Afgelopen zaterdag vond de Algemene Ledenvergadering van AV Feniks plaats. Eljahro Philipsen houdt niet van stilzitten, dus die is zowel zaterdag als zondag op pad geweest voor een wedstrijd. Hij hield de eer van Feniks hoog door op beide dagen onderdelen en meerkamp te winnen.

In de planning
Heb je je al ingeschreven voor de 3e kerstdag werpwedstrijd? Er zijn nog plaatsen Kogelstoten over (vanaf junioren). Op zaterdag 13 januari organiseert AV Feniks samen met de Windsurfvereniging Gaasperplas een cross: de Gaasperplascross. Een hardloopwedstrijd door bos en veld, over hindernissen en paardenpad. Binnenkort kun je inschrijven; iedereen kan meedoen.

Uitleg tijdens ALV

Algemene LedenVergadering
Tijdens de ALV zijn alle agenda punten die aangekondigd zijn behandeld. De ledengroei blijft iets achter bij de verwachting. De commissies werken goed; versterking is welkom. Alle trainingsgroepen zijn goed gevuld met een trainer en jonge assistent-trainers die het vak willen leren.
De normale contributie wordt niet verhoogd. Voor mensen die meedoen aan de centrale trainingsgroepen van de SAA wordt door alle verenigingen in Amsterdam dezelfde contributie geheven, zo ook bij Feniks, 305 euro alles inclusief. Voor leden die bij Feniks extra trainingen volgen, buiten de normale trainingen in het rooster, wordt een toeslag van 5 euro per maand gerekend. Het bestuur werkt die praktisch uit. De begroting wordt geaccepteerd door de ALV.
Het nieuwe bestuur bestaat uit Koen de Langen (zittend), Pieter Knotnerus, Micheal Etel (herkozen), Marjanne Meinsma, Irving Brown (nieuw gekozen). Marjanne geeft aan dat met het verkiezen van haar in het bestuur de functie van Wedstrijdsecretariaat- Uit vrijvalt. Er wordt met grote spoed gezocht naar een nieuw gezicht hierbij!
De nieuwe website wordt gepresenteerd met lof aan Erwin den Bak voor techniek en vormgeving.
De volgende vrijwilligers worden in het zonnetje gezet:
-Helen Kooistra (wedstrijdorganisatie, Weekly, redactie website, communicatie in- en extern, ET team)
-Adinda Blonk (ledenadministratie, ET-team en Jurytaken)
-Yvonne Jaspers (aftredend secretaris van het bestuur)
-Dennis Schipper (looptrainer, ET team, website, communicatie lopen, ABN-Amro loopgroep)
Arthur van Schaik en Petra Rondhuis worden opgeleid tot Vertrouwenspersoon. Hierover vertelt Arthur in de vergadering.

Eljahro on the roll
‘Eljahro wilde op zaterdag nog een wedstrijdje meepakken als warming up voor de wedstrijd op zondag bij AV Olympus in Naaldwijk. Bij de indoor in Naaldwijk mogen gewone spikes gedragen worden, dus is het altijd een druk en sterk deelnemersveld.

De wedstrijd op zaterdag begon al om 09.00 uur en werd gehouden in Heerde (bij Zwolle). De wekker ging om 05.45 uur al af, dat was wel even wennen. Bij de wedstrijd aangekomen bleek dat voor het hoogspringen maar 2 pogingen per hoogte en max. 6 pogingen stonden en dat is voor de meeste kinderen toch een probleem. Na elke foutsprong zie je de paniek toeslaan bij de kids. Eljahro sprong voor zijn doen niet zo goed, ook omdat hij steeds 10cm per sprong de lat omhoog legde (1.10m was het maximale). Daarna was er een 30m sprint (5.45sec) en later nog kogel (6.96m). Dit alles was goed voor 3 eerste plaatsen. Toen waren zijn vrienden Youri en Kealan (A1 pupillen) uit Hilversum ook gearriveerd, dus deze dag eindigde ook nog in een plezierlijke en geslaagde dag want deze boy’s werden 1ste en 3de in het pupillen A1 klassement.

Prijs in Naaldwijk

Gelukkig konden we zondag een uurtje langer slapen en om 07.45 uur reden we richting Naaldwijk. Eljahro liep de 40m in 6.76sec en werd 1st op de 40m. Hierna moest hij kogelstoten en de concurrentie had zich al goed voorbereid. Niks geen natte kogel, de magnesium werd bij de ouders uit de tassen getoverd. Eljahro stootte de natte kogel naar de 7.25m en werd met deze stoot ook 1ste op dit onderdeel. Na bijna 2 uren gewacht te hebben moest er nog vergesprongen worden en met een sprong van 3.88m (indoor clubrecord), 2cm van zijn PR, werd Eljahro ook 1st op dit onderdeel. De laaste prong ging over de 4m, echter viel hij met zijn hand terug naar 3.77m, dat was eventjes balen voor El, want hij wilde graag over de 4 meter springen. Het was een geslaagd en plezierrijk weekend met 2 eerste plaatsen op de meerkamp.’
Verslag van Eric, de vader van Eljahro

Uitslag Heerde
Uitslag Naaldwijk

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
JPB

Eljahro Philipsen:
Ver: 3,88 m, Naaldwijk 2017 (indoor)

Nagekomen:
JJB
Thimo Henraat:
400m: 55,64sec
110mH: 17,55sec, Heerhugowaard 2017 (outdoor)
400mH: 1:05,14min, Epe 2017 (outdoor)
JJC
Thimo Henraat:
300mH: 43,54sec, Amsterdam 2016 (outdoor)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Ranglijsten 2017 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!