Feniks kwam 27, 28 en 29 januari in actie bij de Indoor Amsterdam van Phanos, de Hellas winterindoor in Utrecht en de pupillen en junioren (DCB) indoor in Den Bosch bij OSS Volo. Een mooie prestatie was de winst van Lieke Dobma (meisje pupillen B) op vrijdagavond in het pupillen en junioren D/C programma van de Indoor Amsterdam. In haar eerste atletiekwedstrijd ooit won ze gelijk de eerste prijs! Lars Meijer bleek weer helemaal de oude bij de Winterindoor van Hellas.

Vrijdag 27 januari: Indoor Amsterdam
Feniks was sterk vertegenwoordigd bij de sprint van de Indoor Amsterdam. In de prijzen vielen:

Sarah Itiola (goud: 8,24 sec –in de series liep zij 8,22) MJC
Lieke Dobma (goud: 11,04 sec) MPB
Eljahro Philipsen (zilver: 9,84 sec) JPC
Riley Groenbast (brons: 9,96 sec) JPB
Milo de Langen (brons: 8,48 sec) JJD

Ook de andere deelnemers (Rosara, Veronique, Jill, Denzel en Jaël) waren sterk in dit deelnemersveld! Gefeliciteerd allemaal!

Volgend jaar alle pupillen en junioren naar deze leuke wedstrijd, zo dichtbij?

Uitslagen

Zaterdag 28 januari: Indoor Amsterdam en Hellas
Bij de Indoor Amsterdam kwamen de senioren-sprinters Valentino Saparuwe en Hanna Knotnerus tussen het Europese sprintgeweld in actie. Zie de uitslagen hierboven.

Ondertussen reisden onze junioren en pupillen af naar Utrecht voor de winterindoor bij Hellas. Aan deze gezellige wedstrijd deden 12 Feniksen mee. Chevelle Brown won de meerkamp meisjes A1 pupillen, Eljahro Philipen de meerkamp jongens pupillen C, Milo de Langen het kogelstoten jongens junioren D (11,27 meter), Isaac Mensah de 60 meter sprint Jongens junioren D (8,57 sec).

Verheugend was het optreden van Lars Meijer. Als junior C werd hij derde bij 60 meter horde en verspringen; na een niet zo fijn atletiekjaar doet hij weer mee bij wedstrijden. En scherpte al doende 2 clubrecords aan.

Uitslagen

Zondag 29 januari: Den Bosch en training
Eljahro deed mee aan de pupillenindoor in Den Bosch. Dit was de derde keer dit weekend dat hij in actie kwam. Ook bij deze wedstrijd werd bij op alle vier de onderdelen 1e (35 meter sprint 6,0 sec en horde 6,6 sec, M-bal 6,80 m en hoog 1,10m). Dat was een vol en gezellig weekend voor Eljahro en zijn vader!

Als laatst speciale activiteit trainde de BAS-groep zondagavond zoals vaker in de Ookmeerhal, waar de dag tevoren de Indoor Amsterdam plaatsvond.

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
Nadat vorige week het oude clubrecord JJC 60mh (2013) van Joris Pals uit de boeken is gelopen door Carildo Linger (9.80 sec), heeft Lars Meijer het in Utrecht verbeterd tot 9,46 seconden (nu 19eseizoentijd).
Daarnaast heeft hij het clubrecord Verspringen van Thimo Henraat (5,05 meter, 2016) verbeterd naar 5,42 meter. Dit is nu de 13e seizoentijd. De landelijke ranglijsten moeten op moment van publiceren nog worden aangepast.

Het was opnieuw een vol weekend voor Feniks! Gefeliciteerd allemaal.

PS: foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er niet niet? Wat overgeslagen? Mail vooral! Clubrecords aanmelden? Clubrecord