Traditioneel ging AV Feniks met zoveel mogelijk atleten naar de Pinkstermeerkamp in Amstelveen. Op Zondag 9 juni de 25ste Gaasperplasrun; wederom een ontzettend gezellige hardloopwedstrijd waar iedereen het naar zijn zin had. Eljahro Philipsen was bij de FBKgames in Hengelo en ontmoette daar de Nederlandse atletiektop. Ook Frankisch Crumbach was dit jaar een fijne wedstrijd voor Judith Essemiah.

25ste Gaasperplasrun opnieuw door Gaasperdammertunnel

We kijken terug op een mooie run 9 juni. Wil je ook nog even nagenieten? Er staan al heel veel foto’s online! Het was een geweldige dag. Iedereen die meedeed gefeliciteerd!
https://www.gaasperplasrun.nl/evenement/fotos/

Fotoverslag:

Alle vrijwilligers bedankt!

Start GPR 2019

Serieus aan de wedstrijd

Erwin, Joost, Wessel, Petra, Marijke, Marianne en Annemarie maakten de Gaasperplasrun mogelijk.

Chevelle wint Pinkstermeerkamp

Afgelopen zondag en maandag werd door AV Startbaan in Amstelveen de jaarlijkse Pinkstermeerkamp georganiseerd. Voor junioren een echte meerkamp, voor pupillen een ‘loop’- meerkmap. De D-junioren deden een 6-kamp, de C-junioren een 8-kamp.


Feniks deed goede zaken in Amstelveen. Chevelle Brown won de zeskamp voor meisjes junioren-D. Op het onderdeel Kogel stootte zij ruim 2 meter verder dan haar concurrenten en ook de 60meter Horden zette zij op haar naam. Het enige dat iets minder ging was de 600meter, hier werd zij 11e. Verder zat zij vooraan in het veld. Goed voor een voorsprong van 200 punten in de einduitslag.
Ashley Boldewijn werd 2e bij de meisjes C1. Basis voor deze mooie plek legde zij bij het hordelopen en zij bouwde dit uit op de 150meter én de 600m. De 150 meter won zij met een ruime 4 tienden van seconden op de nummer 2. De 600meter met 4 seconden. Ergens deze winter en het voorjaar heeft Ashley flink van duurvermogen opgebouwd! Gefeliciteerd Chevelle en Ashley met jullie mooie plak.
Wie deden mee?
Jayden Boldewijn:     -JpupA1 loopmk 6e plaats
Chevelle Brown:        -MD1 Goud
Veronique Veldhuis:  -MD1 8e plaats
Titus Nartey:              -JJD2 11e plaats
Ashley Boldewijn:      -MJC1 Zilver
Xiomayra Pengel:      -MJC1 11e plaats
Siebe Pals:                -JJC2 6e plaats
Ali Cisse:                   -JJC2 8e plaats

Uitslagen

ABC bij Feniks!

Vrijdagavond 21 juni is de laatste wedstrijd in het Amsterdamsbaancircuit op de blauwe baan van Feniks. De Wedstrijdorganisatiecommissie van Feniks hoopt op veel atleten van Feniks. Nu zijn de atleten van andere verenigingen vanuit het hele land nog in de meerderheid bij de inschrijvingen. Dat kan toch niet! Zij organiseren de wedstrijd voor jou, als Feniks-atleet! Of doe mee aan de 1500 meter.
In ieder geval verwacht de WOC iedereen die aan Polsstokhoogspringen doet, dat onderdeel is speciaal aan de wedstrijd toegevoegd. Kortom: Doe mee! Het wordt vooral heel gezellig, met een BBQ en muziek.

En verder…

Joris en Judith in Frankisch-Crumbach met de Nederlandse slingeraars (Joris, Daan, Judith, Sander, Dennis, Ella, Etienne, Marije, Bjarne en Luuk). Foto: Henk Meuwissen.

Frankisch-Crumbach
Judith Essemiah (weer terug uit de VS) en Joris Pals waren te vinden in Frankisch-Crumbach voor het jaarlijkse potje Kogelslingeren voor hele grote mannen en vrouwen. Een serieuze wedstrijd met toppers uit 15 landen. Judith en Joris en slingermaatjes vanuit heel Nederland deden mee in het hart van dit centraal gelegen Duitse dorpje, waar dit slinger-evenement dé jaarlijkse gebeurtenis is en het hele dorp voor uitloopt. Judith verbeterde haar PR naar 56,76meter en Joris verbeterde zijn PR naar 58,43meter.
Al de Nederlandse Kogelslingeraars op de foto hiernaast en een paar buitenlandse deden op zaterdag 25 mei jl. bij Feniks op de blauwe baan ook mee aan Holland Hammer.

FBK Games
Eljahro Philipsen deed mee aan de kidsrun (8-12jaar) van de Fanny Blankers Koen Games. Hij werd 3e in de run, en het gaf hem de gelegenheid de beste Nederlandse atleten te ontmoeten zoals Dafne Schippers, Churandy Martina, Sifan Hassan en Jamile Samuel.

 

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks