Afgelopen weekend waren de NKjunioren bij Prins Hendrik in Vught. Joris Pals werd Nederlands Kampioen Kogelslingeren met een worp van 61,44m. Hij won daarnaast ook de zilveren medaille bij het discuswerpen (47,05m). Judith Essemiah haalde zilver bij Kogelslingeren, langere tijd stond ook zij op de eerste plek, maar uiteindelijk werd zij tweede en kreeg een zilveren medaille voor haar worp van 54,73 meter.

Uitslag Joris Kogelslingeren
Uitslag Judith Kogelslingeren
Uitslag Joris Discus

NKjunioren Feniks-atleten
Naast Joris en Judith was het een mooie wedstrijd voor Sarah Itiola (100m en 100m horden), voor Thimo Henraat (200m) en Charlotte Emanuel (Kogel). Shaquata King kijkt met een minder goed gevoel terug, in de halve finale werd zij gediskwalificeerd wegens teveel bewegen voor de start. Sarah deed mee aan de finale en werd daar 6e. Een geweldige prestatie voor een 14 jarige. Zij deed zo ervaring op voor komende jaren. Datzelfde gold voor Thimo en Charlotte.

Uitslagen Feniks  

Verslag van trainer en coach Pieter Knotnerus
“NK junioren in Vught afgelopen weekend. Wat een weergaloos lekker weekend met veel top prestaties ondanks het zeer matige weer. Vanuit AV Feniks waren we met 6 B (en C) junioren vertegenwoordigd en hoe….
Joris Pals gefeliciteerd: je hebt precies gedaan wat je moest en wilde doen, een echte wedstrijdwerper ben jij! Een prachtige 61,44m op Kogelslingeren was goed voor goud! Geen PR maar wel een hele sterke serie met veel 60+ worpen! Vervolgens de volgende dag een geweldige 47,05m op discus, genoeg voor zilver!
Judith Essemiah: niet alles liep even lekker qua discus en kogel in de trainingen afgelopen weken. We zijn duidelijk nog aan het zoeken. Een ‘Oké’ Kogelstoot-wedstrijd heb je goed gemaakt met een geweldige Kogelslinger-wedstrijd! Gefeliciteerd met 54,73m een geweldige verbetering van je PR en een dik verdiende 2e plaats!
Charlotte deed als C1-junior ervaring op bij Kogelstoten.
Dit heeft ze gedaan en het was best spannend om voor het eerst tussen deze grote en sterke dames te staan. Op de 100m liepen Sarah (C2) en Shaquata. Sarah was fit en deed ervaring op, nou ja…ze liep keurig naar een 6e plaats! Shaquata kon de rust niet vinden en had wat pech met de strenge regels… Wel weer genoeg leerpunten, tijd voor revalidatie, en op naar de indoor wedstrijden!
Thimo kwam in actie op de 200m, hij heeft niet de race van zijn leven gelopen, maar komt volgend jaar terug op meerdere afstanden.
Tot slot deed ook Sarah ervaring op bij de 100mh waarbij het duidelijk pas de 2e keer was dat ze deze afstand liep. Na een prima start raakte ze helaas de 9e horde waardoor ze volledig uit balans was. Dit deed haar goede beginstuk teniet; anders had ze een mooi PR gelopen!
Al met al prachtige resultaten, veel ervaringen en het is duidelijk dat AV Feniks hard aan het groeien is!

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JJB
Joris Pals                – Discus: 47,05m, Vught 2017 (3e seizoen)

MJB
Judith Essemiah     – Kogelslingeren: 54,73m, Vught 2017 (2e seizoen)

JJC
Quincy Rozenblad  – 100m: 12,21sec, Bussum 2017
Dave Boamah         – 800m: 2.17,13, Bussum 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven zijn aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.