Op vrijdag 7 juli werd de laatste wedstrijd van het Amsterdams-BaanCircuit (ABC) bij AV 23 gehouden. Feniks was heel goed vertegenwoordigd maar Eljahro Philipsen (JPC), Chevelle Brown (MPA1) en Riley Groenbast (JPB) stalen de show. Eljahro deed dat met 3 clubrecords en een puntenrecord van 1015 in het Baancircuit. Chevelle en Riley kregen ook een beker! Daarnaast een hele mooie prestatie van Milo de Langen: meer dan 4000 punten op de Meerkamp in Lisse. Hij werd 3e.

‘Fraaie triomfen Chevelle, Eljahro en Riley
Op de sfeervolle baan bij AV’23 in de Watergraafsmeer vond vrijdagavond 7 juli de slotwedstrijd plaats van het AmsterdamsBaanCircuit (ABC). In de tussenstand na 3 wedstrijden voerden Eljahro, Riley en Chevelle de ranglijsten aan en de zege van de 3 feniks-atleten kwam niet meer in gevaar want ook deze laatste wedstrijd wisten genoemde atleten winnend af te sluiten.
Eljahro Philipsen (JPC), deed dit met een indrukwekkend aantal punten, namelijk 1014. Wederom superieur dus. Ook Riley Groenbast, pupil B en nog maar een jaar lid, leverde een puike prestatie door 3 van de 4 wedstrijden te winnen. Alleen bij Phanos eindigde hij als 3e. Bij de A1-pupillen meisjes een overtuigende triomf van Chevelle Brown en een knappe derde plek voor Veronique Veldhuis.

Lieke Dobma, meisjes pupillen B, deed het ook prima en zij finishte in het eindklassement als 8e. Er had zelfs meer ingezeten maar door een misverstand miste zij vrijdag 1 onderdeel. Tenslotte nog een knappe 6e plek voor Denzel Jone Lunda vooral dankzij een sterk optreden in de laatste wedstrijd. Dit bij de jongens pupillen B.’
Verslag van de opa van Riley Groenbast, Johannes Vellinga.


Opa en oma Elajhro kwamen kijken.


Chevelle en Veronique zijn klaar voor de start.

Wie deden nog mee mee?
Carildo, Yaïr, Quincy, Felix, Milo, Siebe, Mathijs, Jort, Riley, Denzel, Eljahro, Jan, Nadia, Koen, Arthur, Sarah, Charlotte, Virlyn, Jill, Demelsia, Chevelle, Veronique, Lieke.

  • Voor junioren en senioren helaas geen klassement en prijs
  • Quincy blesseerde zich heel naar bij het lopen van de spint
  • Felix, Milo en Charlotte wonnen het kogelstoten
  • Milo liep een snelle 150m in een clubrecord
  • Veronique werd mooi derde op de AC meerkamp
  • Er werden mooie PR’s gesprongen, gelopen en geworpen

Klassement Pupillen ABC
Chevelle Brown
Eljahro Pilipsen
Riley Groenbast
Uitslag wedstrijd ABC AV’23 (Feniks)


Milo 3e prijs in Lisse.

Meerkampwedstrijd junioren ABCenD bij AV De Spartaan in Lisse
‘Dit weekend heeft Milo de Langen (JJD 2e jaars) meegedaan aan de ABCD-meerkamp in Lisse. Een erg spannende wedstrijd waar hij op de eerste dag (zaterdag) meteen met een PR- en clubrecord begon op de 80 meter sprint. Ook op speer behaalde hij een mooi PR van 30.98 meter. Zondag was lastiger maar hij stond tot het laatste onderdeel nog steeds op een 2e plaats. Door een kleine blessure kon hij op de afsluitende 1000 meter niet helemaal voluit gaan maar eindigde desondanks als 3e met een nieuw punten clubrecord van 4003 punten (zijn doelstelling dit jaar!).’ Verslag van Koen, de vader van Milo.

Uitslag

Kogelslingeren in Boskoop
De broertjes Pals deden zaterdag mee aan een instuifwedstrijd Kogelslingeren in Boskoop (AV’47). Siebe Pals (JJD) slingerde een PR van 23,70meter.

Uitslag

Klaverbladgames
Hanna Knotnerus, naast atleet ook trainster van de pupillen A1, kwam in het donderende geweld van de (meerkamp)senioren in actie tijdens de 3e wedstrijd in het Nationale baancircuit op de 100 meter horden, de Klaverblad Arena Games in Hilversum. Alle dames, waaronder Nadine Broersen en Anouk Vetter, presteerden net onder hun persoonlijk record. Hanna liep haar race in 16,66 seconden.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
JJD

Milo de Langen       – 150m: 20,05sec., Amsterdam 2017
– Meerkamp: 4003 punten, Lisse 2017 (6e ranglijst)
– 80m: 10,50sec, Lisse, 2017 (8e ranglijst),
(oude record 10,55s Chiboy uit 2014)
Siebe Pals              – Kogelslingeren: 23,70m, Boskoop 2017
(150 meter en kogelslingeren niet in seizoensranglijst D-junioren)

JPC
Eljahro Philipsen     – Horden: 7,21sec,
– Vortex: 34,00m,
– Ver: 3,77m, allen in Amsterdam 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.