Kampioenenparade

Afgelopen weekend was de kampioenen-parade van Amsterdam Zuidoost. Iedere kampioen die in Zuidoost woont of uitkomt voor een vereniging in Zuidoost was uitgenodigd. Eljahro en Trainer Mea hebben heel veel medailles opgehaald voor iedereen die niet aanwezig kon zijn op dit bijzondere evenement. Gijs van Deursen was er ook en maakte een filmpje.

Hierbij de video van de kampioenenparade

Nederlandse Estafette Kampioenschappen een succes voor de A2 pupillen-jongens

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in de baan van AV Startbaan in Amstelveen. Ieder jaar weer een leuk uitje voor de atleten van AV Feniks. Het niveau tijdens de NEK wordt ieder jaar hoger. Clubrecords en Nationale Records worden daar verbroken.

Voor AV Feniks deden de jongens van de pupillen A2 goede zaken. De jongens van trainer Wilko Wieffering. Een artikel van de Wilko die na dit seizoen afscheid neemt als trainer vind je hier.

Uitslagen

Kamp weer een dropping succes!

Degenen die op kamp gingen hadden veel geluk met het weer. Het was een geweldig kamp getuige onderstaand verslag:
‘Vorige week vrijdag zijn 35 pupillen/junioren D en 8 kampleiders op kamp geweest naar Huizen. Helaas de laatste keer, deze locatie wordt opgeheven. ’s Avonds na aankomst het dierengeluidenspel gespeeld in het donker. Bij terugkomst was er kampvuur met broodjes en marshmallows. Zaterdagochtend kwamen nog 4 trainers om te helpen met de sportdag. Het was prachtig weer en er zijn veel spelletjes gespeeld en touw getrokken. Na het eten ’s avonds nog wat vrij gespeeld en daarna de jaarlijkse dropping.

Spokentocht en dropping
De kinderen tot 9 jaar zijn met Judith en Jan op spokentocht geweest en de oudere kinderen zijn in 4 groepen met de meesters en juffen Dave en Björn, Luca, Hanna, Berend en Milla, Esther en Felix buiten Huizen en de oudsten in Oud Valkeveen gedropt. Na terugkomst had meester Wessel lekkere pannenkoeken gebakken. Daarna naar bed. Zondag beetje uitgeslapen.
Helaas dachten de junioren D jongens dat ze echt lang mochten slapen, maar daar hebben meester Jan en meester Luca met de Snollebollekes een stokje voor gestoken. Na het ontbijt hebben we douanespel gespeeld en hebben de kinderen de huisjes opgeruimd. Na de lunch nog wat vrijspelen, maar de vermoeidheid was wat toegeslagen. Zo was er ook een groepje dat lekker heeft zitten knutselen en tekenen. Tegen 3 uur werden de kinderen opgehaald door diverse ouders.

Albert Heijn Bijlmerplein: bedankt!
Dank ook nog aan Juf Nadia, Sylvia, Marianne en Annemarie voor de goede zorgen en vooral aan Albert Heijn Bijlmerplein die voor de meeste boodschappen heeft gezorgd. We zijn heel blij met deze sponsoring. Dank hiervoor! (Verslag van Annemarie Hoekstra, kamporganisator)

Dam tot Dam-loop

Voor de Dam tot Dam-loop was het eigenlijk te warm vorig weekend.

Lopers Feniks deden mee aan de Dam tot Dam loop en: liepen hem rustig uit, mochten niet starten, haakten onderweg af en een belandde in een koelbad en het ziekenhuis. Heftig hoor! Een paar woorden schieten door het hoofd: heldhaftig, beheerst, nadenkend, moedig en heel veel beterschap.

Op naar de volgende editie en kom weer eens trainen bij de Clubkampioenschappen tijdens de 1500 meter (inschrijven tot 2 oktober 18.00 uur). Zoals altijd mag je ook op het laatste moment instappen- dan krijg je een startnummer van de Wedstrijdcommissie. Ook hierbij een verslag met filmpje (althans een verwijzing naar) van Gijs van Deuren die met zijn trompet meeliep en af en toe een deuntje speelde.
‘Ik ben in de laatste groep lopers van start gegaan. Daarna zijn 2 groepen niet meer zover gekomen. Is heel jammer. De loop is heel zwaar door de hitte geweest. De curve van mijn snelheid is langzaam omlaag gegaan. Ik heb vanaf 6 km een heel constant tempo gelopen. In de laatste kilometer heb ik niet meer versneld, zoals gemiddeld genomen wel is gebeurd door andere deelnemers.
Onderweg heb ik 2x te maken gekregen met een ambulance. Dat is schrikken. Later ben ik me pas gaan realiseren, dat ik ben gaan hardlopen met een zeker risico voor de gezondheid van deelnemers. Ik heb Willem, die ik bij de start heb ontmoet, op 3/4 van de route ineens voorovergebogen zien staan. Helemaal er doorheen. Achteraf gezien heb ik nagelaten na te vragen. ‘Gaat het nog……..?’ Even later aangekomen op een lange snelweg met een zwart asfaltstrook. Veel mensen lopend gezien en me verwonderd vanwege hun laag tempo. Met een aantal zelfs wandelend.

Trompet
Ondanks de extra inspanning vanwege de warmte heb ik heel wat keren de trompet geblazen. Allereerst In de tunnel. Wat geweldig klinkt dat. Akoestisch versterkt. Onder bruggen en bij plaatsen met een DJ of een band en dit alles bijna steeds zonder te stoppen. Hetzij iets langzamer lopend. Ik moet natuurlijk voorzichtig zijn met een muziekinstrument in mijn handen. Al rennend met hardlopers om me heen. Daarbij heb ik voortdurend op 2 fluitjes geblazen, welke worden gebruikt bij het dirigeren van jachthonden. Kost minder energie. Een fluitje komt tot 116 decibel. Bij aankomst in Zaandam op het eind de straat voor de afslag over de brug naar de finish daar heb ik wat meer getrompetteerd door de hier en daar opeengepakte schare toeschouwers. Met veel reacties: enthousiasme en gejuich. Een unieke belevenis.’ (Verslag Gijs van Deursen)

Joris naar Leiria voor Europacup

Vorig weekend was het in Nederland warm, maar op zaterdag een regenachtige dag in Portugal Leiria, waar de Europa Cup voor teams werd afgewerkt. Joris Pals die dit jaar voor PAC Rotterdam uitkomt en ook Nederlands Kampioen teams (junioren A) is geworden, deed hieraan mee. Hij won zijn onderdeel Kogelslingeren en sleepte zo 8 punten voor het team binnen. Uiteindelijk won het team een bronzen medaille. Joris traint bij Pieter Knotnerus (en in Leiden bij Manfred Sahner).

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks