Atleten van Feniks waaierden uit over de banen in Nederland en daarbuiten, afgelopen week: Gouda, Utrecht, Amsterdam-Noord en West, Assendelft, Alkmaar, Groningen, Stockholm en Halle.

Goudse Stroofwafelwedstrijden

Bij deze wedstrijden op Hemelvaartsdag werd, eerder ook al, goed meegedaan. Koen en Milo de Langen, Jan Eleveld, Felix Zwolle en Nadia Houtzager; ze komen hier graag, Felix wierp zijn discus nog verder dan de vrijdag hiervoor bij de Trackmeetings in Utrecht: 40.65 meter maar liefst. Eindelijk afgelopen weken de 40-meter grens overschreden met de 1,5 kilo discus. De Kogel ging naar 13.66 meter. Milo stootte een PR bij Kogel 13,04 meter, ook al de grens van de 13 meter over. Ook Jan, Nadia en Koen waren tevreden. Stroopwafels dus!

Uitslag

Pupillen bij AV ATOS

De Feniks-vrijwilligers en atleten waren ongeveer in gelijke aantallen aanwezig bij Atos. 
‘Onder fraaie weersomstandigheden vond vrijdagavond de 2e ronde plaats van het ABC in Amsterdam Noord bij Atos. Van Fenikskant was er gelukkig iets meer animo maar de inschrijvingen bleven toch erg teleurstellend. Geldt trouwens ook voor andere verenigingen. Opvallend: de kleine delegatie van Feniks vestigde maar liefst 36 persoonlijke records! Het verslag nu van de pupillen:
DE MINI’S: Omdat een aantal meiden uit de eerste ronde verstek lieten gaan had Zazza een makkie. Ze hoefde maar met 1 meisje af te rekenen en dat deed ze. Ook 4 PR’s voor de jongste Groenbast. Bij de jongens het debuut van Ewoud. Nog nooit getraind en meteen vol aan de bak. Natuurlijk geen geweldige resultaten maar zijn enthousiasme was ontroerend.
PUPILLEN C: Elaijh won hier ook zijn 2e wedstrijd en kon ook nog eens 4 PR’s achter zijn naam schrijven. Grote favoriet voor de eindzege over 3 weken is hij dan ook. Vanwege de geringe deelname heeft Tom ook nog een goede kans voor een plek op het podium. Vandaag op alle onderdelen een PR! Salyshia, ook maar liefst 5 PR’s, moet in de thuiswedstrijd binnenkort nog volop gassen wil ze op het podium komen. Vandaag werd ze knap 3e.
PUPILLEN B: Adne, hij was de enige B-pupil, staat momenteel wat stil (dat zei pappa ook). Kon ook geen PR bijschrijven en eindigde in de middenmoot.
PUPILLEN A1: Op alle onderdelen een PR voor Jayden vanavond en dat is bijzonder knap. Hij finishte als 3e op de meerkamp en ook hij zal op 21 juni volop moeten strijden voor een podiumplek. Ondanks een laatste plek in het eindklassement toch 2 PR’s voor Lidewij, het enige A1-meisje.
PUPILLEN A2: Riley bleef ook in deze 2e wedstrijd iedereen de baas en noteerde 3 PR’s waarvan de mooiste natuurlijk die op de 600mtr. Joris Mantel was weliswaar wederom de sterkste maar de tijden waren indrukwekkend. Ook Denzel kan terugzien op een goede meerkamp. Hij eindigde als 4e en is zeker niet kansloos voor het podium in de slotwedstrijd. Ook nog 2 PR’s voor Denzel. De mooiste ook op de 600m. Ondanks een bescheiden eindklassering toch nog 3 x een PR voor India. Dikwijls erg sterk met de kogel; maar het ging vanavond niet. Voor Sofie hetzelfde verhaal: ook zij in de achterhoede maar toch 2 PR’s en dat geeft toch hoop.
Vrijdagavond 21 juni dus de laatste wedstrijd op de blauwe baan van Feniks. Laten we hopen op een massale deelname van Fenikskant ook al ben je kansloos voor het podium. Er zijn immers ook nog die persoonlijke records! Afgelopen vrijdagavond dus maar liefst 36!!’ Verslag van Johannes Vellinga 
Zoals te zien in onderstaande uitslag deed ook een aantal junioren mee: Veronique, Ashley. Xiomayra en Yaïr (5e plek 23,90 sec op 200m).

Uitslag

Hardlopen

Van de loopgroepen kwam vorige week woensdag Paul Pluyter in een team van de business run van 5K in actie bij de Alkmaar City Run en deden Shyam Swaroop (4:14,28) en Querine Otten (4;52,20) mee aan de Stockholm Marathon in Zweden

Discus in Halle

Siebe Pals ging met zijn broer Joris Pals mee naar Halle, in voormalig Oost-Duitsland. Een eind rijden maar erg leuk; want het is een toernooi met alleen werpen. Een rondbaan is niet te bekennen bij deze club in Halle, er wordt alleen maar geworpen. In Duitsland en andere Europese landen is werpen veel belangrijker in de atletiek en wordt het ook vroeger en professioneler aangepakt. Bij deze vereniging staat rond een veld van 80meter doorsnee totaal 4 discuskooien zodat bij elke windrichting tegen de windrichting in geworpen kan worden.
Daar waar Joris niet zo heel tevreden was met de combinatie van Discus en Kogelslingeren die hij had gekozen, de twee werden tegelijkertijd afgewerkt, was Siebe heel tevreden met zijn Persoonlijk Record bij Discuswerpen.
Het was wel even schrikken dat er alleen maar heel grote jongens – met grote spieren- meededen, maar hij liet zich niet imponeren. Hij had zijn eigen discus meegenomen; deze werd gebruikt door meer werpers. Dat mag bij internationale wedstrijden en vooral in Duitsland wordt hiervan gebruik gemaakt door werpers die geen eigen wedstrijddiscus hebben. Dus de laatste worp moest hij even wachten tot deze weer was teruggebracht. Al met al een mooie belevenis; ook omdat er veel goede internationale werpers waren die je van heel dichtbij kan bekijken!

Uitslag

En verder…

Quincy, Amar, Sarah en Ashley deden mee aan de international Battle of the B’s. Goed om veel ervaring op te doen. Trainer Pieter was tevreden over de prestaties.

Uitslag

Chevelle Brown bezocht een wedstrijd van de CD-Evening Games bij AV Lycurgus in Assendelft en de Trackmeeting junior in Utrecht. Daar werd zij derde op de 100m sprint in een tijd van 14,47sec. Knap gedaan Chevelle!

Komend weekend: Pinkstermeerkamp bij AV Startbaan in Amstelveen. 9 Feniks-atleten verschijnen aan de start op zondag en maandag!

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks