“Zaterdag vond de 3de competitiewdstrijd plaats in de bloedhete arena van AKU in Uithoorn en het werd een meer dan geweldige dag voor Feniks. Ondanks het benauwde weer werden er topprestaties geleverd, vielen er vele PR’s en kon Feniks met vele vele medailles huiswaarts keren in de namiddag. Ook de estafette-teams waren op dreef: goud  voor de mini-jongens, de C-meisjes, de B-jongens, de A1-jongens en de A2-meiden. Grote dank natuurlijk ook voor de juryleden van Feniks, de begeleiders en de trainers die er toch maar weer waren op de deze lange hete maar mooie atletiekdag.

DE MINI’S

Elaijh, mini-jongen, startte magertjes maar stelde later orde op zaken en won toch vrij overtuigend de meerkamp. Op de 600, een apart onderdeel, liep hij een dik persoonlijk record en ook daar goud. Ook Tom krijgt er steeds meer zin in en ging zelfs met 2 medailles naar huis. Brons op beide onderdelen. Knap.
Bij de mini-meisjes veroverde Jada knap brons en werd Salysha nummer 5. Laatstgenoemde liep ook een prima 600 en kwam op het podium. Brons voor haar

PUPILLEN C

In het ABC-toernooi zagen we al de groeiende vorm bij Thierry en hij bleef op de goede weg door goud te pakken op de meerkamp en zilver op de 600 het aparte onderdeel dus. Een mooie 3de plek voor Kyan op dit laatste onderdeel. Adne knokte zich vrij verrassend naar brons op de meerkamp en Ayerton en Carlos werden middenmoters. Bij de meisjes hier een prachtige 2de plaats voor de Genice die nog wel meer in haar mars heeft. Niet alleen Duska, tweede op de 600, maar ook Tarayee Daantje en Joya waren goed op dreef op deze afstand. Weliswaar geen medailles, maar toch…

PUPILLEN B

Bij de jongens hier een geheel blauw gekleurd podium: 1 Eljahro 2 Jayden 3 Shae. Eljahro is weer in grootse vorm, hij won vandaag alles, maar ook Jayden wordt steeds meer een allrounder. Vooral op de 1000 maakte hij diepe indruk. En Shae maakte indruk op de sprint! Joey kan eveneens terugzien op een goede wedstrijd (6de) en Jordan finishte op plek 9. O ja Joey pakte ook nog een medaille op de 1000, 5de hier.
Ook Loewe kan tevreden zijn met haar mooie 4de plek bij de meisjes en Lidewij liep wederom een verrassend goede lange afstand

PUPILLEN A

Was Denzel de grote verrassing bij competitieronde 2, nu was daar Ryan die zeer verrassend zilver pakte op de meerkamp vooral dankzij een fantastische sprint maar ook op onderdeel kogel was hij op dreef. Riley noteerde een 3de plek en moest op de 1000 in een meeslepend gevecht zijn meerdere erkennen in Manuel. Pas op de eindstreep, dat wel. Denzel en Mees plaatsten zich overigens ook bij de eerste 6 op meerkamp. En dan de estafette van de A1-formatie: wat wederom weer een geweldige race!
In een groot deelnemersveld werd Nura bij de meisjes 9de en zat Lieke daar vlak achter. In het oog springende prestaties verder van India (kogel) en Maren (1000mtr).

Albert was bij de A2 de best geklasseerde Feniksman, 4de. Bescheiden waren de posities van Mathijs, Tariq en Jacob. Evenals bij de B-pupillen was bij de meisjes A2 het podium geheel blauw: 1 Chevelle 2 Veronique 3 Jo-ann. Chevelle zegevierde op alle meerkamp-onderdelen. Giselle hier knap 6de

Sorry, een aantal namen komen niet voor in dit verslag. Waarom niet? Anders zou het verslag wel erg lang zijn geworden. Ongetwijfeld zullen vele Fenikspupillen naar de finale gaan van deze competitie. Over een paar weken zijn de namen wel definitief bekend. En ook de ploegen natuurlijk. De finale is op zaterdag 15 september in Haarlem. Noteer dus die datum!”
Verslag van Johannes Vellinga, opa Zazza, Elaijh en Riley Groenbast.
Hartelijk dank namens de redactie!

De meeste finalisten nu bekend. Hier een bericht van onze top-vrijwilliger: Marjanne Meinsma. Zij regelt het wedstrijdsecretariaat-uit (naast dat zij bestuurslid is voor ons allemaal)!

“Wat een mooie wedstrijddag was het zaterdag 7 juli in Uithoorn! Alle aanwezige pupillen hebben hun uiterste best gedaan om plaatsing voor de finale op 15 september 2018 af te dwingen. De inzet van de pupillen was een lust voor het oog. Nu alle drie voorrondes achter de rug zijn kunnen we de eindstand opmaken.

Volgens de competitiewebsite (www.tigch.nl) mogen de jongensteams van de JPA1, JPB, JPC en Jmini allemaal naar de finale. Van de meisjesteams hebben de MPA2 en MPC zich gekwalificeerd voor de finale.
Verder is het meisjes mini-team net niet gekwalificeerd, maar mag Jada Purperhart op individuele basis ook naar de finale.
Gefeliciteerd allemaal!

Helaas maar 5 atleten per team
De komende weken gaan de trainers bepalen welke 5 atleten per team naar de finale mee gaan, want helaas mogen er tijdens de finale per team maar 5 pupillen per team worden opgesteld. Dat wordt nog een hele klus, want er zijn zoveel kinderen die fantastisch goed hun best hebben gedaan.
De geselecteerde kinderen horen zo snel als mogelijk van hun trainer of via het wedstrijdsecretariaat meer over de finale die op 15 september in Haarlem zal plaatsvinden.”