zij begonnen maandag 7 mei weer met trainen) zaten weinig atleten van Feniks stil deze vakantie. Er waren veel wedstrijden te doen, in deze Feniks Weekly een aantal verslagen. Ander leuk nieuws kwam van de GPRcommissie: de Gaasperplasrun kent dit jaar de Tunnelrun van 13,6 km waarbij je voor de Gaasperdammertunnel rent. Verder een update van de clubrecords. Een extra lange Weekly dus! Keep on reading…

Meerkamp in Sneek (28/29 april)

5 atleten van Feniks deden mee aan de Meerkamp in Sneek en plakten daar met de familie een gezellig weekend aan vast. Milo de Langen stond op de hoogste trede van het podium met een 1eplek (JJC), Hanna Knotnerus werd 3ebij de Senioren Vrouwen. Felix Zwolle (JJB) viel niet in de prijzen maar zette wel mooie prestaties niet bij het Hoogspringen (1,81m!) en Hordelopen. Berend Zwolle en Siebe Pals (JJC)deden voor het eerst mee aan de meerkamp en dat was voor hen een goede ervaring. Ook het samen kamperen en eten was een goed begin van de vakantie. Gaan we volgend jaar met meer? Gezellig! Uitslag

Milo sprint naar 1e plek Meerkamp Horror in Sneek

Geen training? Wat geen training?

In de vakantie was voor geen van de pupillen training op de baan bij Feniks. Deze vier meiden kregen het voor elkaar dat vader/ouder Pedro hen een speciale training gaf.
‘Op dinsdag 1 mei verzorgde Pedro een vakantietraining. Er werd een leuk warming up spel gedaan, veel loopcoördinatie-oefeningen met een touwladder, flink gesprint, balgeworpen én een rondje een rondje middellang als afsluiter. Dit alles in het Nelson Mandelapark. Top Pedro!’
Wie weet gaat Pedro af en toe meehelpen bij de trainingen van AV Feniks op de baan?

Springen bij GACHilversum (6 mei)

Op een zonnige zondag ging een delegatie van de atleten naar de onderdelenwedstrijd van GACH. Voor de meesten van de atleten die meegingen is dit de club van hun vrijdagavond polsstoktrainer. Er werd dan ook gesprongen door Hanna, Amar Wong (Hoog 1,67m!), Milo, Luca Louwris (PSH 3,12m) en Felix (PSH 3,02m). Polsstokhoog of gewoon Hoog.

Uitslag

Kaas-en Stroopwafelwedstrijd in Gouda (1e) (10 mei)

Tijdens de vakantie vond trainer Jan Eleveld het leuk om mee te doen aan een wedstrijd, gelukkig heeft de familie de vakantieplannen hierop aangepast. Felix, Milo en Nadia Houtzager volgden Jan naar deze wedstrijd. Een gemoedelijke bijeenkomst waarbij Felix zijn Kogel 12.00 meter ver stootte en Milo 5,34 Ver sprong. Mooie prestaties.

Uitslag

Gaasperplasrun door Gaasperdammertunnel

Door samenwerking met Rijkswaterstaat en Xias is het gelukt de Tunnelrun toe te voegen aan de routes van de Gaaspeprlasrun. 13,65 km lang is de route, waarvan meer dan 3 kilometer door de tunnel die in ruwbouw af is. Ben je als hardloper nog niet ingeschreven?

www.gaasperplasrun.nl

AmsterdamsBaancircuit bij AV’23 en Trackmeeting Utrecht (11 mei)

De ABC-wedstrijden in Amsterdam worden steeds populairder, deelnemers komen overal vandaan. Bij AV’23 deden 222 mensen mee. Het ABC is een gezamenlijk circuit van de 5 Amsterdamse verenigingen en AV Startbaan uit Amstelveen. Voor de pauze van 18-20 uur is voor de pupillen de Athletic Champs waarbij de snelle speelelementen hen voorbereiden op de atletiek als junior. Na 20.00 uur komen de junioren en senioren aan bod.

‘Onder ideale omstandigheden ging vrijdagavond het ABC van start bij AV’23 in de watergraafsmeer. Feniks was met 16 pupillen aanwezig in deze openingswedstrijd. Bij de allerkleinsten, de mini’s dus, pakte Elaijh Groenbast meteen de gele leiderstrui dankzij een degelijke meerkamp (5 onderdelen). Hij won er 3! Tom deed het ook goed en staat op een keurige derde plek. Hij maakte vooral indruk tijdens het slotnummer, de 600meter. Bij de C’tjes staan Thierry van Diggelen en Kyan Bremer in de top 5 van het tussenklassement (4 en 5), terwijl Adne de Munnik een wat teleurstellende 10de plek inneemt.
Hoewel Eljahro Philipsen bij de B-pupillen op 2 van de 5 onderdelen zijn tegenstanders de baas bleef, staat hij toch 2dein het klassement en dat is zonder meer verrassend. De achterstand op de Phanos-atleet is overigens minimaal. A1-pupil Riley Groenbast wist zich dankzij een fraaie 600 meter toch nog in de top van het klassement te nestelen (3de). Op de andere onderdelen stelde de frêle man enigszins teleur, hoewel hij een PR bij Kogel had.
Chevelle Brown en Jo-ann Pique acteerden voortreffelijk op deze openingsavond bij de meisjes A2. Zij nemen de posities 1 en 2 in, terwijl Veronique en Tara resp. 6de en 12de staan. Dan nog even de meisjes Lieke, Maren, Nura, India en Freya: ze deden hun uiterste best maar gingen in al het geweld ten onder en nemen nu bescheiden posities in op de ranglijst.

TENSLOTTE: Er is natuurlijk nog van alles mogelijk na deze eerste ronde want volgens het reglement zijn de 10 beste resultaten bepalend voor de eindstand. Zelfs als je maar 2 van de 4 vrijdagavonden actief bent kun je dit leuke toernooi nog winnen. Dus Feniks-atleten schrijf jullie massaal in voor ronde 2 en dat is vrijdagavond 25 mei op de blauwe baan in Amsterdam. ‘Verslag van de opa van Elaijh en Riley Groenbast

Ook kwamen Siebe, Isaac Mensah, Virgel Norah en Nadia in actie. Isaac won de 80 meter sprint in een mooie 10,49 sec.

Uitslag

Joris Pals slingerde zijn Kogel naar 56,33 meter (6 kilo, PR en CR) bij de 1etrackmeeting in Utrecht. Volgende week staat een wedstrijd in Frankisch Crumbach, Duitsland, op het programma.

Uitslag

Hardlopen

Onze hardloopgroepen waren ook actief in de vakantie. Afgelopen zaterdag werd er met de zaterdaggroep na het lopen koffiegedronken met wat lekkers erbij. Altijd gezellig en nu kon het buiten! De zaterdaggroep breidt zich snel uit.
Op zondag deden lopers meer aan de Geinloop, maar ook een halve marathon in Luxemburg en de Beemster marathon. Je vindt de (woensdag)lopers van Feniks overal!

Beemstererfgoedmarathon
Wie denkt aan een marathon, denkt vaak aan 42 kilometer lang rennen en dit binnen een zo snel mogelijke tijd. De Beemster Erfgoed Marathon is hiermee niet te vergelijken. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om als duo een halve of een hele marathon af te leggen. Aan de hele marathon mag je ook met z’n drieën meedoen. Je gaat niet alleen rennen, maar ook fietsen. Dit is als trio mogelijk met twee fietsen of, ook ontzettend leuk, een tandem. Samen leg je dus een volledige afstand van 21 of 42 kilometer af en wissel je met je sportpartner het fietsen en rennen af. De echt fanatieke sporters kunnen er natuurlijk ook voor kiezen een hele of halve marathon alleen en zonder fiets af te leggen.
Bij de Beemster Erfgoed Marathon loop je door weilanden, koeienstallen, prachtig versierde straten, een theetuin, over dijken en langs prachtige tulpenvelden. De lente is begonnen. Dat betekent dat de natuur de mooiste kant van zichzelf weer laat zien en hier konden de deelnemers afgelopen weekend volop van genieten.

Volgend jaar iedereen mee naar de Beemstererfgoedmarathon?

B-Competitie bij Feniks (13 mei)

Afgelopen zondag heeft AV Feniks voor het eerst, onder toezicht atletiekunie, een competitiewedstrijd georganiseerd voor B-junioren. De officials werden aangewezen door de atletiekunie, de wedstrijd werd georganiseerd door de Wedstrijdorganisatiecommissie van Feniks. Voor Feniks kwamen een jongens- en meisjesteam in actie. Er waren 13 andere verenigingen te gast! 3 van de deelnemende teams bij de heren staan landelijk in de top 10. Het team van Feniks vinden we terug op de 21steplaats. Een knappe plek.

Bij de meisjes ging het wat minder, zowel bij de wedstrijd als geheel –we komen het eerste damesteam van Altis op plek 15 tegen in de landelijke stand- als bij Feniks. De meisjes B deden niet aan alle onderdelen mee omdat het geen volledig team is. Sarah Itiola werd wel 1eop de sprint (100m) en 2ebij horde.

Het leek niet zulk mooi weer te worden, maar dat viel best mee. Alle vrijwilligers bedankt!

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JPB
Eljahro Philipsen
Balwerpen: 38,06m
600m: 2.04,36min (champs)
M-bal: 8,20m (champs)
40m horde: 7,12sec (champs), alles in Amsterdam 2018

MPA2
Chevelle Brown
Kogel: 9,45m (overgenomen van Delany Levis met 3 cm)
60m horde: 10,00sec (champs)
600m: 2.14,73min (champs), alles in Amsterdam 2018

JJC
Felix Zwolle (nagekomen)
Meerkamp: 5238 pt
Hoog: 1,69m
1000m: 3.03,44min, alles in Amstelveen 2017

JJB
Felix Zwolle
110m Horde: 16,18sec, Amsterdam 2018
Hoog: 1,81m, Sneek 2018 (10eop seizoensranglijst)
Polsstokhoog: 3,02m, Hilversum 2018
Speer: 44,60m, Amsterdam 2018
Meerkamp: 4625 pt., Sneek 2018

JJA
Joris Pals
Kogelslingeren: 56,32m, Utrecht 2018 (17e ranglijst allertijden, 1e op seizoensranglijst)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!