Na vorig weekend, toen de pupillencompetitiewedstrijd in het water viel en de senioren in de 3e divisie uitkwamen, was het afgelopen vrijdag en zaterdag even aanpoten voor de atleten en vrijwilligers van AV Feniks. In deel 1 las je over de laatste duurloop voor de zomer en het Amsterdams Baancircuit, in deel 2 gaat het over de C/D competitie op zaterdag opnieuw bij AV Feniks en de B-competitie in Assendelft. Verder gingen Eljahro en Siebe dit weekend op avontuur in het buitenland.

C/D-competitie, helaas geen finale

Na een goede nacht slaap op de baan gingen veel van de vrijwilligers van het ABC op zaterdagochtend, na een goed ontbijt aan de picknick-tafels, weer aan de slag om te rest van de spullen te halen en de baan wedstrijd-klaar te maken voor de C/D-competitie. Die startte om 11.00 uur met de estafettes en discus.
Helaas haalde geen van de deelnemende Feniks-teams de landelijke finale in september, hoewel het C-team deze op een haar na miste. Het team werd 14 in de landelijke stand, 14e van de 175 teams die actief zijn. Zij werden 2e in de poule, net als de meisjes junioren C en de jongens junioren D in hun poule. De D meisjes werden 4e. De teams bij de meisjes D waren aan elkaar gewaagd en eindigden vlak bij elkaar.

Een aantal atleten van Feniks wonnen hun onderdeel afgelopen zaterdag:

* Ali Cisse (JJC): 100m in 12,07sec.
* Berend Zwolle (JJC): 800m in 2:14,26min
* Milo de Langen (JJC): discus met 37,17m
* Titus Nartey (JJD): hoog met 1,50m en discus met 30,67m
* Jo-ann Piqué (MJD): 60m in 8,65sec en hoog met 1,40m

Kijk voor meer uitslagen op atletiek.nu

Heb jij nog mooie actiefoto’s gemaakt afgelopen zaterdag? Stuur ze naar de redactie! Dan kunnen ze bij dit stuk geplaatst worden.

Zonnige en warme B-competitie op zondag

Ondanks dat vanwege een vroege start het B-jongensteam van Feniks lange tijd aan de top van het landelijke klassement stond, haalden zij – op 443 punten na- de landelijke finale niet. Zij zijn op de 16e plaats in de landelijke stand geëindigd. Aan de B-teams doen veel C-junioren mee, die de zaterdag ervoor ook al in actie waren geweest.

400m Ashley    Onder de link een video van Ashley Boldewijn’s 400 meter afgelopen zondag.

Helaas ontbrak bij de meiden B de score op de 100mH door een val van Sarah Itiola, die met heel veel snelheid de hordes aanviel en bij de jongens B de score op de 1500meter door een enkelverzwikking van Felix Zwolle. Beiden zijn wel begonnen aan hun race maar moesten die staken.

Hoogtepunten waren er ook:
* Bjorn Rijkaard: 1e op de 400m in 53,67sec
* Lars Meijer: 1e bij Polsstokhoogspringen met een hoogte van 3,40meter
* Carildo Linger: 1e bij Ver met 6,33m
* Quincy Rozenblad: 2e op 100m sprint in 11,82sec
* Ashley Boldewijn: 3e bij Ver met 5,15 meter
* Felix Zwolle: Speer 47,04 (3e)
* Amar Wong had een geweldige sprong bij Hoog met 1,80m! Hij werd hiermee tweede op zondag.

Vergeten jullie niet nieuwe clubrecords met link naar uitslag door te geven?

Uitslag Feniks
Uitslag alle onderdelen

Foto’s welkom (mail)!

En verder…

Verder gingen twee leden individueel op zoek naar succes in het buitenland, naar Duitsland en België.

Siebe Pals naar de Ruhrgames

De vrienden van de Atletiek stuurden in mei een uitnodiging aan flink wat Nederlandse atleten die bovenaan de ranglijsten stonden, om mee te gaan naar de Ruhrgames: een jeugdspektakel met allerlei soorten sport en cultuur; een soort mini-Olympische Spelen in Duisburg (Dui). Siebe werd hiervoor ook uitgenodigd en afgelopen vrijdag ging hij met zijn vader naar Duisburg om daar de Discus te werpen. Gelukkig was deze wedstrijd voor C-junioren op vrijdag, want op zaterdag was de C-competitie en die kon hij niet missen. Dat gold voor veel atleten, hoewel sommigen ervoor kozen om dan niet mee te doen aan de competitie en het hele weekend te blijven.
Het discuswerpen ging niet heel goed, in plaats van in de 40 meter wierp Siebe achter in de 20 meter. Wel was er de mooie ervaring van een piekfijn stadion, begeleiding door de Vrienden van de Atletiek, veel sfeer en een mooie Goodiebag met T-shirt, bidon en handdoek.

Eljahro Philipsen naar België

‘Eljahro ging na het ABC-festijn bij AV Feniks op vrijdag richting België (Oordegem) voor een wedstrijd met 6 onderdelen op zaterdag en op zondag voor eenzelfde wedstrijd in Lommel. In België zijn de 1ste- en 2de-jaars A-pupillen samen (Benjamins, red.), dus er deden ook 11 jarige jongens mee (Eljahro is nog 9 jr). Eljahro koos op beide dagen voor 5 onderdelen (60m, Hoog, Kogel, Verspringen en voor het eerst Discuswerpen). De 1ste dag behaalde hij 2 gouden plakken en 1 zilveren. Het Discuswerpen liep nog niet en met Kogel lukte het net niet (4de plaats). Op dit soort wedstrijden komen ook jongens die qua postuur alleen Discus en Kogel doen. Toch 3 medailles en snel richting het hotel, uitrusten en de volgende dag richting Lommel.
Hier waren net als de zaterdag toch weer een paar Belgische toppertjes aanwezig en ook 2de-jaars toppers uit Brabant. Maar inmiddels heeft Eljahro na zijn indoor zege (7 wedstrijden) in Antwerpen en de titel Superkrack 2019 in België naam gemaakt en die maakte hij op zondag dus ook waar.
Zijn beste scores waren 1.37m met Hoog, 9.43m met Kogel, 9,06sec op de 60m, 4.23m met Verspringen (zonder het witte afzetvlak zoals bij ons in Nederland gebruikelijk is bij de pupillen) en 20,73m met Discus. Goed voor 2 gouden,1 zilveren en 3 bronzen medailles. Moe maar wederom voldaan terug naar Amsterdam Zuidoost waar we om 22.00u aankwamen en gelijk in slaap zijn gevallen. Van de 8 medailles liggen nog 3 in het hotel maar daar maakt Eljahro zich niet meer druk om. Een leuk weekend met oude en nieuwe vrienden is veel belangrijker!’ Verslag van Eric Philipsen, vader en supportteam van Eljahro.

Clubrecords

De clubrecords worden sinds mei bijgehouden door Eric Philipsen.

Pupillen A1
Eljahro Philipsen
Discus-slingeren (ACh): 25.00m, Amsterdam
Polsver (ACh): 3.80m, Groningen
Hoog: 1.37m, Oordegem België

Pupillen A2
Riley Groenbast
600m: 1.45,25min, Amsterdam
Polsver (ACh): 3.70m, Amsterdam
Vortex (ACh): 38,50m, Amsterdam
Discus-slingeren (ACh): 22,00m, Amsterdam
60mH (ACh): 9.87sec, Amsterdam

Junioren C meisjes
Ashley Boldewijn
300mH: 49,79 sec, Amsterdam
Hoog: 1,44m, Amstelveen
Meerkamp: 3941pt, Amstelveen

Junioren C jongens
Berend Zwolle
Polsstokhoog: 2,82m, Hilversum

Junioren B meisjes
Sarah Itiola
100m: 12,20sec, Amsterdam
100mH: 14,43sec Amsterdam

Junioren A meisjes
Judith Essemiah
Kogelslingeren: 56,76m, Frankisch-Crumbach Duitsland

Senioren
Sarah Itiola (MJB)
200m: 25,65sec, Hoorn
Dave Boamah (JJB)
200m: 23,57sec, Hoorn
Judith Essemiah (MJA)
Kogelslingeren: 52,93m, Frankisch-Crumbach Duitsland

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks