Zaterdag vond dus de openingswedstrijd plaats, oftewel de trainingspakkenwedstrijd op de blauwe baan. Evenals vorig jaar schitterend weer, toen een week later. Dit omdat volgende week de competitie voor de C- en D-junioren al start. Een overzicht nu van de pupillen. Niet alle namen zijn genoemd want anders een te lang verslag. Dank ook aan de organisatie en de vele juryleden.

DE MINI ‘S Meteen al ontroerende momenten hier bij de jongens want de piepjonge Elijah durfde niet te springen (Ver) en we zagen dikke tranen. Hij vertikte het gewoon. Wel een talentje die Elijah. Devin, een andere nieuweling en razendsnel, pakte meteen de eerste prijs. Slechts 2 meisjes: Zazza en Inoa. De wat oudere Zaz werd eerste maar ook Inoa (voor de duvel niet bang) deed het knap.

PUPILLEN C Zoals verwacht trok Salyshia hier aan het langste eind. Opvallend: Op de 600 stopte ze al na 200mtr en dat stond een prima tijd natuurlijk in de weg.Tom, Stijn, Jordan , Elaijh waren redelijk aan elkaar gewaagd maar dankzij een sterke 600 van Elaijh werd hij uiteindelijk nr.1. Stijn verraste bij het balgooien!

PUPILLEN B Hier was Thierry (na elke training loopt hij extra rondjes!) favoriet en hij maakte dit volledig waar. Won 3 van de 4 onderdelen. Kyan, zoals verwacht, pakte plek 2 en Jonathan maakte indruk bij het balwerpen. Bijna 29 meter! Genice, Duska en nieuweling Romaya vormden de top-3 bij de meiden. Daantje liep een sterke 1000 en debutante Romaya wierp verrassend ver.

PUPILLEN A1 Natuurlijk was Eljahro de sterkste bij de jongste A-pupillen (winst op 3 onderdelen) maar het hoogtepunt hier was een fraaie 1000 meter met een verrassende winnaar: Jayden! Ook Joey liep deze afstand ijzersterk en werd vlak achter Jayden 2de. Prachtige race. Loewe was prima op dreef bij Kogel en Ver en zegevierde bij de meisjes met Lidewij als 2de. Bij Nora zagen we DNS.

PUPILLEN A2 Met speels gemak triomfeerde Riley op alle onderdelen en vooral op de 1000 acteerde hij sterk. Een mooi PR daar. Ook Mees, 2de in het klassement voor Denzel, liep een voortreffelijke 1000. De mila-trainingen van Joost helpen dus! Chanelva was superieur bij de meisjes. Won alles. Jammer dat ze zo weinig wedstrijden doet want ze is een talentje. Zeer sterk op sprint bijvoorbeeld. Nura pakte zilver en Lieke brons. Grote afvaardiging bij deze categorie met ook enkele debutanten. Leuk.
Verslag van Johannes Vellinga.

Bij de junioren, net als voorgaande jaren, de keuze aan de junioren zelf om onderdelen mee te doen. Kies verschillende passende onderdelen die je graag bij de competitie wil doen. We zullen dan ook per onderdeel verslag doen in plaats van per categorie..

1500 meter- Voor de recreanten lopers was de 1500 meter uitgeschreven. Met overmacht was trainer Dennis Schipper eerste in een tijd van 5.18,93 min. Snelste dame zaterdag was Sarina Antonisse.

800 meter- Waar de D-junioren nog 1000 meter lopen wordt vanaf de C-junioren een 800 meter gelopen. Siebe Pals liep de winnende tijd in 2.29,77 min.

Sprint 60 meter: Chevelle Brown snelde uit de startblokken en finishte in 8,72 sec. De 80 meter werd gewonnen door Ashley Boldewijn in 10,55 sec. de 100meter was prooi voor  Dave Boamah in 11,54sec terwijl Sarah Itiola 12,55 liep.

100 meter sprint voor meerdere categorieën

Carildo Linger liep, terwijl hij uit ritme was, een mindere 16,95sec over de 110m horden. Berend snelde naar 14,68sec over de 100meter horden, hij raakte er geen. Een supersnel clubrecord. Ashely Boldewijn maakte haar naam waar door in 12,99sec over de 80mHorden te rennen. Alsof ze er niet stonden, die horden. Veronique Veldhuis liep in drie-pas naar 11,71sec over de 60mHorden.

Discus- Verste worp was 39,64meter door Siebe Pals.

Kogel- Verste stoot deed Chevelle met 12meter57

Speer werd op naam gezet van Felix Zwolle die als vanouds een puike 42,73 meter in de boeken zette.

Hoog: 1,80 meter ook door Felix.

Bij het Verspringen sprongen Hanna Knotnerus, Ashley en Siebe alle drie precies 4,86 meter. De verste sprong van de dag ging naar Lars Meijer met 5,52 meter. D junioren Veronique (4,06) en Duncan Weide (4,02) sprongen over de 4 meter! Dat gold overigens ook voor Eljahro en Shea als A-pupil.

Hordelopen voor D-junioren meisjes

Rest te vermelden dat bij uitzondering een aantal junioren meisjes van Lycurgus meedeed bij het hoogspringen. Zij wilden graag eens Hoogspringen voor de competitie start terwijl dat niet in wedstrijdsetting geoefend kon worden bij Lycurgus zelf. De D-junioren sprongen 1m40 meter.

De Traininspakkenwedstrijd werd traditiegetrouw afgesloten met 3 series estafettes van alle categorieën in de samenstelling die ook bij de competitie meedoet. Een mooi spektakel om te zien en heel goed om te oefenen zodat alles vlot verloopt en iedereen weet wat hij/zij moet doen bij de eerste competitiewedstrijd! Verslag Helen Kooistra.