Naast de pupillencompetitie op zaterdag; was er eerder op vrijdag internationaal succes voor Sarah op de 100m. Zij won deze in 12,23 seconden op de Ruhrgames. Verder was er zaterdag Holland Hammer op de baan van Feniks; de nationale top van het kogelslingeren nam het tegen elkaar op. Eljahro deed zondag van zich spreken door in Brabant een Europees Record voor 7 jarigen outdoor te springen: hij sprong over 1,20 meter! Hij was super trots en wij Feniksen natuurlijk ook op hem. Heel veel goeds in 1 weekend.

Super Sarah sprint EYOF limiet in Hagen
‘Zooo trots op deze dame Sarah Itiola! 12,23s op de 100m EYOF (European Youth Olympic Festival) limiet en clubrecord! O ja winst bij de Rurh Games in een internationaal en redelijk sterk veld. Laatste week toch wel heel lekker qua atletiek. Zaterdag: Jongens C en D ploegen naar de finales. Dinsdag: trainingswedstrijdje polsstok hoog bij feniks met veel super PR hoogtes.
Vrijdag: twee dames in Duitsland bij de Rurh Games waarbij Sarah de 100m won in een geweldige tijd en Charlotte tot een prachtige 11.19m kwam met kogelstoten.
Zaterdag: Holland Hammer waarbij wij dit organiseren en twee atleten meedoen ik ben benieuwd!’ aldus trainer Pieter Knotnerus. Dat is inderdaad een week waarin geknald werd Pieter!

Uitslagen

Slingeraars pakken door bij Holland Hammer
Pieter was terecht benieuwd naar Holland Hammer. Judith Essemiah kwam tot een zeer knappe 51,51meter met de 3 kilo kogel (MJB: PR, clubrecord en zij stormt richting top 10 aller tijden), Joris Pals kwam tot 60,06 meter met 5 kilo (JJB) en 44,96 met de 7,26 kilo (senioren). Hiermee wil hij zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Utrecht over een maand.

De wedstrijd was een spontaan en gezellig evenement op de baan van AV Feniks. Goede prestaties en condities vermengd met lekker eten, zon en ontmoeting. Nice Fruitijs deed het goed als sponsor in natura bij de atleten… Ook de mensen actief als official van AV Feniks bij AV’23 kwamen na gedane zaken nog even buurten bij de eigen vereniging. Volgend jaar opnieuw en nog beter!

Uitslagen Atletiek.nu

Uitslagen Extra groep

Zondag: Europees record voor Ejahro Philipsen
Last but nog least: Eljahro sprong bij AV Spiridon in Rijen een Europees record voor 7 jarigen: 1,20 meter. Ook een clubrecord. Kijk hem supertrots zijn! Hij werd eerste bij alle onderdelen op de meerkamp.

Uitslag Eljahro

Europese ranglijst op leeftijd

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
SEN
Voor de senioren gaan clubrecords bijgehouden worden, clubrecords zijn behaald door: Hanna en Pieter Knotnerus, Nadia Houtzager, Joris Pals. Binnenkort bij publicatie op de website volgt een uitgebreide vermelding in de Feniks Weekly.

MJB
Judith Essemiah     Kogelslingeren: 51,51m          Amsterdam 2017

MJC
Sarah Itiola             100 meter:         12,23 sec      Hagen, 2017
Charlotte Emanuel  Speer:               30,74m          Bussum, 2017

JJC
Team                      Estafette             47,39sec      Bussum, 2017
Dave Boamah,
Björn Rijkaard,
Quinna Rozenblad
Amar Wong

MPA1
Chevelle Brown        Kogel                 7,65m           Amsterdam, 2017
(het oude record uit 2013 stond op naam van Charlotte Emanuel: 6,75m)
Polsstok-ver      3,75m           Amsterdam, 2017
Veronique Veldhuis  Vortex               29m               Amsterdam, 2017

JPC
Eljahro Philipsen    Hoog                  1,20m            Rijen, 2017 (Europees record outdoor 7 jaar)
Kogel                 8,59m            Rijen, 2017

Clubrecords zijn nog niet allemaal gemeld. Degene die gemeld zijn, zijn aangepast.
(Ranglijsten Outdoor 2017 worden af en toe  bijgehouden. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

Lieve ouders: wanneer jouw pupil of junior een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.