50 pupillen in Amstelveen

In een koud maar zonnig Amstelveen startte zaterdag de competitie 2019 bij AV Startbaan. Voor Feniks werd het een prachtige dag met talrijke medailles. In enkele gevallen was het podium geheel blauw gekleurd. Verheugend was ook het aantal deelnemers van Feniks: zo’n 50 en dat is een record. Wel helaas een paar afzeggingen, kanshebbers ook voor eremetaal. Natuurlijk is het ondoenlijk om alle namen te noemen en alle persoonlijke records. Alle uitslagen en die PR’s zijn te vinden op die prachtige site www.atletiek.nu
DE MINI’S
De snelle Devin debuteerde knap met zilver maar was zelf niet tevreden. Hij ging alleen voor goud! De piepkleine Elijah had beter met de minimini’s mee kunnen doen (dat kon), en had daar zeker kans gemaakt op een medaille. Nu bij de wat oudere kinderen kwam ie tekort. Toch wel verrassend was de eerste plek voor Zazza. De basis werd gelegd bij het werpen. Ook een prima 600meter voor haar (2de). Inoa leek op die afstand voor een verrassing te gaan zorgen maar moest uiteindelijk toch afhaken. Op de meerkamp een keurige 8ste plek voor Inoa.
PUPILLEN C
Hier was dus het podium geheel blauw gekleurd: 1 Jordan 2 Elaijh 3 Stijn. Bij het werpen viel een formidabele worp van Stijn op. Ruim 31 meter! Elaijh liep weer eens een sterke 600 (1ste) en Tom moest dit aparte onderdeel aan zich voorbij laten gaan vanwege een feestje. Mooie meerkamp-winst voor Jordan natuurlijk. Winst ook op de estafette. Met 100 punten voorsprong wist Salyshia de meerkamp bij de meisjes te winnen en ze veroverde brons op de mila.
PUPILLEN B
Thierry, altijd enthousiast meelevend met andere Feniksatleten, pakte een mooie 2de plek op de meerkamp. Won onder meer de sprint met Kyan als tweede. Ook Adne, Jonathan, Kyan en Carlos kunnen terugzien op een goede eerste wedstrijd. Met ruime voorsprong zegevierde Genice bij de meisjes met Duska op plek 3. Daantje werd keurig 7de. Op de mila (hier 1000meter) zagen we mooie klasseringen voor Daantje, Duska, Tarayee en Joya.
PUPILLEN A1
Ook hier een geheel blauw podium: 1 Eljahro 2 verrassend Shae 3 Jayden. Op alle onderdelen hier een zeer sterk acterend Feniks. Schitterende estafette ook! Wat een power. Loewe kwam 1 (!) punt tekort voor brons op de meerkamp en Nora tenslotte finishte in de middenmoot (10).
PUPILLEN A2
Hier heerste Riley en vooral met de kogel maakte hij indruk. Een nieuw PR. De door hem gevreesde Manuel van de thuisclub werd nu door Riley met maar liefst 18 seconden verschil opzij gezet op de 1000meter. Mees werd knap derde en ook debutant Jenairo (hij verving de supersnelle Ryan op estafette keurig) kan terugzien op een goede wedstrijd. Denzel een prachtige 3e plek op meerkamp! Ook estafette-winst. Zoals verwacht geen topklasseringen voor de meiden. Wel prima plekken voor India en Nura, 7 en 8. De frele Maren liep weer een ijzersterke 1000mtr met als beloning een medaille (4de). Ze was sneller dan 11 A2-jongens!! Over een paar weken ronde 2.
Verslag van Johannes Vellinga

Shortrun 

Zondag 14 april was de eerste gezamenlijke duurloop voor de sporters die een kortere afstand willen of kunnen lopen. De start van de route van 6.5 kilometer was bij Ballorig en ging via de Gaasperzoom en de Hoge Dijk weer terug.

De data voor de volgende duurlopen zijn:
5 mei (lange afstand)
19 mei (korte afstand)
Noteer deze data dus in de agenda.
Van Jan van der Laan

Senioren

Later deze week een verslag van de competitiewedstrijd afgelopen zondag 14 april bij ons op de baan: de 1e competitiewedstrijd voor Senioren in de 3e divisie. AV Feniks kwam voor het eerst in haar bestaan in de senioren-competitie uit met zowel een dames- als een herenteam!

Clubrecords

Junioren A
Joris Pals
Kogelslingeren: 57,85 meter  in Grootebroek 2019
Discuswerpen: 46,08 meter in Grootebroek 2019
Pupillen A1
Eljahro Philipsen
Verspringen: 4,40 meter in Amsterdam Zuidoost 2019
Kogelstoten: 9,40 meter in Amsterdam Zuidoost 2019
1000meter: 3:33,57 min in Amstelveen 2019Heb je een clubrecord behaald? Stuur dit vooral door aan [email protected] 

Het bijhouden van de clubrecords wordt overgedragen aan Eric Philipsen; zodra dit rond is wordt alles nog beter bijgehouden!