Zaterdag was de 2e ronde van de CD-competitie op de baan van AV Haarlem en KAV Holland in Haarlem. OP zondag startte de Pinkstermeerkamp bij AV Startbaan in Amstelveen, waar -vanwege de competitiewedstrijd op zaterdag- minder Feniks atleten meededen dan vorige jaren. Joris Pals (JJA) was zaterdag en zondag in Frankisch-Crumbach (Duitsland) om zijn Kogelslingeren te scherpen aan stevige buitenlandse tegenstanders.

CD-competitie in Haarlem, JJC 1e

Om 9.00 uur vertrokken de teams C- en D-junioren van de parkeerplaats bij AV Feniks naar Haarlem voor een lange dag atletiek. Een dag met hoogtepunten.
Team JD -1 werd 3e in de poule (24ste landelijk), het 2e team sloeg de onderdelen Hoog en Sprint over. Isaac Mensah won de sprintafstand in 10,72sec en Ver met 4,61 meter. Hoog is geen favoriet onderdeel bij de jongens D; Virgel haalde de punten met een 16e plek.
Team MD-1 werd 2e in de poule, Ashley deed goede zaken met de winst bij horden in 9,72 sec. Dit is een clubrecord dat gelijk de volgende dag door haar verbroken werd.
Team JC-1 werd 1e in de poule (7e landelijk), met winst op de volgende onderdelen: 150 meter door Dave Boamah in 17,89 sec (CR, 5e seizoenstijd), 100mH door Carildo Linger in 15,33sec. (CR) en Carildo spring ook heel Ver: 5,87m (CR, 9e op Seizoenlijst). Een 2e plek bij Kogel door Denis Duku-Kaachire met 11,15 meter. Denis doet nog niet heel lang aan atletiek… Amar Wong werd ook tweede, bij Hoog met een sprong van 1,70 meter (CR).
Het tweede jongensteam JC-2 deed met 4 leden ook heel goed mee. Zij werden 4e in de poule zonder deelname aan de estafette. Dat wordt nog wat volgend jaar.
Team MC-1 werd 6e in de poule van 8 teams. Charlotte Emanuel werd1e bij Kogel met 10,81m en 2e bij Speer met 25,24meter.
Het was een prima dag in Haarlem met goede vooruitzichten voor het eerste team van de Jongens Junioren C.

Uitslag

Joris in Frankisch-Crumbach

Joris Pals bezocht het altijd goed bezette toernooi Hammerwurfmeeting F-C afgelopen PinksterWeekend. Op zaterdag kwam hij in actie bij de junioren A. Hij kon daar zijn PR jammer genoeg niet verbeteren en haalde de finale niet. Ook werd geëxperimenteerd met de nieuwe talmtijd in de wedstrijdbepalingen. Je krijgt 30 seconden om een poging te doen. Een poging afbreken en opnieuw beginnen is bijna niet te doen binnen de tijd.
Op zondag deed hij een categorie hoger mee, net de NEO senioren. Dat wil zeggen, de senioren die nog geen 23 zijn, maar wel de gewichten werpen van de senioren. In die wedstrijd liet Joris het beste van zichzelf zien met goede worpen en een mooie van 49,94m (bijna 50 meter). Dat was een prima actie. In juni zal Joris zowel aan de NK junioren meedoen als aan de NK-senioren. Dat moet lukken met deze uitslag met de slingerkogel van 7,26 kilo.

Pinkstermeerkamp Amstelveen

‘Afgelopen weekend was de pinkstermeerkamp in het zonovergoten Amstelveen. Dit was een meerkamp voor junioren en senioren, voor de pupillen was er een 60m en een 600m. Riley, Denzel en Jayden deden bij de pupillenonderdelen goede zaken en ze renden naar knappe tijden.
Ashley en Hanna vertegenwoordigden Feniks op de meerkamp. Hanna had een wisselende meerkamp, haar hoogspringen viel tegen, maar ze sprong wel naar een PR met verspringen (5,15m CR). Ook met kogelstoten en met de afsluitende lange afstand haalde ze PRs, dit resulteerde zelfs in een kleine verbetering van haar puntentotaal (4041 punten CR). Ashley deed het heel goed: ze liep een bizar snelle 60m horden (9.46s, ruim 3 tiende sneller dan de dag ervoor: de snelste tijd van Nederland voor MJD), ze sprong hoger dan ooit (1,41m), haalde een speer PR (20,53m), sprong super met ver (4,55m) en ook kogel en de 600m gingen haar goed af. Ze haalde een mooie 4e plaats. Al met al dus een heerlijk weekend met prachtig weer en vol sportiviteit.’ Met dank aan Hanna!

Denzel, Ryan en Jayden in actie
‘Zondagmiddag deden slechts 3 fenikspupillen mee aan de jaarlijkse pinkstermeerkamp op de prachtige en sfeervolle baan bij av Startbaan te Amstelveen. Bij de A1-pupillen belandde Riley Groenbast op een mooie 3de plek in deze mini-meerkamp. Op beide onderdelen (60 en 600 meter) liep Riley een persoonlijk record. Denzel Jone Lunda liep eveneens een PR op de 600 meter maar eindigde bescheiden in het eindklassement (11de). Tenslotte B-pupil Jayden Boldewijn. Hij was te laat voor zijn favoriete onderdeel de sprint en dat kostte hem waarschijnlijk een hoge eindklassering want op de 600 liep hij een redelijke tijd en werd daar 4de. Jammer Jayden.’ Verslag van de opa Johannes Vellinga

Ashley stoot de Kogel naar een nieuw PR.

Uitslag

Eljahro’s weekend

Eljahro ging naar Hulst voor een trainingswedstrijd, ondanks een bult op zijn voet die hij op de training gad opgelopen. Hij liep daar een puike 600 meter in 2.01,72min. Mooie tijd en Clubrecord! Hij won ook de meerkamp met een mooi puntentotaal.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JPB
Eljahro Philipsen
600 meter: 2.01,72min., Hulst 2018

MJD
Ashley Boldewijn
60m horden: 9,73sec., Haarlem 2018
60m horden:  9,46sec (12e plaats Allertijden lijst)
Hoogspringen: 1,41m (overgenomen van Shaquata King sinds 2013)
Speerwerpen: 20,53m
Meerkamp: 3139pt., alles bij Pinkstermeerkamp Amstelveen 2018

Senioren
Hanna Knotnerus
Ver: 5,15m
Meerkamp: 4041 pt, Amstelveen 2018

Joris Pals
Kogelslingeren: 49,96m, Frankisch-Crumbach 2018 (8e op seizoensranglijst)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!