Afgelopen vrijdagavond deden leden van Feniks mee aan de derde wedstrijd in het Amsterdamsbaancircuit. Een verslag over de pupillen komt van de opa van Riley, Zazza en Elaijh,
De Gaasperplasrun van afgelopen zondag werd door de leden van de loopgroepen goed bezocht. Een aantal deden mee aan de tunnelrun. Verder waren de jeugdloop en 5 en 10 km ook in trek.

ABC bij AV Phanos

“Voor opvallend lege tribunes vond vrijdagavond alweer ronde 3 plaats van het ABC in het grote Olympisch Stadion bij de verreweg grootste atletiekvereniging van Amsterdam en omstreken, Phanos. Lang niet alle Feniks-pupillen waren van de partij, wel weer de harde kern. Bij ATOS is vrijdagavond 22 juni de slotwedstrijd met daarna ook de prijsuitreiking. LET WEL: omdat de 10 beste resultaten tellen kan er in die laatste wedstrijd nog van alles gebeuren in het klassement. Dus hooggeplaatste Fenik-satleten (en dat zijn er nogal wat) nog 1x vlammen daar bij ATOS! Overigens staan alle tussenklassementen al op www.atletiek.nu! Dan nu het overzicht van vrijdag jl.:

De mini’s

Bij de jongens pakte Elaijh voor de 3de achtereenvolgende maal de hoogste prijs, vooral dankzij een prachtige worp bij vortex. Net geen PR daar. Ook Tom deed het weer goed en hij eindigde op plek 5. Vooral op de 600mtr maakte hij indruk. Bij de meisjes komt de speelse en piepjonge Zazza nog duidelijk kracht tekort voor het grote werk. Wel vanavond 2 PR’s.

 Pupillen C

Thierry maakte zijn hoge klassering in het klassement waar, door ook nu weer een knappe meerkamp neer te zetten. Hij legde beslag op plek 2 en is kansrijk voor een podiumplek over 2 weken. Adne deed het ook goed en finishte op plek 6, terwijl Kyan (hij heeft het even niet) en de altijd vrolijke Carlos wat moeite hadden. 10e en 14e werden ze.
Ook Genice was niet in goede doen hoewel een 6de plek anders doet vermoeden. Freya tenslotte deed haar uiterste best, zoals altijd, maar werd toch voorlaatste.

Pupillen B

Wederom moest Eljahro zijn meerdere erkennen in ene Florian van de thuisclub hoewel het verschil ook nu weer minimaal was. Dat wordt nog erg spannend over 2 weken. Jayden draait ook prima mee in de top. Vrijdag een mooie 5de plek en diezelfde positie neemt hij ook in in het tussenklassement na 3 rondes. Geen meisjes vandaag bij deze categorie.

Pupillen A

Bij de jongens A1 liefst 3 blauwhemden bij de eerste 4 en wel Riley (2), Denzel (3) en Mees (4). Riley had geen uitschieters, wel een PR bij slingeren. Denzel was sterk op de horden, 2de hier vlak achter Joris Mantel en Mees sprong verrassend ver. Ook hij 2de achter de wel heel sterk acterende Joris. Het hoogst geklasseerde meisje was Nihad (ook een goede voetbalster), vlak voor Nura, Lieke en India die resp. 8, 9 en 10 werden. Sofia en Maren hadden een minder goede avond.

Heel opvallend was dat bij de pupillen A2 de eerste 4 posities werden ingenomen door meisjes waaronder Chevelle en Jo-Ann op de plekken 1 en 2. Heel knap van de Feniks-girls. Op plek 5 komen we pas de eerste jongen tegen maar niet van feniks want er waren geen A2’ers van Feniks vanavond.”
Tot zover het het verslag van Johannes Vellinga, trotse opa!

Uitslagen junioren!

Klassement pupillen

B-competitie in Amersfoort bij Altis

Afgelopen zaterdag togen de B-junioren naar Amersfoort. Daar hebben ze flink strijd geleverd in de B-bompetitie. Verslag van onze Wedstrijdcommissaris-uit (we zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe!) Marjanne Meinsma (ook bestuurslid). En hier zijn de clubrecords gevallen!

Zondag 10 juni waren er ook een tiental B junioren in actie bij hun 2e competitiewedstrijd. Deze vond plaats in Amersfoort. Aangevuld met C junioren eindigden de jongens als 21e in het landelijke klassement.

Toppers met nieuwe clubrecords
Een vet PR en een nieuw clubrecord was er voor Carildo Linger met 6.05m op Verspringen (!!), voor Quincy Rozenblad met 11.87 op 100m sprint en voor Björn Rijkaard met 55.49sec op 400m.

Persoonlijke recordregen bij meisjes
De meisjes hadden in deze competitie helaas geen compleet team, maar behaalden individueel weer mooie prestaties. Bij de meisjes verbeterden Zoë Trager Nieto, Angel Addae en Steffie Cyntje op al hun onderdelen hun PR’s.

Estafette groot succes
Bij de estafettes op deze competitiedag nog meer records, want de meisjes (Sarah Itiola, Zoë, Angel en Steffie) zetten een nieuw clubrecord op de 4 x 100m met een tijd van 53.39sec.
De jongens (Amar Wong, Björn, Carildo en Quincy) verpulverden het vorige clubrecord 4 x 100m met maar liefst 5 seconden naar 45.87sec.”

Uitslagen

Gaasperplasrun

De prestaties van onze lopers bij de Gaasperplasrun kun je zien op de website van de Gaasperplasrun.
Namen die we bij de eerste vijf tegenkomen bij de afstanden zijn vooral van onze jeugd.
Zo werden Zion en Thijs 2e en 3e op de vijf kilometer. Bij de 2 km werden Aristide en Mees 3e en 4e, bij de 1 km was er een waar Feniks-podium met Eljahro, Jayden en Kyan op 1, 2 en 3.
De loopgroep-leden deden het allemaal prima op hun afstand.

Mocht een loper een verslag wil schrijven, altijd welkom!

Zie voor al je eigen uitslagen via Gaasperplasrun.

CLUBRECORDS

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JJB
Carildo Linger
Ver: 6,05m
Quincy Rozenblad
100m: 11,87sec
Björn Rijkaard
400m: 55,49sec

Estafette 4x 100m: 45,87sec
(Amar Wong, Björn Rijkaard, Carildo Linger en Quincy Rozenblad)

MJB
Estafette 4x100m: 53,39 sec
(Sarah Itiola, Zoë Trager Nieto, Angel Addae en Steffie Cyntje)

Alle deze clubrecords in Amersfoort, 2018

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!