Afgelopen weekenden kwamen verschillende atleten van Feniks in actie. Zaterdag jl. de pupillen bij de pupillencompetitie, er was een polsstokhoogwedstrijd bij GACH georganiseerd door trainer Niels Alofsen, Eljahro kwam beide weekenden in actie. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd van het AmsterdamsBaanCircuit bij Phanos in het Olympisch Stadion.

Dutch Discus en Holland Hammer
Komende zaterdag heeft de commissie werpen van AV Feniks de nationale en internationale werptoppers te gast bij Dutch Discus en Holland Hammer, op onze blauwe baan in het Nelson Mandelapark, Bijlmersportpark. Kom ook kijken vanaf 14.00 uur.

Kom helpen bij Gaasperplasrun!
De C- en D-junioren komen zaterdag in actie bij AV Startbaan in Amstelveen. Het vrijwillige team van de Elektronische Tijdwaarneming is zaterdag dan weer bij AV ’23 om aldaar de loopnummers van de andere wedstrijd in de C/D-competitie van een correcte eindtijd te voorzien. Afgelopen vrijdag hebben vrijwilligers van Feniks ook de lichtboog in het Olympisch Stadion verzorgd waarmee de finish-tijden van het ABC konden worden vastgesteld. Met de ET en lichtboog wordt geld verdiend voor de club om trainers, huur, kamp en materialen te betalen.
Op zondag 9 juni organiseert Feniks zelf de Gaasperplasrun. Ook het organiseren van deze Run bezorgt Feniks extra inkomsten naast de contributie. Alle hulp van onze baanatletiek-leden bij deze RUN is van harte welkom en noodzakelijk. Kom dus ook helpen als junior!
Opgeven via [email protected] of via de mail die vanuit de GPRcommissie is verstuurd. Het gaat om water uitdelen, wegwijzers, hulp bij na-inschrijven, uitdelen startnummers.

Gaasperplasrun door Gaasperdammertunnel in 2018 (foto:Jan Schut)

Pupillen succesvol in actie in Uithoorn

In de knusse (en warme) arena van AKU UITHOORN vond zaterdag de tweede ronde plaats van de competitie. Werden er een maand geleden in Amstelveen vele medailles veroverd, ook nu was Feniks wederom succesvol. Een overzicht:
DE MINI’S
Devin deed het ook nu weer prima want hij ging met brons naar huis op de meerkamp. Bij Bal en Ver noteerde hij zilver. Elyah, de kleinste en jongste van het hele veld, werd op de meerkamp 20ste. Verrassend veel deelnemers hier. Was Zazza in Amstelveen nog eerste, nu moest ze genoegen nemen met brons. Wel weer een ijzersterke 600 van de jongste Groenbast. Tweede plek.
PUPILLEN C
Met 1 punt (jawel!) voorsprong op Jordan pakte Elaijh goud op meerkamp en ook op de 600 acteerde hij weer sterk. Winst en een dik PR. Stijn: winst bij het Balwerpen, finishte als 4de op meerkamp en Tom werd 6de. Met ruim 100 punten voorsprong zegevierde Salyshia op meerkamp. Ook een fraaie 2de plek op de 600 voor haar. Jada: goud op Sprint, werd hier 5de en Daantje en Madee werden 6de en 16de.
PUPILLEN B
Thierry liep een prachtige 1000 maar zag toch goud verloren gaan daar ene Leon in de andere serie sneller was. Op de meerkamp een 4de plek voor Thierry, terwijl Adne, Jonathan, Carlos en Naim resp. op 8, 11, 19 en 20 eindigden. Bij de meiden hier een toch wel verrassende 2de plek voor Duska op de meerkamp. Duska veroverde ook nog een medaille op de 1000, brons namelijk. Ook Joya was vandaag goed op dreef. Zij nam plek 5 in op de meerkamp terwijl Tarayee, Iris en Zoya wat bescheidener waren: 13, 20 en 21.
PUPILLEN A1
Jayden en Shae vochten een spannend meerkampgevecht uit. Uiteindelijk won Jayden met slechts 5 punten verschil. Verder viel hier op het geweldige sprinten van Shae op en een prachtige 1000m van Jayden. Trouwens, nog een mooie 4de plek voor Joey op de 1000m. Eljahro ontbrak hier. Hij was actief in Stadskanaal. Bij de meisjes werd Loewe knap 3de op de meerkamp vooral dankzij goede prestaties op de Sprint en bij het werpen. Nora en Lidewij eindigden in de achterhoede, plek 17 en 23.
PUPILLEN A2
Opvallend hier de geweldige tijd van Riley op de 1000. Voor ‘ t eerst dook hij onder de 3.20minuten. Op de meerkamp moest hij Manuel van Startbaan voor zich dulden. Denzel pakte toch wel verrassend brons en Jenairo (een aanwinst voor de club), Mees en Royston werden 4, 6 en 10e. Op de 1000m zagen we nog een mooie 3de plek voor Mees. Bij de meisjes bracht vooral een Supersprint Chanelva zilver op meerkamp. Anna sprintte ook geweldig maar we zagen haar niet meer terug in de eindstand daar ze ontbrak bij Ver. De overige meisjes dan: Nura 7e, India 11e, Tahmina 13e, Lieke 17e, Maren 20e, Danya 24e en Sofie 30e. Beste meisje op de 1000 was wederom Maren (5de). Wel een lelijke val op de eindstreep voor de atlete uit Weesp.
Alle uitslagen van Feniks natuurlijk te vinden op www.atletiek.nuVerslag Johannes Vellinga  

Eljahro superpupil voor Nelli Cooman

‘Eljahro won afgelopen zaterdag (helaas weer op dezelfde dag als de competitie) voor het 4e jaar op rij de Nelli Cooman Games in zijn leeftijdscategorie. Bij het 1ste onderdeel (Hoogspringen) gelijk al een blessure aan zijn enkel. Wel 1ste op 4 onderdelen en de 1000m met pijn 2de. Goed voor een grote voorsprong in de meerkamp!’
Verslag Eric Philipsen

ABC in Olympisch Stadion

Ja, en dan was er ook nog de openingswedstrijd van het AmsterdamBaanCircuit (ABC), vrijdagavond in het Olympisch Stadion. Slechts 4 pupillen hadden zich aangemeld: Genice, Riley, Zazza en Elaijh. Genice, zij ontbrak in Uithoorn vanwege haar verjaardag, deed het prima. Ze staat na deze eerste wedstrijd op plek 3. Na een meerkamp van 5 onderdelen staan zowel Riley als Elaijh en Zazza EERSTE in hun categorie. De volgende wedstrijden zijn 31 mei bij ATOS en 21 juni bij FENIKS. Op de vrijdagavond dus. Iedereen kan zich nog aanmelden want belangrijk is dat je aan 2 van de 3 wedstrijden meedoet. Johannes Vellinga.

Uitslag
Aanmelden ATOS (31 mei)
Aanmelden FENIKS (21 juni)

Korte duurloop buiten de baan

‘Zondag 19 mei was er weer een gezamenlijke duurloop met een kortere afstand. De route van ongeveer 7,5 kilometer begon bij de Maxis, en ging vervolgens via Muiden en langs het IJsselmeer weer terug.

De data voor de volgende gezamenlijke duurlopen zijn:
16 juni met een afstand van 11,5 km en gaat richting Nederhorst den Berg,
23 juni met een afstand van 7,5 km en gaat richting Ouderkerk
Dit zijn de laatste duurlopen voor de vakantieperiode, en dan gaan we weer verder in september.’
Verslag van Jan van der Laan.

Eljahro: 5X goud en 1X zilver!

‘Eljahro deed afgelopen zaterdag (11 mei) mee aan de Open Zeeuwse kampioenschappen bij AV Scheldesport in Terneuzen. Dit kampioenschap bestond uit een 6 kamp met finales. De onderdelen waren een 60m Sprint (9.11sec) met finale (9.08sec), 60m horden (10.25sec) met finale (10.11sec), Kogel met finale (8.91m) (6 pogingen), Verspringen met finale (4,38m), Hoogspringen (1.35m) en de 1000m, waar iedereen al kapot was voor deze begon. Het werd toch een lange maar gezellige dag! We kwamen pas om half 10 thuis met 5 gouden en een zilveren medaille!!! Oh ja, Eljahro had nog een clubrecord gehaald bij de Groningen/Drenthe-competitie in Emmen met Vortex: 46,00 meter!’ Verslag Eric Philipsen.

En verder:

NK Masters (17,18 en 19mei)
Arthur van Schaik werd 3e (1:17,98min) op de 400meter en 5e op de 200meter Sprint (32,69sec) in de 70+ categorie bij het Nederlands Kampioenschap voor Masters. Gefeliciteerd Arthur, knap gedaan! Uitslag Feniks

Polsstokhoog 19mei
Miquel Ho, Koen de Langen, Berend Zwolle en Milo de Langen reisden af naar Hilversum om mee te doen aan een wedstrijd Polsstokhoogspringen bij GAC. Uitslag Feniks

CD-Meerkamp Zaandam (11/12mei)
Chevelle Brown deed mee aan de meerkamp en werd overall 5e, met winst op Kogel 11,43 meter. Jo-ann Piqué 60m (8,74sec) en Ver en Veronique Veldhuisen 60mH (11,58sec). Uitslag Feniks

CD Evening Games wedstrijd 2 Trias Heiloo (10mei)
Net als eerder deed Chevelle Brown ook aan de 2e wedstrijd van de Evening Games mee. Zij werd 2e van de 31 meisjes junior D. Geen winst op een onderdeel, maar steeds goede plekken. Knappe prestatie! Uitslag

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks