Afgelopen weekend was het weer druk voor de atleten. Zowel op de eigen baan met Dutch Discus en Holland Hammer (zie artikel elders op website) als op andere banen waar Feniksen uitkwamen op wedstrijden. Daar was natuurlijk de C/D-competitie bij AV Startbaan in Amstelveen, de competitie voor senioren in Hoorn, de A-games in Soest en de UMC-Run in Amsterdam Zuidoost.

Stevig AV Feniks bij CD-competitie Amstelveen

Feniks kwam met 5 teams aan de start. Alleen de C-junioren hadden een klein 2e team op de been om de junioren die net lid zijn of terugkomen van een blessure mee te laten doen op leuke onderdelen. Voor de rest grotere teams aan de start.

D-meisjes
2e in de poule achter GAC. Met dubbele winst in dezelfde tijd op de 60meter door Joanne Piqué en Chevelle Brown, beiden in 8,64 seconden. Goed voor een 35ste plek op de seizoensranglijst voor de dames. Chevelle (10,63sec) werd ook eerste bij horden, terwijl Veronique Veldhuis beslag legde op de 3e plek. De meisjes vinden het lastig om langere afstanden te lopen en daarop verliezen zij dan ook punten aan de andere teams. Op de 20ste plek komen we de 1e Feniks tegen. Kogel is een makkelijke prooi voor Chevelle die ongeveer 2 meter verder stoot dan de andere meisjes. Joanne zorgt dan weer voor een goede prestatie bij Hoog door over 1 meter 35 te springen, gelijk aan 4 andere meisjes. Veronique springt 4,20 meter Ver, 20 centimeter verder dan alle anderen. Dat zijn allemaal goede prestaties! Tara, Maureen, Alisha, Nanayaa en Janneke maakten het team compleet zaterdag.

Uitslag

Klik op onderstaande link naar de video met de 60meter Sprint in 8,64 seconden!

Video

D-jongens
2e in de poule achter GAC uit Hilversum. Bij het hordelopen blijkt de hegemonie van GAC goed, de eerste vijf plekken zijn voor GAC. De 6e plek is veroverd door Aristide Karakoc van Feniks in 16,08sec. Titus Nartey is de werper van het team die goede plekken scoort bij Kogel en Hoog en de winst pakt bij Discus met 29,07. Deverell Mezach wordt 3e bij Ver met 4 meter 48cm. In het team verder: Sibrand, Dashiell, Jay, Duncan, Albert en Luuk. Omdat nergens de prestaties ver achterbleven bij de andere teams werd het junioren D-team 2e in de poule.

Uitslag

C-meisjes
Hier werd hard gewerkt. Het team werd 3e in de poule onder aanvoering van ervaren kopvrouwen Ashley Boldewijn, Xiomayra Pengel en Steffie Cyntje.

Uitslag

C-jongens
2e in de poule. Ondanks dat het bijna overal verder, hoger en sneller ging dan in de eerste ronde, won het team dit keer niet van AV Tempo. In de landelijke stand staan zij nu 14e, maar het puntenverschil is zo klein dat de C-junioren nog goede kans maken op de finale in september. Er waren clubrecords voor Berend Zwolle: 800 meter in 2.16,42 minuut en de 100 meter Horden in 14.45 sec. Supersnel. Hij tekende ook een mooie 1,65 meter bij Hoog op. Het team won de estafette in een mooie tijd. Milo de Langen werd eerste bij Kogel met een stoot van 12,65 meter. Kortom: alle ruimte voor een finale plek die veroverd moet worden tijdens de laatste wedstrijd op de blauwe baan van AV Feniks. Een thuiswedstrijd dus.

Het tweede team was goed bezig met ervaring opdoen en zette een goed resultaat neer bij Ver: 4,92 meter door Jemairo del Prado.

Uitslag

AMC-loop wordt Amsterdam UMC-loop; Feniks was erbij

We zagen bij de kinderloop een bijna heel podium van Feniks kinderen. Tom Zantinge was de snelste van allemaal! Verder Nura van Harmelen en India Zantinge in dezelfde tijd. Adne de Munnik kwam snel daarna over de finish. Knap gedaan allemaal!

Het blijft voor de redactie altijd een uitdaging om te zien wie van AV Feniks precies meededen, maar we herkennen in ieder geval mensen in een clubtenue 🙂 ! Zoals Erwin den Bak (GaasperplasRun en -Cross en websitebouwer) en Paul Schmalschlager (materiaal opbouw) en Litho Beaumont.

Eljahro in Groningen en Soest

‘Eljahro deed afgelopen zaterdag nog mee met de Groningen/Drenthe competitie in Groningen. Dit keer in Athletic Champs vorm. Een 6 kamp met 60m Horde 10,12sec, Hoogspringen 1,35m, Vortex 40m, Polsver 3.80m, Kogel 8.90m, en Duur 1475m. Goed voor een 1ste plaats bij de A1 en A2 pupillen. Opa en oma waren er ook en die waren weer supertrots. De volgende dag waren de Nationale A-Games bij AV Pijnenburg in Soest met voor Feniks Riley (A2) en Eljahro (A1) aanwezig. Met 252 A- pupillen uit het hele land aanwezig kon je je onderdelen uit kiezen (max 4 onderdelen).

Eljahro deed de 60m Horde (50cm), Hoogspringen, Verspringen en Kogel en Riley deed 60m Horde, 60m sprint en de 1000m. Eljahro pakte goud op de Horde in een super tijd van 9.91sec (0,1sec langzamer dan de winnaar van de oudere A2 pupillen), Hoogspringen 1.35m ook goed voor goud. Hierna moest Eljahro nog Verspringen en eigenlijk was dit niet zo’n goede keuze na het hoogspringen: kleine pijntjes en gelijk 2 foutsprongen waardoor Eljahro toch onzeker werd. Ook omdat vriend en concurrent Zeb Tesselaar bij zijn laatste sprong 4.60m had gesprongen. Dus ging Eljahro bij zijn laatste sprong maar op save en sprong 4.28m, toch nog goed voor de zilveren plak. Op het laatste onderdeel Kogel stond Eljahro bij zijn laatste poging nog op de 3de positie, de concurrentie had op dit onderdeel goed getraind, want de leider op dat moment, die ook alleen voor Kogel was gekomen en zelfs al in de draai de kogel stootte, dacht al stiekem dat hij goud had gewonnen. Toen liet Eljahro zijn ongelooflijke winnaarsmentaliteit zien en stootte de kogel met een kreet waar het paleis in Soestdijk nu nog van natrilt naar een PR en clubrecord van maar liefst 9.73m. Goed voor goud en een big smile! Een geslaagde en leuke dag! De rest laat ik over aan onze razende reporter Johannes Vellinga, opa van Riley!’ Verslag van Eric Philipsen, vader van Eljahro.

Medailles voor Eljahro Philipsen en Riley Groenbast bij A-games in Soest

‘In Soest bij AV Pijnenburg, met een prachtige baan midden in de bossen, vonden zondag weer de jaarlijkse nationale A-Games plaats. Alleen dus voor A-pupillen. Riley (A2) en Eljahro (A1) waren de vertegenwoordigers van Feniks. Eljahro was bij de jongste A-pupillen wel erg succesvol want hij ging met maar liefst 4 medailles naar huis: 3x goud en 1x zilver. Een geweldige prestatie want de organisatie noemt deze spelen ook wel het officieuze kampioenschap van Nederland voor deze categorie. En we zagen inderdaad uit alle hoeken van Nederland de jonge atleten komen.
Riley (A2) pakte 1 medaille; maar dat was wel een hele mooie! In een boeiende race pakte hij zilver op de 1000 meter achter het fenomeen Joris Mantel van AV’23. Met een prachtige tijd ook: 3.15.69! Weer een PR en ‘een hap uit het clubrecord’ zoals zijn Mila-trainer Joost zegt. Op de horden viel hij net buiten het podium (4de) en op de sprint kwam hij duidelijk tekort (9de).Volgend jaar zijn vast ook Jayden, Shae, Joey, Duska en Genice van de partij?’ Verslagje van Johannes Vellinga.

Senioren in actie in Hoorn

Het seniorenteam bestaat vooral uit junioren B en A, en wat neo-senioren. Zij lieten de 1500 meter voor wat het was en concentreerde zich op de onderdelen waar wat te halen viel en heel veel geleerd kon worden. Wie deden mee?
Het uitdagende estafette-team dat sinds kort B-junior is en daarom óok de senioren-competitie meepakt: zij wonnen de estafette dan ook glansrijk in 45,39sec. (Dave, Yaïr van Harmelen, Quincy Rozenblad en Amar Wong).
Luca Louwris sprong met een polsstok over 2,90 meter. Björn Rijkaard ging langzaam ‘dood’ op de 400meter Horden (1.09,80min). Carildo Linger sprong 6.07meter Ver. Dave Boamah deed zijn best op de 400meter en registreerde een clubrecord van 52,26 seconden. Jan Eleveld, op zaterdag nog hard bezig voor Holland Hammer en Dutch Discus, wierp de Speer en Kogel voor het team. Hidde Hoogstraten liep een heel verdienstelijke 400 meter in 55,44sec.

Bijgewerkte Clubrecords

Pupillen A1
Eljahro Philipsen
Vortex: 46,00 meter, Emmen 2019
Ver: 4,40 meter, Amsterdam 2019
Kogel: 9,73 meter, Soest 2019
1000m: 3.33,45, Emmen 2019
Hoogspringen: 1,35meter, Terneuzen 2019
60mH: 9,91sec, Soest 2019

Pupillen A2
Riley Groenbast
600m: 1.48,15min, Amsterdam 2019
1000m: 3.15,69min, Soest 2019

Junior D
Jo-Ann Piqué
Verspringen: 4,32, Utrecht 2019 (indoor)
Chevelle Brown
Kogel: 12,57meter, Amsterdam 2019
Discus: 21,31meter, Amsterdam 2019
Speer: 25,24meter, Zaandam 2019

Junior C
Berend Zwolle
100m Horden: 14,45 sec, Amstelveen 2019
800m: 2.16,43, Amstelveen 2019

Junior A
Joris Pals
Kogelslingeren: 57,85 meter, Grootebroek 2019
Discus: 46,08 meter, Grootebroek 2019

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks