Afgelopen weekend werd de eerste cross vanher seizoen verlopen en het weer paste zich direct aan: koud, regenachtig, blubberig, glibberig, nat: precies zoals een goede cross is. Johannes Vellinga maakte een verslag over alle pupillen die meededen in Uithoorn, bij AKU.

ONZE PUPILLEN BIJ OPENINGSCROSS TE UITHOORN

Zaterdag, druilerig weer, startte de cross-competitie met een wedstrijd te Uithoorn, geweldig georganiseerd door AKU, dat mag wel gezegd worden. Onder de bijna 800 deelnemers teleurstellend weinig feniksatleten.Jammer.
Maar er volgen nog 2 wedstrijden en de 2 beste resultaten tellen mee voor een eventuele plek in de finale. Dus feniks-atleten schrijf jullie massaal in voor Santpoort want daar zal ronde 2 plaatsvinden half december. Zaterdagavond  stonden alle uitslagen en statistieken al op de site www.uitslagen.nl en dat was verrassend. Op www.tigch.nl komen ook de uitslagen en de foto’s. Dan nu een overzicht van de verrichtingen van de pupillen (dus alleen de pupillen):

DE MINI’s

Inoa en Zazza oogden nerveus voor het startschot (het was dan ook hun eerste cross), maar ze leverden allebei een goede prestatie. Zazza (5) kwam als 6de over de eindstreep en de kleine Inoa, ook 5, eindigde als 16de. Bij de jongens hier geen blauwhemden.

PUPILLEN C

Voor Tom, Stijn en Elaijh was dit hun eerste wedstrijd als C-pupil en ook zij kunnen terugzien op een goede wedstrijd. De steeds rappere Tom, ik schreef dit al eerder, liep in een mooie stijl naar een prachtige 7de plek. Vlak achter Tom moest de altijd hard werkende Elaijh genoegen nemen met plek 10 en Stijn belandde in de middenmoot, 22ste.
Alleen Salyshia kwam bij de meisjes hier in actie. Van haar is bekend dat ze een sterke loopster is op de mi-la en dat maakte ze volledig waar door als 5de over de finish te vliegen. Een knappe prestatie!

PUPILLEN B

Hier was de lichtvoetige Kyan de best geklasseerde Feniks-man. Bij de korte klim lag hij nog in de kopgroep maar in het resterende deel moest Kyan toch veel terrein prijsgeven. Toch een mooie 11de plek. In het enorme deelnemersveld (72) kwamen Adne, Jonathan, Carlos en Naim op de plekken
27, 30, 62 en 65. Thierry, toch wel een van de favorieten, was helaas verhinderd. Geen Feniks-meisjes in deze categorie

PUPILLEN A1

Geen Eljahro hier, hij koos voor Utrecht en won daar goud, maar wel Jayden die een abonnement heeft op plek 5. In een mooi opgebouwde race snelde hij wederom naar plek 5. Misschien moet Jayden zijn gevreesde eindsprint voortaan wat eerder inzetten?
Lidewij liep bij de meisjes een degelijke race en eindigde als 28ste. Zij was ook het enige meisje bij de A1-pupillen.

PUPILLEN A2

‘Mijn beste cross ooit’ was de eerste reactie van Riley na afloop van zijn race. En hij had gelijk want hij liep een voortreffelijke wedstrijd en kwam als 3de over de eindstreep. Joris Mantel, wie anders, zegevierde. Een fenomeen is het. Ook Mees deed het meer dan geweldig. Vlak achter Riley noteerde hij een prachtige 4de plek en is nu al bijna zeker van een finaleplaats. De extra trainingen van Joost voor de mi-la beginnen zijn vruchten af te werpen? Ik denk het wel.
Denzel en Daniel kwamen bijna gelijktijdig over de finish, 22 en 21. Ook hier maar liefst 72 lopers!
Verrassend veel A2-meisjes van Feniks hadden zich ingeschreven maar ze konden geen rol van betekenis spelen getuige het scorebord: Danya (30), Nura (36), Tahmina (38), Lieke (39), India (56) en Sofie (65). Twee sterke loopsters ontbraken helaas: Maren en Chanelva

Verslagje van Johannes Vellinga, opa van Riley, Zazza en Elaijh Groenbast.

Bji de junioren zagen we Jesse Bon (JJC), Ashley en Xiomayra (MJC, 13e en 14e plek), Jesse Hoekstra en Sibrand (JJD2), Jay Jay (JJD1), Janneke (MJD2- 15e plek), Daisy, Alisha en Destiny (MJD1) in actie komen.

Mooie cross was het en allemaal geweldig gedaan!

Uitslag (kijk ook naar de foto’s), uitslagen.nl (zoek op Feniks)

Indoor

In Utrecht werd de eerste indoor van Hellas afgewerkt. Voor velen bekend terrein. Milo de Langen en Eljahro Philipsen kwamen hier in actie. Eljahro werd eerste op zijn meerkamp met 60m, Kogel en Verspringen (4,03m). Milo deed dezelfde onderdelen en werd 1e bij het Kogelstoten (11,99m), 2e bij Ver en 3e in de finale van de 60m sprint.
Uitslagen

Dijkgatboscross

Kyan Bremer houdt wel van een partijtje hardlopen. Waar hij zaterdag nog meedeed aan de cross, was hij zondag te vinden in Wieringerwerf, bij de Dijkgatboscross. Met een mooie 4e plek. Alleen de naam van de cross is al prachtig.

Stadionloop

Joyce Gerritsen en Martin van Langen liepen de 10k van de Stadionloop, Paul Schmalschlager de 5 km. Alleen waren heel tevreden met hun prestaties. Martin liep onder de 45 minuten.

Dat was een sportief weekend voor Feniks. Volgend weekend begint zaterdag (17 november) om 16.00 uur de Algemene Ledenvergadering voor alle leden. Er staan belangrijke punten op de agenda, dus kom ook! Na afloop een hapjes en drankje,