Op vrijdagavond was het goed toeven in Amsterdam-Noord en Soest voor onze pupillen, junioren, senioren en master. Op zaterdag een wedstrijd in Castricum en op zondag de B-competitie in Amsterdam en Kogelslingeren in Halle, Duitsland. Overal kleurde het mooi blauw, van Feniks…

Lars gaat over 1.65 meter hoog.

Vrijdagavond: ABC in Noord
Bij Atos in Noord werd het Amsterdams Baan Circuit redelijk bezocht door onze leden. Wij verwachten dat op 2 juni bij onze eigen ABC-wedstrijd van Feniks iedereen komt! De wedstrijd startte rommelig op vanwege het ontbreken van organisatie bij de indeling van de Athletic Champs groepen. Nieuwbakken ouders wisten niet dat zij teambegeleider waren en wat dat dan inhield (‘ook kinderen van andere verenigingen begeleiden?’ ‘zelf schrijven?’), daarin moet iedere deelnemende vereniging de organisatie ondersteunen! Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en hadden de pupillen een fijne avond. Chevelle sprong bijna een clubrecord bij Ver: 4,06 m. Het record staat op naam van Shaquata King met 4,08 sinds 2011.
Zie verder onderaan!

Uitslagen

Foto’s via Atos


Foto AV Atos, Fotograaf: Sportfoto Amsterdam.

600 meter pupillen Atos
Het ET- en Finishlichtteam van Feniks was paraat bij het ABC van Atos voor de finishtijden. De Commissie van Aankomst moest de aankomstvolgorde van de 600 meter noteren, maar dat ging niet helemaal goed (dubbele nummers, niet te lezen, cijfers in een startnummer omgekeerd, nummers overgeslagen…). Daarom kon de juiste tijd niet aan het juiste startnummer gekoppeld worden, waardoor kinderen op basis van herkenning en puzzelen de goede tijd moeten gaan krijgen. Het team is, met alle hens aan dek, tot kwart voor 12 bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen: 4 series zijn gelukt, maar de problemen in de andere series konden niet allemaal worden opgelost, helaas. Voor de ontbrekende tijden van die series wordt naar een oplossing gezocht, die tijden komen nog. Het geeft aan dat veel ervaren vrijwilligers nodig zijn bij wedstrijden.

Vrijdagavond: technische nummers in Soest
In Soest werd het ene na het andere clubrecord verbroken; er werd hoog gesprongen, kogel gestoten, discus en speer geworpen. Onder leiding van Pieter deden Hanna, Judith, Felix, Charlotte hun best bij de Pijnenburg Tech Meeting.

Uitslagen

Zaterdag bij AV Castricum
Een verslag van Erik, vader van Eljahro, over Atos en AV Castricum

“Op de vrijdagavond gezellig naar AV Atos voor het ABC-circuit, waar het gelijk al mis ging met de nummers voor de kids, Deze moesten nog uitgeprint worden. Dan zie je de paniek al langzaam uitbreken. Hierdoor liep na ontvangst van de nummers bij sommige onderdelen alles vast omdat er alweer een groep klaar stond, terwijl de groep ervoor nog maar 1 keer gesprongen of geworpen had. Nu zijn van ongeveer 50 kids de uitslagen van de 600m nog niet in het klassement opgenomen, wat toch raar is (zie boven, red.). Eljahro staat zonder de 600m 3de in het totaal klassement en als de 600m wordt toegevoegd op de 1ste plaats. Eljahro behaalde een clubrecord op de 40m horden met een tijd van 7,49 sec en een clubrecord met Medicienbal stoten (van 5.50m naar 7,40m). Hij verbeterde tevens zijn eigen clubrecord met Vortex naar 31,00m.


Op de zaterdag ging Eljahro vol goede moed naar een leuke wedstrijd in Castricum, waar het door het mooie atletiekweer, lekker toeven was. Met een goede 3-kamp (1ste met een puntentotaal van 1494) en een clubrecord met balwerpen. De bal vloog naar de 33.47m! Daarna moest er nog een 600m gelopen worden, hier behaalde Eljahro een 2de plaats met een tijd van 2.07,68 min. Nu nog afwachten op de 600m tijd van het ABC circuit, misschien is dit ook een clubrecord.”

Eljahro had een goed weekend: klasse Eljahro!

Uitslag


Zondag: B-competitie en Kogelslingeren in Halle

Joris Pals ging zaterdag op weg naar Halle om daar mee te doen aan de Hallische Werftage, een werpwedstrijd vol met internationale deelnemers. Geweldig om daar mee te doen. Hij slingerde een PR (58,07meter), maar op deze wedstrijd was dat niet genoeg voor een finaleplek. Hij heeft genoten van het evenement met diverse olympische- en wereldkampioenen.

 

De andere B-junioren deden mee aan de B-competitie in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Feniks had voor het eerste ook een meiden-team op de been. Verslag van trainer Pieter: ‘Bij de junioren B competitie zijn weer de nodige clubrecords en persoonlijke records gesneuveld. Zoals de 31.32m van Judith Essemiah bij discuswerpen. Zij wist later op de dag ook tot 12.14m te komen met kogelstoten. Charlotte wierp haar speer naar 27+m, waarmee ze ruim het clubrecord van de meiden C en B gepakt heeft. Meer records zullen spoedig volgen.’

Uitslagen

Facebook video Judith

Feniks bij AMC-Loop
Op zondag startten loopleden bij de AMC loop. Ook jeugdleden van AV Feniks deden mee, zoals Aimee Abel (4e van alle kinderen) en India en Sophie Zantinge (die het ook tot de top schopten), evenals Adne de Munnik. De volwassenen deden mee aan een 5 of 10 km. Cees, Debohra en Paul liepen de 5 kilometer, Vera en Moh de 10 kilometer. Gefeliciteerd allemaal!

PS. Heb je als lid van Feniks meegedaan en kom je jezelf hierboven niet tegen? Registreer je dan voortaan van de vereniging Feniks, in plaats van op je woonplaats. Dan kan jijzelf en je prestatie achterhaald worden…

Uitslagen (type als zoekopdracht ‘Feniks’ om alle Feniksen op een rijtje te krijgen)

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MJB
Judith Essemiah   – Discus 31,32 meter, Amsterdam 2017
– Kogel 12,14 meter, Amsterdam 2017
Sarah Itiola (MJC) – 200m 26,26 sec., Amsterdam 2017
Charlotte Emanuel (MJC) – Speer, 27,53 meter, Amsterdam 2017

JJB
Joris Pals              – Kogelslingeren 58,07 meter, Halle Duitsland (12e Aller Tijden)
Thimo Henraat      – 200m 24,90 sec, Amsterdam 2017
Dave Boamah (JJC)- 800 m 2:15,72 min, Amsterdam 2017
Lars Meijer (JJC)   – Hoog 1,65m, Amsterdam 2017

JJC
Felix Zwolle           – Speer 41,60 meter Soest 2017

MPA1
Chevelle Brown:    – Slingeren 17 meter (ACh) (nieuw)
– 60m horden 10,24 sec (ACh)

MPB
LiekeDobma:         – Vortex 17 meter (ACh)
– 600m 2:38,22 (nieuw)

JPB
Riley Groenbast:   – 40m 7,36 sec horden (ACh)
– 600m 2:09,34 (nieuw)

JPC
Eljahro Philipsen:  – 40m horden 7,49 sec (ACh)
– M-bal 7,40 meter (ACh)
– Vortex 31 meter (ACh)
– Bal 33,47 meter, Castricum 2017

Bij de B junioren zijn sommige clubrecords 2x verbroken dit weekend (Judith en Thimo), de recentste staat hierboven.
Dr clubrecords zijn aangepast op de website.

(De ranglijsten Outdoor 2017 op ranglijsten.tk zijn nog niet opgestart. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.