Zaterdag 13 mei stonden 63 pupillen van AV Feniks klaar om de sportieve eer te verdedigen op onze eigen baan bij de 2e wedstrijd in de pupillencompetitie. Bezoekende verenigingen waren AV’23, AKU, AV Aalsmeer en AV Startbaan.

Met zijn allen enthousiast en georganiseerd
De wedstrijdorganisatiecommissie van AV Feniks heeft in de voorbereiding hard gewerkt om een zo mooi mogelijke wedstrijd te organiseren. 
Dankzij alle juryleden: officials, de mensen van Elektronische Tijdwaarneming, wedstrijdsecretariaat, EHBO en Cindy, Susan en Esli van de catering, maar zeker en vooral door de medewerking van alle pupillen, hun begeleiders en ouders hebben we een prachtige wedstrijddag achter de rug met wel bijna 330 deelnemers en dus wel 700 mensen op de baan.

Estafette, meerkamp en mila: alles is leuk
Op de strak georganiseerde en succesvolle estafette waren vooral de jongens pupillen B en de meisjes A1 van Feniks sterk begonnen.
In de meerkamp deden alle deelnemers goed hun best en er zijn weer heel wat persoonlijke records verbroken, maar bovenal was het plezier van de gezichten af te lezen.

Starter Rolbert James in actie.

Eljahro Philipsen supertrots om ook op eigen baan de meerkamp te winnen.

En de teams…
In het teamklassement van de wedstrijd wonnen onze A2 jongens, de C jongens en de A1 meisjesteams van AV Feniks. De B jongens en B meisjes werden in een spannende strijd met Startbaan en AV Aalsmeer tweede in dit klassement. Het teamklassement is een totaal behaalde punten van de 4 beste clubatleten in een categorie plus de estafettepunten. De tussenstand van alle teams van de verenigingen in de hele regio kun je terugvinden op de competitiepagina tigch.nl.

De start van de 600 meter.

Tijdens deze wedstrijd werd in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd over het algemeen iets minder snel gesprint door de AV Feniks pupillen, op de lange afstand echter heeft Mees Groenenberg (JPB) laten zien dat hij in vorm is….hij heeft een nieuw clubrecord met zijn tijd van 3.39.60 op de 1000m. Meer clubrecords werden verbroken door Ticiano, Delany en Chevelle op respectievelijk kogel, kogel en balwerpen. Chevelle evenaarde tevens het clubrecord hoogspringen met haar 1,20m voor MPA1.

AV Feniks is erg trots op alle deelnemende pupillen. Trainen is leuk bij AV Feniks, maar wedstrijden doen met z’n allen is pas echt top!

Nog een stukje!

Milo de Langen startte meerkamp Gelderland en Overijssel Kampioenschap
Op zaterdag en zondag was er ook een mooie wedstrijd voor meerkampers. Milo de Langen deed hieraan mee. Hij behaalde een 4e plaats op de Meerkamp voor de Jongens Junioren D, met een eerste plek op Kogel en 80m sprint en een tweede plek op de 1000 meter. Naast deze onderdelen deed hij ook aan 80m horden, speer, hoog en ver en dat verdeeld over 2 dagen. Knappe prestatie!

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
JPA2: Ticiano Karakoc 9.10 kogel
JPB: Mees Groenenberg 3.39.60 1000m
MPA1: Chevelle Brown 31.44 bal (was: 26,24m uit 2013 Charlotte Emanuel)
MPA1: Chevelle Brown 1.20 hoog evenaring (van Shaquata King 1.20m 2011)
MPA2: Delany Levis 9.42 kogel
JJD: Milo de Langen 3806 punten Meerkamp, Emmeloord 2017

Amsterdam, 2017 tenzij anders gemeld. De clubrecords zijn aangepast.

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.