Atleten van AV Feniks waren afgelopen weekend 4 en 5 maart present bij de Crosskampioenschappen in het Amsterdamse Bos, Eljahro deed zaterdag en zondag mee met een indoor meerkamp, zondag kwam daar ook Valentino Saparuwe in actie en de broers Pals kwamen zondag in actie bij het Winterslingeren in Zwolle. Fa Adda leverde een geweldige prestatie door 3e te worden bij de NK cross vrouwen 40+, Valentino sprintte een PR op ‘gewone’ hardloopschoenen (7,88sec.) en Joris slingerde een PR (57,91m) en staat ook in het nieuwe buitenseizoen op een fiere 1e plek in ranglijsten.

Zaterdag 4 maart en zondag 5 maart: NK Cross
Fa Adda zette zaterdag een geweldige prestatie neer door 3e in haar categorie (vrouwen 40+) te worden bij het NK Cross. Zij liep de 7200 meter in een tijd van 32 minuut 19. Top! Meseret Mebrahtom (26,18 min) en Haben Mengesteab (30,09 min) kwamen in actie op de 7200 meter cross voor junioren A door het Amsterdamse Bos. Riley Groenbast (jongens pupillen) legde op zondag zijn 1400 meter af in 7.01 minuut.

Uitslagen

Indoor zaterdag en zondag
Valentino Saparuwe is een mooie sprinter. In de indoorhal van AC Tion mochten geen spikes worden gedragen; toch sprintte Valentino naar een PR en een eerste plek op de 60 meter in een tijd van 7,88 seconden, op zijn normale hardloopschoenen. Een mooie (indoor)seizoensafsluiter.
Eljahro deed op zaterdag mee aan de indoor van AV Oss. Hij werd hier eerste met mooie cijfers, vooral bij Hoogspringen. Op zondag deed hij het nog eens over bij de Voorjaarsindoor van AC Tion in Enschede, met 30,35 meter bij Balgooien. Volgende week gaat hij naar de Nationale pupillenindoor in Apeldoorn met Denzel, Riley, Lieke en Chevelle.

Uitslag Oss

Uitslagen AC Tion Valentino

Uitslag AC Tion Eljahro

Zondag Winterslingeren in Zwolle
Joris en Siebe Pals slingerden op zondag kogels zover mogelijk weg bij PEC 1910 in Zwolle.

Daar waar Siebe ervaring opdoet en bezig is om te leren zwaaien en draaien met de kogel aan een staaldraad is Joris bezig met het komende seizoen. ’s Ochtends zette hij een A-junior-score neer (6 kilo, 49,49m) om ’s middags in zijn eigen categorie een PR te slingeren (57,92m).

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
JPC

Eljahro Philipsen: hoogspringen 1,15 m Oss 2017 (CR)
Eljahro Philipsen: bal 30,35 m , Enschede 2017 (CR)
JJB

Joris Pals: Kogelslingeren 57,92 m Zwolle (CR, 1e jaarlijst buiten- wordt nog niet bijgehouden, 12e allertijden)
JJA
Joris Pals: Kogelslingeren 49,49m, Zwolle 2017 (CR)
Senioren

Valentino Saparuwe: 60m sprint 7,88sec , Enschede 2017 (CR)

(De ranglijsten op ranglijsten.tk moeten nog aangepast worden)

Gefeliciteerd!

PS. Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail! Stuur ook je foto’s van dit weekend die geplaatst mogen worden op website of Facebook.