In deze Weekly een verslag van de cross, de run van onze lopers onder leiding van Jan van der Laan en een informatieavond van trainer Hanna Knotnerus voor de D-junioren.

Cross: over de klei in Warmenhuizen

Afgelopen zaterdag werd het crossseizoen afgesloten met de finale van de competitie 2018-2019 in een winderig Warmenhuizen. Perfect georganiseerd door AV NOVA aldaar. Middels 3 voorrondes hadden 14 Fenikspupillen en 2 junioren zich geplaatst voor deze eindstrijd. Helaas waren Mees, Kyan en Adne verhinderd.

Een overzicht
Om 11.45 uur werd het spits afgebeten door Siebe en Xiomayra, beiden C-junior. Het komt niet vaak (voor het eerst?) voor dat junioren zich plaatsen voor de finale van de cross. Van AV Feniks is de cross onder junioren niet erg populair. Eigenlijk jammer, want als de C-junioren 1 x vaker hadden meegedaan dit jaar hadden de jongens zich als team geplaatst voor de finale. Beide junioren eindigden met veel plezier glijdend over de klei in het achterveld van hun categorie. Maar ze gingen er dik voor en kregen een mooie medaille voor het meedoen. Complimenten!

Pupillen in actie
Zazza (foto), de jongste van AV Feniks, liep een mooie onbevangen race en flitste als 13de over de finish in een mooie tijd. Het was haar eerste 1000 meter. Bij de C-meisjes kan Salyshia terugzien op een meer dan geslaagd toernooi. Ze werd vandaag de hoogst genoteerde Feniksdeelnemer, namelijk 11de. Bij de jongens hier maar liefst 3 blauwhemden: Tom, Elaijh en Stijn. Alle ogen waren natuurlijk gericht op Stijn want hij was in 2 voorrondes verrassend goed op dreef. Echter Stijn ging in al het geweld tenonder en hij moest met een bescheiden klassering genoegen nemen (37). Elaijh schotelde het talrijke publiek een geweldige eindsprint voor maar dat was niet voldoende. Hij finishte als nummer 23. En ook Tom moest zich tevreden stellen met een plaats in de middenmoot (34).

Bij de B-pupillen kwamen alleen Thierry en Jonathan in actie. Eerstgenoemde startte, zoals altijd, voortvarend maar Thierry kon het hoge tempo niet volhouden. Toch een mooie 22ste plek voor hem. Voor de hard werkende Jonathan zagen we plek 51 op het scorebord. Bij de meisjes kon Daantje niet verrassen, zij verliet de glibberige piste met plek 56 achter haar naam.

Jayden was de enige finalist bij de pupillen A1. Voor zus Ashley (C-junior) is de cross in tegenstelling tot horden en sprint, niet haar ding, hoewel zij altijd trouw meedoet. En dat geldt eigenlijk ook voor Jayden hoewel die overigens in 2 voorrondes knap presteerde. Nu in dit sterk bezette veld eindigde hij in de achterhoede (70).

Klokslag 3 uur was alle hoop gevestigd op de verrassing van Apeldoorn, Riley dus. Zou hij dan voor een verrassing zorgen? In de voorrondes immers 2x derde. Nee dus. Bezweek hij onder de druk? Liep hij met de handrem erop? Waren zijn gedachten al in Belgie (de volgende dag al)? We zullen het nooit weten maar hij kwam duidelijk tekort en eindigde als 17de. Denzel, ternauwernood gekwalificeerd, is ook geen echte crosser maar is wel altijd van de partij en dat dwingt respect af. Plek 79 voor hem zagen we op www.uitslagen.nl Daniel maakte zijn debuut in deze mooie competitie en hij kan terugzien op een goed toernooi. Vandaag ging hij als 56ste over de eindstreep. Lieke had zich ook op het nippertje geplaatst en ook zij noteerde een bescheiden eindklassering (74). Alle uitslagen en details op uitslagen.nl en ook op het competitieoverzicht incl foto’s.

Conclusie:
De cross leeft niet echt bij AV Feniks getuige ook de geringe inschrijvingen. Jammer want het is altijd weer een spektakel van de bovenste plank! Nu op naar het baanseizoen dat zaterdag 30 maart begint met de openingswedstrijd, oftewel trainingspakkenwedstrijd. Tot nu toe schrikbarend weinig animo dus ALLE Feniks-atleten (jong en oud) ga naar www.atletiek.nu en schrijf je in. Gratis ook nog!
Verslag van Johannes Vellinga (junioren Helen Kooistra)

Bijeenkomst D-junioren

Hoofdtrainer van de D-junioren Hanna Knotnerus pakt de zaken graag systematisch aan een heeft een bijeenkomst over de deelname aan de komende wedstrijden georganiseerd voor haar junioren en hun ouders. Wat zijn de verwachtingen over en weer? Zij gaat ervan uit dat iedere D-junior meedoet aan de competitie en een meerkamp wedstrijd.

De belangrijkste punten:
‘- Het uitwisselen van de verwachtingen die de kinderen van ons en van elkaar hebben, en de verwachtingen die wij van hen hebben. Zo kunnen zij beter aan elkaars verwachtingen tegemoet komen, en creëren we een betere groepsband.
– We gaan ervan uit dat de kinderen meedoen met de competitie, zo niet, dan moeten ze actief worden afgemeld bij Hanna.
– Kinderen kunnen hun voorkeur (er is geen garantie dat ze die onderdelen krijgen) van competitieonderdelen opgeven via een formulier.
– Het lijkt ons leuk om gezamenlijk mee te doen aan een meerkamp. Het leukste en handigste is de Pinkstermeerkamp in Amstelveen (9 en 10 juni, inschrijven op 1 april!). Een andere optie is de AVZ meerkamp in Zaandam op 11 en 12 mei (trainers weten nog niet of zij daarbij kunnen zijn). Verder kan ook de meerkamp in Lisse (6 en 7 juli) wellicht.
– De rol van de ouders is bij wedstrijden voornamelijk organisatorisch en aanmoedigend. En daarnaast als vrijwilliger door te helpen bij wedstrijden, door jurylid te worden (heel leuk!), door EHBO’er te worden, door te assisteren met training geven, door in een commissie te gaan (bijvoorbeeld wedstrijdorganisatie, of kamp) of door te helpen met het organiseren van groepsuitjes.
– Denk eraan om nog in te schrijven voor de Trainingspakken-wedstrijd: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/27431/ 

Longrun met Jan van der Laan

‘Vandaag voor het eerste meegedaan met de door Jan georganiseerde en uitgezette duurloop.
Dank daarvoor overigens.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het zeer geslaagd was. Voor iemand die eigenlijk gewend was alleen te sporten is het lopen in een groep uitdagend en inspirerend tegelijk. Uitdagend omdat ik niet wist of ik dit al aankon en inspirerend vanwege het samenzijn met de andere lopers
Je praat onderweg wat en gaandeweg kabbelt op die manier de route en de tijd voorbij. Het tempo is goed te doen met 7/7,10 minuten per km en ook de afstand van 12km is daarmee geen
onoverkomenlijke opgave .
Als er geen andere plannen zijn gemaakt door de familie doe ik de volgende
keer graag weer mee. Ik zou ook anderen van de zaterdaggroep uitnodigen om ook met dergelijk duurlopen mee te doen.

Zoals ik al zei: uitdagend en inspirerend en gezellig!’

Verslag van de run door een van de deelnemers!