Vol trots en plezier hebben de pupillen van Feniks afgelopen zaterdag de eer verdedigd in Haarlem. De regionale pupillenfinale was een feestje voor Feniks. Drie teams werden eerste bij de regionale pupillefinale: jongens B en A1 pupillen en de meisjes A2. Chevelle Brown en Eljahro Philipsen werd ook individueel eerste in de meerkamp. Zondag werd door lopers een mooie route afgelegd nabij Weesp en Nigtevecht, uitgestippeld door Jan van der Laan.

‘DRIE PLOEGEN VEROVEREN GOUD IN HAARLEM

Op het mooie sportpark Pim Mulier te Haarlem vond zaterdag de finale plaats van de pupillencompetitie onder ideaal weer. Maar liefst 25 verenigingen waren van de partij. Voor Feniks werd het een mooie dag want 3 ploegen gingen met goud naar huis, te weten de A1-jongens, de B-pupillen en de meiden van A2. Individueel was er  goud voor Eljahro en Chevelle.

Een kort overzicht nu:
Bij de allerkleinsten, de mini”s dus, kwamen alleen Elaijh en Tom in actie en zij hadden het moeilijk in dit sterk bezette veld. Werd Elaijh onlangs nog onbedreigd winnaar van het ABC-toernooi, nu moest de kleine krullebol genoegen nemen met een bescheiden 13de plek. Maatje Tom, ook sterk in dat ABC-toernooi, eindigde in de middenmoot, 16de. Individueel plaatste Jada Purperhart zich bij de meisjes mini en zij eindigde deze dag op een keurige 9e plek.

PUPILLEN B
Geweldige prestatie van dit team, bestaande uit Eljahro, Jayden, Shae en Joey, want zij veroverden de eerste prijs in het ploegenklassement. Topfavoriet Eljahro had geduchte tegenstand van Zeb in deze eindstrijd maar dankzij de kogel toch goud voor hem. Ook bij ver een indrukwekkende sprong voor Eljahro. Erg knap was ook de derde plek van Jayden. Na de voorrondes stond hij op een vijfde plaats, nu dus 2 plaatsen voorwaarts. Shae en Joey deden het bescheidender individueel. Resp. 10de en 18de. Ook in deze categorie geen meisjes van Feniks.

PUPILLEN C
De boys van de pupillen C behaalden een keurige derde plaats in het ploegenklassement, maar individueel stelden Thierry, Adne, Kyan en Carlos toch enigszins teleur. Na de voorrondes droeg Thierry zelfs de gele trui maar nu duikelde hij naar plek 5. Toch een medaille voor hem. Adne werd 16de, Kyan 23ste en Carlos tenslotte 30ste.
Hier wel een meidenploeg en Genice deed het meer dan geweldig. Stond ze na 3 voorrondes nog 9de in het klassement, nu krabbelde ze 2 plaatsen omhoog en eindigde dus als 7de. En er zit absoluut meer in dit meisje dat nog maar pas lid is. Tarayee hier 19de, Duska 28ste, Daantje 39ste en Joya 43ste.

PUPILLEN A1
Het superkwartet Denzel, Mees, Ryan en Riley denderde ook nu weer naar goud tijdens de estafette. Zelfs een clubrecord! Ook werd op overtuigende wijze het ploegenklassement gewonnen en individueel presteerden Riley en Mees knap. Riley ging met brons terug naar de Bijlmer en blonde pijl Mees pakte ook een medaille. Hij werd 4de. De sprinters Denzel en Ryan werden resp. 10de en 14de. Ook hier wisten de meisjes zich niet te plaatsen voor de eindstrijd.

PUPILLEN A2
Ook de meisjes van A2 veroverden als ploeg goud. En dit zijn de namen: Chevelle, Veronique, Giselle en Jo-ann. Zoals verwacht, in de voorrondes won ze immers ook alles, legde Chevelle individueel beslag op de eerste plek en ging Jo-ann met een fraaie derde plek naar amsterdam. Giselle knap 7de en Veronique finishte als 22ste. Racheeja Uiterloo legde beslag op de 35ste plek. Hier wisten de jongens zich niet te plaatsten voor de finale.’ Weer een mooi verslag van johannes vellinga, opa van Riley, Elaijh en Zazza Groenbast.

ELJAHRO NAAR GOUD IN INDIVIDUELE FINALE

‘Ondanks grote tegenstand van vriend Zeb (AV Hera), lukte het Eljahro toch om voor de 3de opeenvolgende keer de finale winnend af te sluiten. Dit keer met een PR en verbetering van het clubrecord op Verspringen met een sprong van 4.37m en een hoge score van 1789 punten. De hoogste score ooit behaald voor een B-pupil in deze regio-competitiefinale!! De B-pupillen werden ook 1ste in het ploegenklassement, mede door de knappe 3de plaats van Jayden, de jongste van het stel!’  Verslag: Eric Philipsen

Uitslag Fenikspupillen bij regiofinale pupillencompetitie

GEZELLIGE DUURLOOP RICHTING DAM-TOT-DAM

Op zondag 16 september hebben diverse leden van de loopgroepen deelgenomen aan een gezamenlijke duurloop ter voorbereiding op de Dam tot Damloop. De leuke route van ongeveer 11 kilometer, uitgezet door Jan van der Laan, ging via Nederhorst den Berg en na de oversteek van de Vecht met het pontje via Nigtevecht.


De geluiden na afloop waren zeer enthousiast en zeker voor herhaling vatbaar, waarbij aangetekend dat een gezamenlijke duurloop ook goed is voor de contacten met de leden van de andere loopgroepen.
Verslag in foto’s!