Na vorig weekend, toen de pupillencompetitiewedstrijd in het water viel en de senioren in de 3e divisie uitkwamen, was het afgelopen vrijdag en zaterdag even aanpoten voor de atleten en vrijwilligers van AV Feniks.

Laatste korte duurloop voor de vakantie

‘Zondag 23 juni was de gezamenlijke duurloop met een kortere afstand aan de beurt. Ondanks het warme weer waren er toch 12 mensen aanwezig. Nieuw bij deze loop waren Fons, Baukje, Cathelijne en Sahaira, waarbij de laatste een compliment verdient. Ze heeft het zwaar gehad i.v.m. de warmte en de afstand, maar zij heeft het volbracht! Iedereen had wel wat last van de warmte, daarom wat rustpunten ingelast waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de meegenomen waterflesjes.

Er zijn tot nu toe zijn er 7 gezamenlijke duurlopen geweest. En de motivatie om hier aan mee te doen is aanwezig. De mensen kijken er naar uit en je ziet de mensen ook vooruit gaan in de ontwikkeling voor wat betreft het te lopen tempo en de langere afstand. En mogelijk motiveert dat ook andere mensen om een keer mee te lopen. Voor mij is het leuk om het enthousiasme te zien, wat mij weer motiveert om hier mee door te gaan.
Dit was tevens de laatste gezamenlijke duurloop voor de vakantieperiode, in september gaan we weer verder. Ik wens iedereen bij voorbaat een hele fijne vakantie.’ Jan van der Laan

Gezellig Amsterdams Baancircuit vrijdagavond

Het was voor de vrijwilligers van de WOC (7 mensen sterk) aanpoten afgelopen weekend! Na de voorbereidende vergaderingen waren zij vanaf vrijdagochtend 8.45 uur tot zaterdagavond in de weer. Ook ’s nachts werd het terrein bewaakt zodat de dure apparatuur kon blijven staan. Administratief draaien van de wedstrijden, opbouwen, afbouwen, vrijwilligers- en juryleden regelen, zorgen voor eten, begeleiden, jurytaken, EHBO, zorgen dat alles loopt; eindeloos veel taken kwamen op de WOC af. Vrijdagavond streek het Amsterdams Baancircuit (met eindklassement) neer op de blauwe baan, zaterdag de CD-competitie.

Goede sfeer op ABC. Met trainers Wilko en Wessel en Tjeerd bij de BBQ.

Naast hele mooie sportieve prestaties zorgde Tjeerd Dobma voor een fantastische BBQ waar bezoekers en sporters van smulden. In de catering-tent werd daarbij water, frisdrank en koffie gehaald en zo dat het een complete maaltijd beschikbaar was. De pupillen begonnen immers al om 18.00 uur aan hun Athletic Champs wedstrijd.

‘Schitterend weer vrijdag tijdens de slotwedstrijd van het Amsterdam BaanCircuit. Verheugend ook het aantal deelnemers hoewel het er aanvankelijk somber uitzag maar de laatste week stroomden de inschrijvingen toch binnen. Jammer dat er dit jaar geen 4e wedstrijd was zoals in voorgaande jaren want het is toch een mooie mini-competitie op de vrijdagavonden.

Dan nu het overzicht:
DE MINI’s Bij de jongens eindigde Elyah, ook nu weer de kleinste van het hele veld, op de 4e plek met maar liefst 4 PR’s achter zijn naam. Trouw de trainingen bezoeken werkt dus! Voor Zazza verliep het toernooi wel erg succesvol want ze wist alle 3 rondes winnend af te sluiten. Ook vanavond dus.

PUPILLEN C Ook voor Elaijh een geweldig toernooi want ook hij zegevierde op 3 vrijdagavonden. Op 3, 4 en 5 zagen we Stijn, Tom en de debuterende Tommy. In het totaalklassement pakte Tom Zantinge knap zilver! Bij de meisjes was Benthe de Jong van AV’23 de grote favoriet en zij maakte dit volledig waar, maar ook Salyshia kan terugzien op een prima toernooi want ze veroverde zilver in het totaalklassement. Trouwens ook vanavond zilver. Jill legde beslag op plek 6.

PUPILLEN B Adne was hier vanavond de beste Feniks-pupil met zijn 8ste plek. Ook 2 PR’s voor Adne (Ver en M-bal). In het eindklassement vinden we Adne terug op een mooie 6e plek. Voor Naim en Carlos vanavond bescheiden klasseringen, resp. 10 en 12. Bij de meiden was Duska vanavond het sterkste Feniks-meisje maar in het totaalklassement verraste Genice (vanavond 7) met brons en dat kwam door haar goede optreden bij Phanos onlangs. Daantje zagen we terug op 10, Iris op 12 en Hidaya op plek 13.PUPILLEN A1 Eljahro won vrij eenvoudig de slotwedstrijd maar zagen we niet terug op het podium omdat hij ontbrak bij de vorige edities. Jayden (vanavond 2e) ging in het eindklassement met brons naar huis en Shae (ook hij ontbrak bij Phanos en Atos) moest genoegen nemen met plek 5 op deze mooie avond. Geen meisjes in deze categorie van Feniks.

PUPILLEN A2 Overtuigend was hier de winst van Riley. Net als broer en zus wist hij alle 3 wedstrijden te winnen. Goud dus. Denzel werd knap 3e vanavond maar miste net het podium in totaalklassement. Een (te) bescheiden 8ste plek voor Mees verder. Enigszins verrassend was de mooie 7e plek voor India vanavond (overigens in totaalklassement 6). Ze liet Maren (9), Tahmina (12), Lieke (13), Sofie (14), Anna (15) en Nura (16) achter zich. Alle uitslagen natuurlijk te vinden van dit evenement op www.atletiek.nu (Klassement na 3 wedstrijden)

Pupillencompetitie ingehaald op 29 juni!
Zaterdag a.s. een zware uitwedstrijd voor de Fenikspupillen bij AV’23 in de Watergraafsmeer.Bijna 500 deelnemers! Deze competitiewedstrijd werd onlangs afgelast vanwege de vele regen.’ Verslag van Johannes Vellinga, als altijd de trotse opa van 3 gouden medaillewinnaars in het overall klassement (Zazza, Elaijh en Riley Groenbast) en trouw verslaggever van de pupillen van Feniks!

Aristide bij Polsstokhoog

Arthur van Schaijk loopt de 400 meter op ABC- midzomernacht.

Ook junioren en senioren in actie
De junioren en senioren begonnen om 19.00 uur aan hun wedstrijd. Toen begon Polsstokhoogspringen al. Overige onderdelen startten om 20.00 uur (lopen, springen en werpen). Atleten kwamen vanuit alle delen van Nederland en ook uit België.
Discus: verste worp van de dag was door Dara Obot van Haagatletiek (48,27meter). Een mooie prestatie was er voor Titus Nartey, die al D-junior 28,43 meter wierp. Lekker trainen op het werpen Titus! Jo-ann Piqué won de sprint (60m, D-junior) in een tijd van 8,52sec. Op de 100meter deden Amar Wong (11,80sec.), Yaïr van Harmelen (11,87) en Raùl van Harmelen (12,05) het goed. De sprint werd gewonnen door Marinio MacAndrew van AV Atos in 11,42 seconden.

Nadia Houtzager bij Kogel. Actiefoto’s: Wilko Wieffering

Joris Pals zette de verste afstand neer bij Kogel met 15,06 meter, een PR. Een filmpje hiervan is te zien op zijn Insta. Koen de Langen deed mee aan de meerkamp het stootte bij Kogel een PR van 9,21 meter. Top.
Amar Wong van Feniks sprong 1,70 meer Hoog, Beste prestatie van de avond.Nadia Houtzager (AV Feniks) won de meerkamp van Hoog, Kogel en 100meter met 1463 punten. Lars Meijer Polstokhoog: 3.30 meter.

Uitslag

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks