Trainster Hanna Knotnerus maakte een wedstrijdverslag van de Pupillencompetitie bij AV’23. Op zaterdag 17 juni trokken een heleboel Fenikspupillen naar Watergraafsmeer om bij AV’23 te strijden in de 3e pupillencompetitie van dit seizoen. Het werd een warme, mooie dag met een heleboel PR’s en blije gezichten.
Bij deze competitiewedstrijd waren 2 scheidsrechters en de Elektronische Tijdwaarneming van AV Feniks paraat voor de wedstrijdorganisatie van AV’23.

‘Estafettes
De jongste kinderen begonnen ’s ochtends met de estafettes. Het werden mooie races waarin de stokjes keer op keer goed werden overgegeven door alle mini-, C- en B-pupillen. Daarna verdeelden de kinderen zich, begeleid door trainers en ouders, over de onderdelen.

Mini’s
De jongens pupillen mini waren met z’n vieren en hadden zo een mooi estafette team. Armaan, Thierry, Adne en Reyson werkten samen ook de onderdelen af, wat tot mooie resultaten leidde. De jongens liepen allemaal een 600m en dat ging super, Thierry eindigde zelfs als vijfde en had daarmee een mooie medaille verdiend.
Bij de meisjes pupillen mini deden Jaci en Daantje mee, het was een van hun eerste wedstrijden en ze vonden het super leuk!

Pupillen C
Bij de jongens pupillen C waren 5 jongens samen aan de wedstrijd begonnen, ze wonnen de estafette! Daarna snelden ze naar toptijden en wierpen ze super afstanden. Op de 600m lieten ze zich van hun beste kant zien, Eljahro werd daar eerste, Jayden tweede, Joey vierde, Sohaib negende en Tyrone dertiende, super!
Ook de meisjes pupillen C waren met een mooi team naar AV’23 gekomen. Ze liepen een mooie estafetterace en sprintten, gooiden en sprongen erop los. Alle meiden hebben het super gedaan. Loewé sleepte zelfs nog de bronzen medaille in de wacht. Dat deed Queenisha op de 600 meter, heel knap! Ook Laila, Lidewij, Nora en Kyana hebben super hun best gedaan en vonden het een leuke dag.

Jongens B
Bij de jongens pupillen B was er een mooie strijd op de sprint, waarbij uiteindelijk Riley, Mees en Denzel binnen 0,05 seconde van elkaar af zaten (tussen 6,84 en 6,89sec). Ook bij het hoogspringen gingen deze jongens voortvarend van start, bij de ene ging het net wat beter dan bij de andere. Riley sprong over 1,10m en hij heeft daarmee een evenaring van het clubrecord behaald. Bij kogelstoten waren de jongens ook aan elkaar gewaagd. De spetter op de 1000m was deze keer Mees, die met een tijd van 3.36,06 een nieuw clubrecord in de wacht sleepte.

Meisjes B
Ook de meisjes pupillen B hadden een mooi team, voor Sofie was het haar eerste wedstrijd, ze vond het super! Katrien, Nura, Celine en Sofie werden met z’n vieren derde bij de estafette. Katrien werd over de hele meerkamp derde en Celine vierde.

A1 Pups
Bij de A1 pupillen waren helaas veel afmeldingen. De jongens hadden met z’n vieren gelukkig wel een team, waarmee ze keurig derde werden met de estafette. Albert won de meerkamp, Mathijs werd 7e bij de 1000m en Isaiah werd 8e in de meerkamp. Ook JJ sprong naar een mooie afstand bij het verspringen.

De meiden bleven met z’n zevenen over, maar gelukkig wilde B-pupil Celine wel invallen bij de estafette, waardoor toch alle meiden hebben kunnen estafettelopen. Tara, Joanne, Chevelle en Giselle liepen in 36,70 seconden een nieuw clubrecord! Op alle onderdelen werden er nieuwe PRs neergezet: Lisa, Giselle en Tara stootten verder dan ooit en Aìko op 1 cm na ook. Bij het verspringen gingen Veronique en Chevelle bijna over de vier meter. Joanne en Tara sprongen een mooi PR. Op de sprint leek Feniks haast onverslaanbaar met ijzersterke tijden en vrolijke gezichten. Joanne, Giselle en Chevelle sprintten zelfs naar een PR. Ook op de 1000m hebben de meiden zich goed staande gehouden en wist Tara zelfs een PR van 20 seconden te lopen.

Altijd gezellig met de A2 pupillen van Wilko, Thimo en Wessel. Nu ook!

A2 pupillen
De jongens A2 pupillen waren goed in vorm; met super sprinttijden en gigantische afstanden verzorgden ze een mooie wedstrijd. Ticiano wierp met een afstand van 34,99m zelfs een clubrecord. Ook Ben en Thom wierpen verder dan 30 meter. Dashiell, Duncan en Titus deden ook goed hun best en behaalden mooie tijden en afstanden. Ticiano won de meerkamp, Ben werd vierde en bij de 1000m werd Ben tweede in een super tijd. Luuk liep ook een goede 1000m, hij zelfs een tijdje voorop gerend.
Delany, Myra, Sophie en Jamila waren met z’n vieren namens de A2 meiden. Ze deden allemaal hun best en ze behaalden mooie afstanden. Myra, Jamila en Sophie sprongen allemaal verder dan 3 meter en Delany wierp haar bal maarliefst 26 meter ver!

A2 pupillen ook al in de prijzen!

Speciale dank aan Adinda en Goedele van de tijdwaarneming en aan Joost en Sylvia, die de hele dag als scheidsrechter in touw waren!

Op zaterdag was het ET-team bij AV’23 in Oost, op zondag bij AV Atos in Noord (red.)

Zoals ik al zei; het was een super dag. Bedankt allemaal’ Hanna.

Hebben jullie nog foto’s van de competitie? Zie onder voor mailadres.

Clubrecords op 17/6/2017
JPA2:
Balwerpen               34,99m           Ticiano Karakoc       Amsterdam, 17 juni 2017

MPA1:
4x60m                     36,70sec         Tara Vlieger             Amsterdam, 17/6/2017
Joanne Pique
Chevelle Brown
Giselle Oosterling

JPB:
Hoogspringen          1,10m            Riley Groenbast      Amsterdam, 17/6/2017 (evenaring)
1000m                     3.36,06           Mees Groenenberg Amsterdam, 17/6/2017

De nieuwe clubrecords zijn vermeld op de website.

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.