En hierbij de 2e Weekly, namelijk die over de pupillencompetitie. Voor de topwerp-atleten die kwamen discuswerpen en kogelslingeren zaterdag 2 juni bij ons op de baan tijdens Dutch Discus en Holland Hammer: zie het speciale (pers)bericht hierover van zondag. Elahro deed zaterdag trouwens zij eigen ding, hij had een ontmoeting met Nellie Cooman. Over de competitie hebben de bezoekers zelf verslagen geschreven: altijd welkom!

Competitieronde 2 bij AV’23

“Zaterdag 2 juni stond ronde 2 op het programma in de Watergraafsmeer. Het werd een lange maar mooieatletiekdag voor veel publiek en het weer werkte mee gelukkig. Dan nu de hoogtepunten:

Mini en C-pups
Verrassend veel deelnemers bij de allerkleinsten vandaag waar Elaijh zich naar brons knokte en ook een prima race liep op de 600 (apart onderdeel). Hij werd hier 2de. Ook voor Salyshia brons op de meerkamp meisjes. Thierry en Adne deden het voortreffelijk bij de C’tjes en kwamen beiden op het podium, 2 en 3. Kyan, toch een kanjer, had waarschijnlijk zijn dag niet. Carlos, en dat moet gezegd, eindigde keurig in de middenmoot. Ja en dan Genice. Zij werd de ijzersterke winnaar bij de meisjes C.

B-pupillen
Bij de pupillen B (geen Eljahro vandaag, hij was actief in Stadskanaal) zagen we een sterk acterende Jayden die op een fraaie 2de plek finishte. Ook zijn mooi gelopen 1000mtr was hoopgevend. Derde op dit nummer. Ook Jordan was verrassend goed op dreef. Hij legde beslag op plek 7 in een deelnemersveld van 30. Loewe kwam bij de meisjes hier net tekort voor brons en Lidewij werd weliswaar laatste op de meerkamp maar verraste met een redelijke 1000mtr.


Denzel was de grote verrassing bij de A1-jongens. Hij triomfeerde voor Riley, Mees en Ryan! Zij samen vormden ook de estafetteploeg en zij maakten wederom diepe indruk. Mees liep ook nog prima 1000 en noteerde de 2de tijd achter fenomeen Mantel. Mooi was ook de 7de plek van Lieke bij de meiden. Zij liet Nura, Nihad en India vlak achter zich. Op de 1000 maakte de frele Maren indruk met een medaille (4de plek).

A2 pupillen
Albert Manu was de best geklasseerde A2-pupil, 4de in de eindstand. Met de hakken over de sloot pakte Chevelle wederom goud bij de A2-meisjes maar ook Jo-Ann, Veronique en Giselle beleefden een geslaagde dag (3, 4 en 6 in een enorm deelnemersveld). Sorry, een heleboel namen zijn niet genoemd in dit overzicht want anders zou het verslag wel erg lang zijn geworden.

Al met al een prachtige dag voor Feniks met veel medailles maar ook heel veel plezier en dat is ook belangrijk. Over een paar weken gaan we naar Uithoorn voor de slotronde. In september volgt dan de finale!”  Verslag van Johannes Vellinga, opa Riley, Zazza en Elaijh Groenbast

A2 pupillen: een echt team

“Het was afgelopen zaterdag weer spannend bij de 2de competitiewedstrijd voor de A2 pupillen.
De jongens en meisjes hebben er zaterdag echt als team gestaan, aanmoedigend en toejuichend (inclusief alle ouders). Het regende pr’s op alle onderdelen! Waardoor er bij de meisjes maar liefst 7 van AV Feniks in de Top 10 belandde. De naar de wedstrijd gerichte trainingen van de afgelopen weken hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen.” Irving Brown, vader van Chevelle.

Pupillen vlammen bij 2e competitiewedstrijd

“Op zaterdag 2 juni was er weer veel Feniksblauw (ook juryleden en elektronische tijdwaarneming, waarvoor dank) op de atletiekbaan, deze editie bij AV’23. Het werd een prachtige dag met volgens mij in alle categorieën veel persoonlijke records die verbroken werden.
De pupillen A2, er deden er 15 mee, verbraken gezamenlijk maar liefst 33 pr’s! En de meiden pupillen A2 haalden gezamenlijk zo’n 300 punten meer dan bij de 1e competitieronde. Met veel enthousiaste ouders én kinderen was het een heel mooie atletiekdag!” Trainer Wilko (hij maakte ook de actie foto’s)

Eljahro naar Nellie Cooman Games is Stadskanaal

“Eljahro moest dit jaar een keuze maken tussen de 2de competitie ronde of naar de Nellie Cooman Games, die op dezelfde dag werden gehouden. Vorige week ziek uit Groningen terug gekomen, tot woensdag in bed gelegen, donderdag nog even getraind en vrijdag toch richting Groningen om zaterdag bij de Nellie Cooman Games in Stadskanaal aanwezig te zijn. Hier waren ook Zeb Tesselaar (ook niet naar de competitie) van AV Hera en Boris Klaver van AV Ilion aanwezig. De vaste top 3 in hun leeftijds categorie!

In de regen die de hele ochtend zou duren won Eljahro zijn 40m sprint, echter stond er de hele ochtend DNS achter zijn naam. Dit ging toch een beetje in zijn koppie zitten. Dit was te merken bij het volgende onderdeel, het Verspringen. Hier werd hij 2de met een sprong van 3,94m achter Zeb. Eljahro was bij het hoogspringen nog steeds niet in zijn goede doen en werd zelfs 3de. Hier sprong Boris, die deze week 9 jaar wordt, nog even een wereldrecord van 1.37m voor 8 jarigen. Eljahro moest nu echt aan het werk om nog te stijgen in het klassement, want hij stond op dat moment 3de (40m sprint was inmiddels voor Eljahro op 6.58sec verwerkt). En toen moesten de boy’s Kogelstoten, met 2 hele mooie stoten dik over de 8 meter, waarvan de verste 8.54m (meer dan een meter over zijn PR en een clubrecord), en meer dan 2 meter verder dan de concurrentie, was Eljahro weer in zijn goede doen. Met nog een 1000m voor de boeg, die vooral tactisch gelopen moest worden; en niet als een speer ervan doorgaan bij de start, wat de meeste kinderen wel graag doen. Dit deed Eljahro uitstekend en met een mooie tijd van 3.35,09min kon Eljahro voor de 3de keer op rij zijn gouden plak in ontvangst nemen! Dit was een hele mooie en spannende wedstrijd!! Klasse gedaan boy’s!!” Verslag van Eric Philipsen, vader van Eljahro

Alle pupillen van AV Feniks: van harte met een mooi wedstrijdweekend!
 

Joris Bij Dutch Discus en Holland Hammer

Joris Pals deed als enige Fenikser mee met de wedstrijden zaterdag. Met een PR net boven de 40 meter met discus mocht hij als laatste meedoen. Hij verbeterde zich met ongeveer 2 meter. Kogelslingeren ging niet echt naar verwachting, dat probeert hij in te halen bij het NK Junioren over 2 weken. Foto: Henk Meuwissen

AMC-loop op zondag 26 mei!

Hanna Knotnerus en Paul Schmalschlager liepen op zondag 26 mei (eigenlijk voor de vorige Weekly) mee met de 5 kilometer van de AMC-loop dit jaar. Paul liep een tijd van ongeveer 34 minuten, Hanna deed er ongeveer een half uur over.

 

Volgende week: Gaasperplasloop!

Gaasperplasrun_2018

 

CLUBRECORDS

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JPB
Eljahro Philipsen
Kogelstoten: 8,54m, Stadskanaal 2018

JJA
Joris Pals
Discuswerpen: 42,76m, Amsterdam Zuidoost 2018

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!