Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen atletiek in Utrecht, deelnemers Hanna Knotnerus en Joris Pals, en was op zaterdag de afsluiting van het Feniks-seizoen: het Zomerfestijn. Dit is een ouder-kind-wedstrijd met introducees en American Picknick. 92 mensen zetten hun beste beentje voor.

NK atletiek
Het NK atletiek werd geopend met de 60meter Kidsrun; hieraan deed  Eljahro Philipsen mee. Hij sprintte de afstand in 9,95 sec. Echter werd door de kinderen de run heel serieus gedaan maar administratief niet zo door de organisatie; dus de uitslagen zijn niet goed terug te vinden. De dag werd weer goed gemaakt door Lee Marvin Bonevacia (met kenmerkende bril), die met hem op de foto ging (zie foto homepage).

Joris Pals kwam in actie op het Kogelslingeren met een kogel van 7,26 kilo (vrijdag). Hij verbeterde zijn PR met deze kogel ruimschoots, en werd 11e van Nederland, dat was echter niet voldoende voor de finale op zaterdag.

Uitslag

Hanna Knotnerus kwam op vrijdag en zondag in actie. Op vrijdag bij het hoogspringen waar zij een PR en clubrecord sprong van 1.60 meter. Dit was de 7e plek! Op zondag wachtte haar opnieuw een horderace in een zwaar veld. Hanna werd 15e van Nederland op de 100m horden. Net geen PR, wel een goed gevoel om tussen alle Nederlandse toppers aan de start te staan!

Uitslag vrijdag
Uitslag zondag

Zomerfestijn
Hanna, Joris en Eljahro deden, samen met 89 anderen, ook mee met het Zomerfestijn van Feniks zaterdag op de eigen baan. Het begon om 14.00 uur met een estafette. De deelnemers konden zich inschrijven als team of werden ingedeeld in een team. Er kwam ook een team (Team Joris) van AV’23 aan de start. Een team bestond uit 4 leden, waarvan 2 boven de 12 en 2 onder de 12.
De estafette bestond uit 2  x 40 meter en 2 x 60 meter. Daarna werd een Champs-meerkamp gedaan met Vortex, Kogel óf M-bal, hordenspint (40m) en Polsstokver en iedereen sloot af met een Samenloop van 1000 meter vanaf de baan door het Mandelapark en weer terug. Voor daarna had iedereen wat lekkers meegenomen om met zijn allen op te eten. De prijzen voor de teams bestonden uit pizza’s die natuurlijk gelijk verorberd werden. De grootste voor het eerste team, de kleinste voor het derde team. Een prijs om te delen met anderen!

Foto’s volgen via Flickr.

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
Senioren M/V

Joris Pals                   Kogelslingeren 7,26 kilo: 46,26m, Utrecht 2017
Hanna Knotnerus       Hoogspringen:                 1,60m, Utrecht 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast (zodra de senioren clubrecords beschikbaar zijn op website).
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.