Succes bij B,C en D-competitie en super-geslaagde Gaasperplasrun.

Zaterdag 10 juni was de derde en laatste voorronde voor de C en D junioren in hun competitie en deed trainster Hanna mee aan de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Zondag 11 juni mochten de B junioren naar hun laatste voorronde naar Heerhugowaard. En alle andere Feniks-mensen waren actief als deelnemer of vrijwilliger bij de Gaasperplasrun.

CD competitie in Bussum

Voor de D meisjesteams was het zaak om het niveau van de vorige wedstrijden vast te houden en te streven naar individuele successen. Bij de meisjes D lukte dat uitstekend met veel persoonlijke records (PR’s) op veelal voor de meisjes “nieuwe” onderdelen. De meisjes D hebben er zichtbaar veel plezier in met z’n allen en dat is goud waard.

De C meisjes hadden ook als opdracht hun plek in het klassement te consolideren en op individueel vlak tot goede prestaties te komen. Op de website van de organiserende vereniging AV Tempo worden de prestatie van Sarah* op de 80m in 10.36sec (= de 3-na-beste tijd van Nederland in 2017 voor meisjes junioren C) specifiek genoemd. Sarah en Demelsia deden het ook uitstekend op de 300mh. Charlotte* werd ingezet op de werpnummers en behaalde daar nuttige punten voor het team. Ook de bijdrage van Jill, Virlyn en Zoe was belangrijk om in deze wedstrijd als 3e te eindigen.

Voor een mooi fotoverslag van deze wedstrijd zie https://www.veermanfotografie.nl/sport/

Landelijke finale voor D en C jongensteams!

De jongensteams hadden de uitdagende opdracht om zich te kwalificeren voor de landelijke finale van clubteams. De D jongens stonden er voorafgaand aan de 3e wedstrijd goed voor, maar als je niet bij elke voorronde presteert kan het toch nog heel spannend worden. Milo* had een mooie uitschieter op kogel met 12.40m (clubrecord, 2e seizoensafstand). Uiteindelijk werden de jongens 2e op deze wedstrijd in Bussum met een flinke achterstand op de winnaars van Almere’81. Dat wordt voor de jongens hard en gericht  trainen de komende maanden om tijdens de finale op 16 september voor de ereplaatsen te gaan. Zet hem op, jongens!

De jongens C maakten het erg spannend. Na een fijn eerste onderdeel als de estafette (Quincy, Björn, Amar en Dave in 47,39sec = clubrecord*) was de “kop eraf”. Met vaste waarde Lars op hoog en ver, maar met name met een superdag van Felix* (winnaar op 300mh, discus en kogel) is het de jongens gelukt om deze wedstrijd winnend af te sluiten. En met een 12e plek in het landelijk klassement zijn ook zij door naar de finale!

*betekent notering op outdoorranglijst 2017.

Hanna op het NSK (Nederlands Studenten kampioenschap)

Op zaterdag 10 juni ging Hanna Knotnerus samen met twee vriendinnen van AV’23 naar het Nederlands Studenten Kampioenschap in Enschede.
Hanna deed mee op de 100mH en bij het verspringen. Het was een verrassend mooie dag en het was een leuke wedstrijd met jammer genoeg niet een heel sterk deelnemersveld. De 100mH liep ze voor de 3e en 4e keer onder de 17 seconden. In de series was het 16,52s en in de finale liep ze een betere race, maar trapte ze de 8ste horde om, ze eindigde als tweede met 16,78s.
Het verspringen ging prima: zij sprong met 5,00m 1 centimeter onder haar PR dat ze vorige week bij de pinkstermeerkamp neerzette. Hiermee werd ze 9e en mocht ze zondag bij de FBK games de finale springen… Dit zei ze echter af omdat ze zou helpen bij de Gaasperplasrun.
Het was een mooie leuke dag!

Prachtig gedaan Hanna!

B competitie in Heerhugowaard

De B junioren gingen zondag 11 juni voor hun competitiewedstrijd naar Heerhugowaard. Trainer/coach Pieter heeft na een lange zaterdag ook deze zondag weer voor uitstekend coach-werk gezorgd. We zagen individuele uitstekende prestaties van Evelyn, Thimo, Raúl, Luca en Joris. Aangevuld met C junioren Demelsia, Sarah, Jill, Charlotte, Amar en Felix werden nuttige punten behaald en veel ervaring opgedaan.

Gaasperplasrun met recordaantal deelnemers

Op 11 juni was er ook grote drukte op onze eigen baan. De GPR-commissie had voor de 23e keer de Gaasperplasrun georganiseerd en de groeiende belangstelling voor deze mooie run leidt tot een succes-evenement voor onze vereniging. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer leden van AV Feniks interesseren om mee te doen aan een loop op eigen terrein. Bij de jeugd was er succes voor Eljahro die de 1km won, voor Lidewij een mooie 3e plaats meisjes op de 1km. Ben werd 3e op de 2km afstand. Riley mocht bij uitzondering samen met zijn concurrent Joris van AV’23 op de 5km meedoen……dat was wel ver voor de kleine, grote mannen. Met steun van D junioren Milo en Siebe hebben ze het fantastisch gedaan.

Op de 5km en 10km natuurlijk ook veel deelnemers uit de diverse Feniks-loopgroepen en de Run to the Start-ers. Alle uitslagen en meer foto’s van de Gaasperplasrun op www.gaasperplasrun.nl.

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!

Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.