In zeer slechte omstandigheden werd afgelopen weekend het Clubkampioenschap van Feniks afgewerkt. De pupillen hadden een vaste meerkamp terwijl junioren en senioren 4 onderdelen mochten kiezen waarbij de voorwaarde was dat er in ieder geval een loop, werp en springonderdeel werd gedaan. Het is alle atleten, soms in overleg met de Wedstrijd Organisatie Commissie, gelukt om 4 leuke onderdelen te kiezen. Lopers legden een 1500 meter af, de traditionele start van de Trainingspakkenwedstrijd en de Clubkampioenschappen.

De Clubkampioenen van 2017
Pupillen mini:          Duska van Rijkwijk en Adne de Munnik
Pupillen C:              Nora van Lunteren en Eljahro Philipsen
Pupillen B:              Lieke Dobma en Riley Groenbast
Pupillen A1:            Chevelle Brown en Albert Manu
PupillenA2:             Myra Eimers en Ben Roest
Junioren D:             Ashley Bolewijn en Milo de Langen
Junioren C:             Sarah Itiola en Felix Zwolle
Junioren B,A,S,M:  Hanna Knotnerus en Joris Pals

Ook de nummers 2 en 3 kregen een beker en alle pupillen die geen beker wonnen een medaille voor het meedoen. Iedereen die meedeed in deze regen verdiende een prijs!

Uitslag

Speciale aandacht voor
Bij de prijsuitreiking was er speciale aandacht voor de juryleden die, ondanks dat zij geen kinderen hebben op atletiek of zelf atletiek beoefenen, tijdens de clubkampioenschappen en op andere wedstrijden paraat staan om te helpen. Geweldig toch! Jurycoördinator Sylvia Louwris zette Rizairis Lacroes en Mojca Lovrencak met een bloemetje in het zonnetje. Ook Adinda Blonk die – omdat zij deze dag kwam ondanks dat zij niet zou komen – zorgde dat de wedstrijd tóch door kon gaan met Elektronische Tijdwaarneming kreeg een dikke plak chocolade.

WOC en volle Feniks agenda
Het bestuur had bloemen en chocolade meegebracht voor de Wedstrijd Organisatie Commissie die zich al ruim 3 jaar inzet voor vijf wedstrijden per seizoen op de baan: Trainingspakkenwedstrijd, Pupillencompetitie, Amsterdams Baancircuit, het Zomerfestijn en de Clubkampioenschappen. Leden: Joost Knotnerus, Marjanne Meinsma, Sylvia Louwris, Goedele van der Straeten, Helen Kooistra, Jan Eleveld en Judith de Lange.
Goed om op te merken dat naast deze wedstrijden ook de Gaasperplasruncommissie actief is en de werpcommissie voor het Kerstwerpen en Holland Hammer. Sinds kort zijn er initiatieven voor een eigen Feniks cross en waarschijnlijk zal volgend jaar voor het eerst een Junioren C/D competitie worden georganiseerd op de baan. Een volle agenda!

Met al deze wedstrijden en nieuwe initiatieven is Feniks als 10 jarige vereniging een club die goed meedraait en haar steentje bijdraagt in de atletiekwereld.


Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JPA1 (nagekomen!)
Ben Roest                               1000m in 3.34,30, Santpoort-N, 2016

MJD
Ashley Boldewijn                     Speer: 18,94m, Amsterdam, 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!