Geen indoor, geen onderdelen, maar lekker buiten lopen dit weekend. De atleten en lopers van Feniks waren dit weekend te vinden in weilanden en natuurgebieden. Maar ook op de voormalige militaire startbaan in Soesterberg. Met foto’s en verslag!


C-junioren in actie.

Cross op zaterdag
Zaterdag werd de eerste crosswedstrijd van het seizoen gelopen in Uithoorn. Bij AKU, of wel Atletiek Klub Uithoorn. Van de oudere junioren deed Thimo (JJB) mee aan de cross, hij liep 3 kilometer in 12,23 min.
JJC:              Jesse, Enzo en Thijs liepen 2, 5 kilometer. Amiena mocht 2 kilometer lopen.
JJD:              Wessel, Sibrand (2 km), Ashley (5e) en Xiomayra (1,5 km)
Pup A2:        Lisa en Tara
Pup A1:        Mees (4e), Riley (5e), Omar en Lieke
Pup B:          Lidewij, Eljahro (2e), Jayden (8e)en Joey (9e)
Pup C:          Adne en Carlos
Mini:             Salyshia (5e), Elaijh (6e)
Alle pupillen, behalve de mini, (+/- 600m) liepen 1050 meter (iets langer dan volgens het reglement).

Dit is wel een klein aantal van onze pupillen en junioren. Volgende keer meer?
Doe ook mee! Geef je op via dit formulier, deelname hoort bij het lidmaatschap en hoeft niet apart betaald te worden. En iedereen kan het goed!

Uitslag (crosscompetitie-midden AKU, Uithoorn óf zoek op Feniks) en foto’s organisatie

Frisse Twiskemolenloop met warme thee
‘Bij atletiekvereniging Waterland wordt in het najaar in opvolgende maanden vijf maal een Twiskemolenloop georganiseerd. Woensdaggroep loper Paul, die hier relatief dichtbij woont, had al op in de app-groep aangegeven dat hij van plan was om hier te gaan lopen, met daarbij de vraag of er nog meer interesse was. Die interesse was er zeker, er waren veel last minute aanmeldingen via de na-inschrijving op zondagochtend.

Rond elf uur, vlak voor de start, kwam er nog een heerlijk zonnetje door de wolken heen en werd het 12 graden Celsius. Dit zorgde voor prima hardloopweer, waarbij de stilte in ’t Twiske af en toe werd verstoord door groepjes lopers die voor de maximale prestatie gingen. Er was een relatief klein deel van het parcours waar de wind vrij spel had om de lopers af te remmen. Door fietspaden werd de richting van het parcours steeds veranderd.

Na een prachtige ronde door de natuur kwamen we weer terug bij de 300m sintelbaan om de finishklok te laten stoppen. Met de tijden kon iedereen tevreden zijn. Het begon rond deze tijd wel te regenen en werd het kouder (7 graden). Het was dan ook fijn dat de organisatie warme thee klaar had staan voor de deelnemers, complimenten voor de routebewijzering en aanwezige vrijwilligers. Het was prima georganiseerd!

Op de 5km finishte naast Paul’s vrouw Lilly (31’56) ook Vera van de Vegt (29’36) die meeliep op een mooi haastempo voor een vriendin. Daarna kwamen de mannen van de 10km over de finish met prima tijden: Fons Huisman (54:59) en Rick Leijssen (53’17). Op de 10EM (16.1km) liepen Paul Pluyter (1h30’58) en Dennis Schipper (1h12’01). De laatste afstand die gelopen kon worden was een halve marathon (21.1km): wellicht een mooi doel voor een volgende editie? Deze keer zagen we als voorbeeld al wel oud-Fenikslid Aukelien Gorter (1h52’27) deze afstand voor het eerst volbrengen. ‘ Verslag van Dennis Schipper.

Starbaanrun in Soesterberg
Hilda Alberda deed op zondag mee aan de Startbaanrun. Dit was een sponsorloop voor Simavi’s Wash and Learn programm. Zij legde de afstand van 5 kilometer over de voormalige militaire startbaan in af in een tijd van 31 minuten en 49 seconden.

Sponsorteam Simavi bij Startbaanrun in Soesterberg.

Doe je on-line inkopen? Spaar voor Feniks door via Sponsorkliks te bestellen!
Het bestuur heeft AV Feniks aangemeld als organisatie bij Sponsorkliks. Sponsorkliks is een app (download) of website (internet). Als je via deze website (of app) aankopen doet in een webwinkel die is aangesloten bij Sponsorkliks, krijgt AV Feniks geld (commissie) op haar rekening bijgeschreven. Door op bovenstaande link te klikken kom je op de goede pagina terecht. Hier staan de on-line winkels op die meedoen aan sponsorkliks (grote winkelketens, maar bv ook voor een vliegticket).

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)


Zijn alle clubrecords gemeld?


Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!