Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap voor Junioren in Emmeloord bij AV NOP. Joris Pals nam de titel mee naar AV Feniks bij het Kogelslingeren voor Junioren A. Op zaterdag werd hij 5e van Nederland bij het Discuswerpen voor junioren A. Eljahro Philipsen kwam zaterdag (Hylas, Alkmaar) en zondag (Edam, 2 uurswedstrijd) in actie terwijl Riley Groenbast meedeed aan de A-games in Soest.

Komend weekend is het kamp voor pupillen en junioren D van AV Feniks in Huizen, dat wordt gezellig! Veel plezier allemaal!

Joris Nederlands Kampioen

Joris Pals slingerde de kogel van 6 kilo zwaar 54,38 meter ver weg in Emmeloord. Deze worp was goed voor de winst. Afgelopen 2 jaar was Joris in de categorie onder 18 jaar (B-junior, 5 kilo kogel) ook Nederlands Kampioen Kogelslingeren. Zaterdag was hij vijfde bij Discuswerpen (1,75 kilo).
Het NKJ werd bezocht door bijna 1000 atleten van 15 tot en met 19 jaar oud die op verschillende onderdelen in de atletieksport (lopen, springen en werpen) met elkaar de strijd aangingen.

Winnende worp met Kogelslingeren

Uitslag NKJ

Alkmaar en Edam te klein voor Eljahro

“Eljahro won afgelopen zaterdag de meerkamp bij AV Hylas in Alkmaar en verbeterde zijn clubrecord Kogelstoten naar 8.58m. Zondag gingen we richting AV Edam en daar won Eljahro 3x goud. Je kreeg hier bij elk onderdeel een medaille!”  Van Eric Philipsen, de vader van Eljahro.

Thierry van Diggelen werd bij Hylas in Alkmaar 2e bij de speed-meerkamp van de C-pupillen!

Uitslag Alkmaar
Uitslag Edam

Riley met Joris Mantel AV’23

A-games in Soest met Riley Groenbast

“Riley was zondag aanwezig op de nationle A-Games (alleen voor pupillenA) te Soest. Uit alle hoeken van Nederland waren de jonge atleten naar de mooie baan van av Pijnenburg gekomen en ze mochten zelf hun onderdelen bepalen. Het niveau was behoorlijk hoog en Riley ging in al dit geweld strijdend tenonder.
Wel wist hij op het slotnummer, de 1000 meter, een mooie 4de plek uit het vuur te slepen. Grote uitblinker op dit jaarlijkse toernooi was Joris Mantel van AV’23 met 3x goud en 1x brons. Al met al een leerzame dagvoor Riley, dat wel. Voor elk onderdeel waren er overigens 3 medailles.” Verslagje van Johannes Vellinga, opa van Riley.

Uitslag Soest

Wil je ook een verslag maken van een wedstrijd? Verslagen zijn altijd welkom!

CLUBRECORDS

Heb jij, heeft je zoon of dochter een clubrecord behaald? Graag mailen!

JPB
Eljahro Philipsen
40mH: 6,90sec (AC)
M-bal: 8,60m (AC), beide Amsterdam 2018
Kogelstoten: 8,58m, Alkmaar 2018

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!