Deze week kwamen de atleten van Feniks individueel in actie, dat wil zeggen: zelf inschrijven, zelf gaan en zelf sporten op je favoriete onderdelen. Joris Pals (discus en kogelslingeren), Milo de Langen (150m) en Eljahro Philipsen (bal) vestigden nieuwe clubrecords.

Donderdag: Joris Pals slingeren en discus in Zwolle
In Zwolle wordt door AVPEC1910 een aantal keer per jaar een wedstrijd kogelslingeren en een ander werponderdeel op donderdagavond georganiseerd. Bij de start zijn er nog trainingen op de baan. Veelal komen hier rond deze tijd atleten op af die hun records willen aanscherpen voor bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen. Joris kwam in overleg wat later aan (files, werk en school), maar mocht toch een paar worpen doen bij het kogelslingeren. Zijn eigenlijke doel was het verbeteren van zijn PR op discus. Hij verbeterde op beide zijn PR, het zijn ook clubrecords:
Kogelslingeren: van 61,47 naar 62,81m
Discus: van 42,94 naar 45,53m

Top, Joris!

Uitslag

Feniks bij Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren A en B
Komend weekend zijn voor Joris Pals en Judith Essemiah (Kogelslingeren, Kogel en Discus), voor Shaquata King (100m) en Sarah Itiola (100m en 100m horden) en voor Thimo Henraat (200m) en Charlotte Emanuel (Kogel) de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren. Kijken jullie mee? Zeker kans op podiumplekken! Je kan de uitslagen bijvoorbeeld volgen via atletiek.nu

Vrijdag: Milo de Langen 1e in Heiloo
Op vrijdagavond deed Milo mee aan de laatste wedstrijd van de CD-eveninggames. Het ging om een meerkamp waarbij de winst op kogelstoten en de 150 meter leidde tot een 1e plek in de meerkamp. Ook een hele verre sprong van 4,55m. De 150 meter in een tijd van 20,08 seconden is een prachtig clubrecord, hij loopt hiermee de 20,15 van Amar uit de boeken. Gefeliciteerd, Milo!

Uitslag

Zaterdag: Ejahro ontmoet fabelachtige Nelli Cooman
‘Op donderdag ging Eljahro al naar Groningen voor de Nelli Cooman Games. Deze werd zaterdag voor de 20ste keer gehouden in Stadskanaal. Eljahro had een hele week vrij vanwege een studieweek. Vrijdagnacht storm en regen, zaterdagochtend nog steedsslecht weer. Dit zou nog tot 12.30 uur doorgaan. Ondanks het slechte weer en een grote valpartij na de finish van Eljahro op de 40m was het een hele leuke dag. Eljahro werd na te zijn opgelapt en in een nieuw Feniks tenue gestoken, 1ste bij deze 5 kamp. Hij gooide de bal naar een afstand van 36,55m!! Goed voor een PR en clubrecord. Het was leuk Nelli Cooman weer gezien te hebben, nog steeds jong en spontaan! Denzel Lunda was er ook. Hij werd 5de op deze 5kamp bij de B-pupillen.’ Eric, vader Eljahro.
Mooi heren!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JJB
Joris Pals                – Kogelslingeren: 62,81m, Zwolle 2017 (7e AT, 1e seizoen)
– Discus: 45,53m, Zwolle 2017 (3e seizoen)

JJD
Milo de Langen       – 150m: 20,08sec, Heiloo 2017

JPB
Denzel Jone Lunda  – Hoog: 1,10m, Stadskanaal 2017 (evenaring)

JPC
Eljahro Philipsen:     – Bal: 36,55m, Stadskanaal 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 worden sporadisch bijgehouden. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.