Hardlopen, Athletic Champs, Indoorwedstrijden, Kogelslingeren: er werd weer van alles ondernomen door Feniks-leden afgelopen weekend(en). Iedereen ging op eigen initiatief naar wedstrijden door het hele land en in Amsterdam-Oost en kwam terug met puike prestaties en een heleboel ervaring rijker. Lees de uitslagen, en verslagen van trainers en trotse ouders

Laatste loop van de Start to Run groep
Afgelopen zaterdag was de laatste training van de Start to Run groep. De meesten zullen doorstromen in de trainingsgroep op zaterdagochtend. Ondanks een regenbuitje hier en daar ging het uitstekend!


Blijdschap na de duurloop tijdens de laatste trainingssessie.

Record indoor AC Tion (zondag 22 oktober)
“Afgelopen weekend hebben Eljahro Philipsen en Milo de Langen meegedaan aan de recordindoorwedstrijd bij AC Tion in Enschede. Deze wedstrijd was bedoeld om records neer te zetten in de oude categorie voordat ze overgaan naar de nieuwe leeftijdscategorie. Eljahro deed mee aan de meerkamp bij de C-pupillen en Milo deed verschillende losse onderdelen.

Bij het kogelstoten behaalde Milo de finale waarin hij bij de laatste poging een nieuw PR gooide van 12,69m daarmee verbeterde hij zijn oude indoor clubrecord met 68cm. Daarna was het tijd voor de 60m sprint, maar Milo was te laat om in zijn serie te lopen. Na enig aandringen mocht hij van de jury in zijn eentje lopen en kwam tot een tijd van 8,22 sec. Milo mocht daarna vanwege een protest niet lopen in de halve finale en finale. Gelukkig werd zijn tijd wel officieel vastgelegd en had hij zijn 2e indoor clubrecord van de dag te pakken (8,22 sec). De allersnelste tijd van de dag!

Vervolgens door naar het hoogspringen waar Milo zijn outdoor PR van 1.50m evenaarde en daarmee ook het indoor clubrecord van Yael. Helaas was het aantal sprongen beperkt tot 6 en moest hij daarna stoppen. Als laatste onderdeel startte Milo op de 60m horden. Met was een leuke sportieve dag samen met Eljahro, die zijn meerkamp won.” Verslag van Koen de Langen, vader van Milo

Uitslag

Athletic Champs in Bergen op Zoom

“Afgelopen zaterdag gingen we met maar liefst 4 pupillen naar de laatste wedstrijd van dit seizoen. Daar moesten we wel een stukje voor rijden, deze indoor Athlethic Champs werd in Bergen op Zoom gehouden.

Riley (B-pupil), Eljahro (C-pupil), Thierry (mini-pupil), en de jongste Elaijh (mini-pupil) liepen samen een estafette, 40m sprinten, 40m horden, hurkhoog springen, discusslingeren en als laatste onderdeel 4 minuten lang zoveel mogelijk meters maken. Dit deden de jongens zeer goed met veel PR’s en clubrecords.
Ze werden 2de met de estafette, Riley pakte de 3de plek individueel, Eljahro de 1ste plek en Thierry werd 2de in zijn klasse. Klasse gedaan boys!! Het was een vermoeiende maar een zeer geslaagde dag. Hopelijk gaan er de volgende wedstrijden weer een paar atleten mee op pad. De boys hebben er zeker van genoten!!” Verslag van Eric, vader van Eljahro.”

Uitslag

Douwe Smit Trofee
Op zaterdag 28 oktober togen Judith Essemiah en Joris Pals samen naar Roermond Swift atletiek waar aan de laatste wedstrijd met het oude gewicht kogelslingeren werd deelgenomen. Na een stevige rit vanuit Amsterdam kwamen zij een uur voor de wedstrijd aan om warm te lopen en -draaien. Zij kregen 6 pogingen om een goede afstand neer te zetten.

De wedstrijd werd in 1 klassement afgehandeld dat wil zeggen mannen, vrouwen en alle leeftijden door elkaar. Het gewicht van de kogel per categorie is dan de weging die bepaalt of je wint. Joris had de verste worp (61,57m). Er waren 4 mensen die op of over de 50 meter slingerden en meededen voor de hoofdprijs: Joris, Etienne Orbons (senior met 7,25 kilo, 59,15m), Jorinde van Klinken (3 kilo, 56,36m) en Judith (3 kilo, 52,85m).

Joris wierp de discus naar 45,25 meter, hiermee werd hij 2e achter Jorinde van Klinken (50,13m). Jorinde van Klinken (Groningen Atletiek) leverde sowieso een dijk van een prestatie af door met Kogelstoten haar kogel naar 19,88 meter te stoten; zij werd hiermee de beste allertijden in Nederland (junioren B) en 3e ter wereld ooit.

Uitslag

Middenmeerloop
Op zondag 29 oktober vond de Middenmeerloop plaats, een (recreatieve) wedstrijd door Amsterdam Oost en Diemen. Onze loopgroepen waren present met lopers van de zaterdaggroep en de woensdaggroep.

 


Mede-clublid Joyce Gerritsen moedigde Dennis Schipper (41.21), Leopold de Bie (1.04,09) en Paul Pluyter (53.10) aan tijdens het lopen van de 10 kilometer. Deborah moedigde Paul Schmalschlager (31.08) en Hilda Alberda (31.05) aan tijdens de 5 kilometer.

Gejaagd door de wind
Afgelopen zondag was de Middenmeerloop 2017, de voorlaatste wedstrijd van het Rondje Mokum. Bij deze loop over 5 of 10 kilometer was AV Feniks ondanks het onstuimige weer uiteraard vertegenwoordigd. Paul Schmalschlager en Hilda Alberda liepen een mooie tijd op de 5km. Vervolgens was het aan Joost om de 10km weg te schieten, op deze afstand waren het Dennis Schipper, Leopold de Bie en Paul Pluyter die namens Feniks liepen. Leopold en Paul eindigden keurig in de middenmoot; Dennis liep met 41:21 een mooi PR en eindigde hiermee in de top 10 van de wedstrijd!’ Verslag van Paul Pluyter, lid van de duurloopgroep.

Uitslag (zoeken op naam of Feniks)


Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JPC
Eljahro Philipsen:                    Balwerpen indoor 33,66m
Hoogspringen indoor 1.15m, Enschede, 2017

Sprint 40m 6,5sec h.t
40m horde 7,2sec h.t
Hurkhoog 1.10m evenaring
Discusslingeren 18,00m, alles indoor Bergen op Zoom, 2017

JJD
Milo de Langen                       60m sprint indoor, 8,22 sec. (5e tijd indoorseizoen)
Kogelstoten indoor 12,69 (2e indoorseizoen)
Hoogspringen indoor 1,50 (evenaring, 5e seizoen), Enschede, 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!