Nu het einde van de vakantie alweer in zicht is en de kinderen in midden Nederland weer naar school gaan, zijn er ook weer wedstrijden. De trainingen zijn in de vakantie grotendeels gewoon doorgegaan. Zondag 20 augustus was de eerste wedstrijd in Vlaardingen. Joris, Riley en Eljahro gingen in volle vaart van start.

Joris Pals kogelslingeren
Joris wil graag voor hij weer met een zwaarder gewicht kogel gaat slingeren een paar wedstrijden starten met de 5 kilo. Dit was daarvan de eerste. De juryleden schrokken erg van de afstanden die hij slingerde. Eigenlijk was deze wedstrijd bij AV Fortuna niet optimaal voor verre worpen in verband met de veiligheid. Bij andere onderdelen op het middenterrein werd al begonnen met opwarmen. Dat was jammer; Joris waarschuwde de mensen en de kooideur ging ook dicht. Hij kwam tot 1 geldige worp van meer dan 59 meter. De verste van de dag; toch volgende wedstrijd veel verder.

Riley en Eljahro meerkamp
Voor pupillen werd een meerkamp georganiseerd met vier onderdelen. De opa van Riley (Johannes Vellinga) schreef een verslag.
“Zondag 20 augustus namen Eljahro Philipsen en Riley Groenbast deel aan een meerkamp te Vlaardingen en beide feniks-atleten waren succesvol want zowel Eljahro als Riley pakten de eerste prijs. Eljahro was bij de pupillen C weer ouderwets oppermachtig en Riley pakte het goud dankzij een sterk laatste onderdeel (Vortex) waardoor Joris Mantel van de eerste plek naar de zesde plek duikelde! Wel jammer voor Joris want hij acteerde voortreffelijk verder (1e op de andere onderdelen).”

Uitslagen

Het seizoen gaat verder…
Komende weken gaat het wedstrijdseizoen weer verder. Op vrijdag 25 augustus komt Arthur van Schaik op de 400 meter in actie bij de Goudse Kaas- en Stroopwafelinstuif (master 70+). Komend weekend komen zaterdag en zondag atleten van Feniks in actie bij de C-Spelen en de zondag erop zijn de D-spelen. Dit zijn de officieuze kampioenschappen voor deze categorieën. Officieus en niet officieel omdat nog niet teveel druk wordt gelegd op kinderen van deze leeftijd. Toch zijn de verwachtingen altijd hoog!

Lees meer over de:

C-spelen (26/27 augustus)

D-spelen (3 september)

Ook wordt er komende weken volgens aangepast rooster, door ieder die dat wil, getraind. De tijden zie je op de website of in de groeps-app. Kom je ook?

AV Feniks doet mee aan sponsorkliks. Spaar je ook mee als je on-line winkelt? Zie de button hiernaast rechtsboven.