Op zaterdag 9 december gingen 6 atleten van Feniks naar de Triple IT Indoor in het sportcentrum in Alkmaar. Terwijl op zaterdag gewoon getraind werd ging op zondag de Indoortraining niet door vanwege het weer. De ring stond muurvast met auto’s.

Triple Indoor Gala
5 pupillen (Elaijh, Thierry, Adne, Eljahro, Riley) en een C-junior (Milo) gingen van start bij het zeer drukbezochte Triple Indoor Gala in Alkmaar. Voor de pupillen stond een meerkamp met eventueel een langere afstand op het programma terwijl Milo meedeed aan losse onderdelen. Bijna 700 deelnemers kwamen in de grote sporthal in Alkmaar, tegenover het schaatsstadion De Meent, in actie. Afgelopen jaren is steeds een aantal atleten van Feniks naar Alkmaar afgereisd, doe jij volgend jaar ook mee?

De atleten namen prijzen mee naar huis. Zo won Elaijh Groenbast als mini-pupil de 600 meter in een tijd van 2.38,73. Op de meerkamp werd hij knap 5e. Eljahro Philipsen werd 1e op de meerkamp en 1e op de 1000 meter. Op de 1000 meter indoor stond nog geen clubrecord. Hij sprong 1.15 hoog, dat is heel hoog! Hij sprong dat eerder in Utrecht. Ook Riley Groenbast laat dit clubrecord noteren dat voor het eerst geregistreerd wordt.

Milo de Langen grossierde in 3e plaatsen en dus medailles in Alkmaar: op de 60 meter, op de 1500 meter, Kogel, 60meter horden. Hij werd 2e bij het Hoogspringen met 1,50 meter.

Uitslag Feniks

Verslag Eljahro
‘Het was leuk bij het Triple It Gala in Alkmaar. Deze druk bezochte wedstrijd, volgens mij de grootste van Nederland, is toch een begrip geworden. Atleten uit heel Nederland komen naar deze wedstrijd. Bij de B-pupillen waren alle concurrenten van Eljahro aanwezig. De boy’s begonnen met de 40m sprint, die wordt op rubberen matten gelopen (niet de favoriete ondergrond). Toch worden er redelijke tijden op gelopen. Eljahro won de 40m in een tijd van 6,72sec en verbrak daarmee het hal-record van 2007.
Vanwege het grote aantal deelnemers moesten we nog eens 40 minuten langer wachten op het volgende onderdeel, het hoogspringen. Voor de betere springers, die pas op 1.00m beginnen, was dit niet prettig ook al omdat de rest (30 jongens in de groep) bij een hoogte van 65 cm beginnen. Dus nog langer wachten! Met een sprong van 1.15m werd Eljahro 1st, samen met Boris van AV Illion. Het geluk van het lange wachten was dat de boy’s gelijk door konden naar de kogelstoot bak. Met een stoot van 6,99m werd Eljahro ook 1ste op dit onderdeel en verbrak hiermee ook een hal-record uit 2003. Nu totaal 5 records voor Eljahro op de ranglijst allertijden in Alkmaar! Toen moest er nog een 1000m (4 1/2 rondje op betonnen ondergrond) gelopen worden om 16.00 uur. Deze afstand won Eljahro verrassend omdat hij nog nooit van Zeb van AV Hera op de middenlange afstand had gewonnen. Maar met een voorsprong van 5sec liet Eljahro zien dat je deze afstand op karakter kunt winnen. Het was een lange maar leuke dag!’ Verslag van Eric Philipsen

Lars, Luca, Jan, Felix, Janna, Milla, Siebe, Esther en Joris maken sneeuwpop.

Indoortraining wordt outdoor sneeuwpret
Door glijpartijen op de A10 vanwege de vele sneeuwval en het opvriezen van de weg was er geen indoortraining in atletiekhal Ookmeer mogelijk. Die werd vanwege gevaar op de weg afgelast. De atleten hebben in plaats daarvan op eigen initiatief een sneeuwballengevecht gehouden bij de atletiek en een sneeuwpop gemaakt…

 

 

 

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
JPB

Mees Groenenberg
1000 meter: 3.32,50, Amsterdam 2017 (outdoor!)
Eljahro Philipsen:
1000 meter: 3.49,45, Alkmaar 2017 (indoor, 1e clubrecord deze afstand)

JPA1

Riley Groenbast
1000 meter: 3.51,74, Alkmaar 2017 (indoor, 1e clubrecord deze afstand)

JJC
Milo de Langen:
1500 meter: 5:42,13, Alkmaar 2017 (indoor, 1e clubrecord deze afstand)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Ranglijsten 2017 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!