Afgelopen weekend waren de atleten van Feniks actief bij de C-spelen en bij een Athletic Champs 6 kamp in Gemert. Iedereen deed goed mee; prijzen waren er voor Sarah Itiola, Riley Groenbast en Eljahro Philipsen.

Sarah op de C-spelen
Voor Feniks kwamen Dave Boamah, Charlotte Emanuel, Felix Zwolle en Sarah Itiola uit op de C-spelen (geboortejaar 2002/2003). De officieuze NK voor C-junioren.
Dave deed mee aan de 100 en 300 meter. Hij viel net buiten de halve finale bij de 100 meter, maar heeft dit jaar alle tijd om zich te verbeteren om zo bij de volgende C-spelen helemaal goed mee te komen. Charlotte kan zich ook alvast verheugen op de spelen van volgend jaar. Zij werd 8ste van Nederland in de finale Kogelstoten, met een afstand van 11,04 meter. Zij wierp ook de speer, maar niet voldoende voor een finale plek. Felix deed mee op de onderdelen Kogel, Discus en Speer. Hij viel net buiten de finales met een niet lekker meewerkende hamstringspier. We zien hem dit seizoen nog terug in de meerkamp.

Sarah liep geweldige races. Zij kwam uit op de 80 en 150 meter sprint en de 80 meter horden: zij werd 2e meisjes C-junior van Nederland op de 80 meter (10,18 sec.) en 150 meter (19,22 sec.). Ook bereikte zij een mooie 5e plek in de finale van de 80 meter horden, met een tijd van 12,01 seconden. Felicitaties voor de atleten en trainer Pieter Knotnerus.

Riley en Eljahro in Gemert
‘In het verre Brabantse Gemert namen Eljahro Philipsen (C-pupil) en Riley Groenbast (B-pupil) zaterdag deel aan een Athletic Champs 6-kamp. Het zou een lange warme succesvolle middag worden met als afsluiting een 4 minuten duurloop. Riley was ouderwets degelijk, won 1 onderdeel maar kwam wel op het hoogste podium door het klassement te winnen. Eljahro wilde ook naar deze wedstrijd terwijl hij eigenlijk naar Papendrecht zou gaan.

Na deze wedstrijd afgezegd te hebben, liet Eljahro zien waarom hij naar Gemert wilde. 5 keer een PR en mooie Clubrecords! Hij wierp de Vortex naar de 37 meter, hij sprong met hurkhoog naar 1,10 meter hoog, met M-bal stootte hij de bal richting de 7,70 m en in de 40m sprint snelde hij naar een tijd van 6,42 sec. Dit wordt bij de Athletic Champs afgerond naar 6,50 sec. De duurloop van 4 minuten was goed voor 1010 afgelegde meters. Met verspringen sprong Eljahro naar 3,70m. Dit alles was goed voor een belachelijk hoge score voor Athletic Champs begrippen van maar liefst 672 punten (6-kamp) en een 1ste plaats. Klasse gedaan, jongens!’
Van onze verslaggevers en  grootste supporters van de atleten ter plaatse, de vader van Eljahro en opa van Riley.

Met de tijd op de 40 meter sprint, die elektronisch gemeten is, van 6,50sec (afgerond van 6,42sec) sprint Eljahro de clubrecords van Isaac Mensah, Jael Blanker en Dyé Malick Dahlberg –alle in 2013 gelopen- uit de boeken.

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MJC

Sarah Itiola:                  80mh, 12,01 sec, Amsterdam 2017

JPC
Eljahro Philipsen:         Hurkhoog 1,10m
M-bal 7,70m
40m sprint, 6,50sec
Vortex, 37m, allen Gemert 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.