Atleten Feniks nummer 2 en 3 bij de ronde van Abcoude, C-interland tegen Duitsland in Assen, een pupillen meerkamp in Deventer en mooie resultaten voor de D-junioren van Feniks tijdens de D-spelen. Aanstaande zaterdag 10.00 uur begint de cursus Start to Run!

Ben Roest en Milo de Langen 2e en 3Ronde Abcoude
Op dinsdag tijdens de feestweek in Abcoude liepen Ben Roest en Milo de Langen mee met de 3 kilometer-run. Ben werd 2e (a2 pupil) en Milo 3e (D-junior). Ondanks wat geharrewar over kinderen die het parcours hadden afgesneden kregen zij hun welverdiende bekers. Gefeliciteerd jongens!

Uitslag

Sarah Itiola op de C-Interland
Na haar tweede plek tijdens de C-spelen werd Sarah uitgenodigd deel te nemen aan de C-interland tussen Nederland en Duistland- Westfalen, dit keer in Assen georganiseerd. Zij kwam voor Nederland uit in het oranje. Ook dit keer wist Sarah op overtuigende wijze de 2e tijd (10,11 sec) te lopen achter N’ketia Seedo. De Duitse tegenstandster werd 3e. Top!

Uitslag

Eljahro in Deventer
“Eljahro wilde graag weer hoogspringen en dat kon bij de keuzemeerkamp in Deventer bij AV Daventria. Bij deze driekamp kon je een keuze maken tussen verspringen/hoogspringen, 40m sprint, balwerpen, met als afsluiting een 600m. Eljahro verbrak wederom een paar PR’s en clubrecords. Hij gooide de bal over de 40m lijn (41,49m) en sprong met hoogspringen over 1,25m. Met 3 eerste plaatsen werd Eljahro 1ste met een puntentotaal op de 3-kamp van 1677 punten. De 600m won Eljahro van 3 jongens die op papier sneller waren. Hij liep van start tot finish op kop en kon dit op karakter vasthouden.” Verslag van pappa Eric. Goed gedaan!

Uitslag

4 medailles voor onze talentvolle D1 junioren!
Tijdens de D-spelen kwamen 5 junioren van Feniks in actie.
>Jaël Blanker werd 2e op de 80 meter horden in 13,49 sec
>Ashley Boldewijn werd 3e bij de 60 meter sprint in 8,64 sec
>Isaac Mensah werd 3e op de 80 meter sprint in 11,22 sec én 3e bij het Verspringen. Hij sprong 4,66 meter ver!
D2’s Milo de Langen en Siebe Pals deden het prima met een PR op sprint (Milo 10,52, 5e in de finale!) en speer (Siebe, 9e met 31,47 meter). Over hun andere onderdeel, resp. Kogel en Discus waren ze minder tevreden. Dit zijn hun sterke onderdelen.

 

‘Toppers zijn jullie allemaal. Iedere atleet ging met succes naar huis. Voor de één een PR, voor de ander een onverwachte finaleplek of zelfs een medaille. Met 5 atleten samen 4 medailles meenemen van een nationaal kampioenschap is echt van een andere planeet.’ Aldus de trotse trainer van de D-junioren Joost Knotnerus.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JPC
Eljahro Philipsen:         Bal 41,49m, Deventer 2017
Hoog 1,25m, Deventer 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.