Twee weekly’s deze week waarin het ABC en de pupillencompetitie worden verslagen. De pupillen zijn hard aan het werk, want vrijdag 8 juni is er alweer het ABC bij Phanos in het Olympisch Stadion. Doe jij daar ook aan mee? Nu eerst het Amsterdams Baan Circuit op de eigen baan. Vanavond Weekly 22 met alles over de pupillen-competitie zaterdag bij AV ’23. Dat geldt ook voor de clubrecords van afgelopen zaterdag.


Op donderdag vóór het ABC werd nog fijn getraind door de A2 pupillen!

“DE PUPILLEN OP HET AMSTERDAMBAANCIRCUIT
Het zal toch niet zullen velen gedacht hebben toen even voor 6 uur de regen met bakken uit de hemel viel. Gelukkig was het van korte duur en kregen we toch nog een prachtige zomeravond. In ’t kort nu een overzicht van de pupillen: bij de mini’s boekte Elaijh zijn tweede overwinning. De immer laconieke Elaijh won alle onderdelen en ook nog eens 3 PR’s. Tom legde beslag op plek 3, terwijl bij de meisjes mini de piepjonge Zazza
geen rol van betekenis speelde maar wel wist te ontroeren met haar enthousiasme.

Dan de C’tjes: Thierry werd hier toch wel de verrassende winnaar terwijl ook Adne verraste met een fraaie derde plek. Kyan eindigde met een paar punten minder op plek 4 en is nog kansrijk voor een podiumplek in de nog komende wedstrijden.

Genice won het verspringen bij de meisjes C maar moest genoegen nemen met een vierde plek in de eindstand. Bij Freya, Duska en Joya zagen we DNS. Eljahro was weer ouderwets op dreef bij de B-pupillen en zegevierde op alle 5 onderdelen, terwijl Jayden zich knap revancheerde door als tweede te eindigen. Ook Shae deed het keurig en legde beslag op plek 4. Lidewij kon bij de meisje hier geen stempel drukken op de wedstrijd en finishte als laatste. Bij de pupillen A2 jongens zagen we bescheiden posities voor Mathijs, Jacob en JayJay. Chevelle was bij de meiden wederom verreweg de sterkste en is ook de grote favoriet voor de eindzege over 4 weken. Jo-Ann, bij AV’23 nog tweede, viel net buiten het podium nu. Vierde dus. Veronique, Lisa, Destiny en Racheeja werkten weliswaar hard maar kwamen tekort voor pakweg de top-5.Bij de jongens A1 liefst 4 feniksboys bij de eerste 6: Riley, Denzel, Mees en Ryan (in die volgorde). Vooral Denzel maakte indruk met zijn derde plek. Joris Mantel is hier de grote favoriet voor goud.

Debutante Nihad was bij de meisjes A1 het hoogst genoteerde feniks-meisje (7de). Vooral met vortex was ze op dreef. Nura, Lieke en Maren waren middenmoters en Tahmina, India, Sofie, Roos en Louis eindigden in de achterhoede. Het volgende ABC is in het Olympisch Stadion en wel op vrijdagavond 8 juni. Komt allen!

TENSLOTTE: zaterdag 2 juni wordt de competitie hervat bij AV’23 in de Watergraafsmeer. Op www.tigch.nl zagen we dat een aantal Feniks-pupillen er prima voor staan in het tussenklassement en dat geldt ook voor een aantal ploegen van feniks. Belangrijk is dat iedereen komt vooral in verband met de estafettes!” Verslag van Johannes Vellinga, opa van Riley, Elaijh en Zazza.

Ook de junioren en senioren gingen er stevig tegenaan en wisten op sprint, polsgoog, discus en de 1500 meter de winst te behalen.

Foto’s van het Baancircuit bij AV Feniks, WIlko Wieffering

Zijn er tijdens het ABC clubrecords van AV Feniks gesneuveld? Laat het even weten, dan kunnen we ze noteren en opnemen voor de historie! [email protected] Dit geldt met name voor de junioren die meededen.
Uitslagen

En verder 25 tot 27 mei
Eljahro Philipsen ging op 26 mei naar Groningen alwaar hij deelnam aan een regionale Athletic Champs-wedstrijd (Drenthe/Groningen), natuurlijk vergezeld van een trip naar opa en oma.
Pieter Knotnerus en Luca Louwris sprongen polsstokhoog in Veenendaal.
Joris was met zijn familie naar Halle in het vroegere Oost-Duitsland, waar een atletiekvereniging is die gespecialiseerd is in werponderdelen. Het terrein is er speciaal op aangepast. Jaarlijks komen op deze wedstrijd vele toppers af zoals de wereldkampioenen Kogelslingeren (mannen en vrouwen). De wedstrijd voor Joris verliep niet super, maar het kijken alleen al was de moeite van de reis waard.

 

CLUBRECORDS

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JPB
Eljahro Philipsen
600m: 2.01.28min, en
40mH: 7,04 sec, Amsterdam 2018
Vortex: 34,00m, Groningen 2018

JJC (CD Competitie Haarlem)
Dave Boamah
150m: 17.89sec., Haarlem 2018 (5e seizoenstijd)
Amar Wong
Hoog: 1,70 m., Haarlem 2018
Carildo Linger
100mH: 15,33 sec., Haarlem 2018
Ver: 5,87m., Haarlem 2018 (9e seizoen)

JJA
Luca Louwris
Polsstokhoogspringen: 3,20m., Veenendaal 2018

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!