Afgelopen weekend ging een aantal pupillen naar Alkmaar voor de Triple IT Indoor in het sportcentrum Alkmaar. Het was weer heel leuk. Deze week  kwam ook het bericht dat de ING Bank AV Feniks een donatie van 1000 euro geeft vanuit hun Fonds voor Medewerkers. Paul Pluyter: van harte bedankt voor de aanvraag hiervoor. Paul doet mee aan de looptraining van Feniks en doet vaak mee aan wedstrijden.

Donatie ING Nederland fonds

ING Bank doneert €1000,00 euro aan AV Feniks vanuit een speciaal fonds: het ING Nederland Fonds voor medewerkers. Daar zijn we blij mee!
De donatie kan Feniks goed gebruiken in het streven naar haar doelstellingen! Bedankt ING Bank en Paul.

Komende zondag is er weer een duur-looptocht van ongeveer 12 kilometer uitgezet door Jan van der Laan. Verzamelplek is bij Fort Uitermeer.

Triple IT sportgala in Alkmaar

In het mooie sportpaleis te Alkmaar vond afgelopen zaterdag weer de gehele dag het Triple IT indoor gala plaats met ruim 600 atleten. Ook van Feniks hadden zich enkele leden ingeschreven en wel: Zazza (mini), Elaijh (C), Adne en Thierry (B) en Eljahro en Riley (A1 en A2). Ook mini Inoa en B-pupil Kyan stonden op de lijst maar door ziekte van Inoa waren broer en zus helaas niet van de partij. Een kort verslag:

Na 2 van de 3 onderdelen was Zazza koploper bij de allerkleinsten maar toch duikelde ze nog naar de derde plaats. Toch maar liefst 4 persoonlijke records. Op de 600meter (apart onderdeel) stelde ze wat teleur ondanks een PR hier.
Bij de C’tjes veroverde Elaijh een mooie tweede plek bij de meerkamp met ook een PR bij kogelstoten. Werd Elaijh vorig jaar nog overtuigend winnaar van de 600, nu kwam hij niet verder dan plek 6.

Thierry was bij de pupillen B dichtbij brons want het verschil was maar 10 punten. Nu finishte hij als 5e met 3 PR’s achter zijn naam. Bij de kogel verraste hij met zilver. Adne werd in deze categorie 8ste en ook hij kon 2 PR’s noteren. Op de 1000 viel Adne geblesseerd uit.
Eljahro won weer eens overtuigend de meerkamp bij de jongste A-pupillen maar toch moest hij op 2 onderdelen zijn meerdere
erkennen in ene Nicolaas (sprint en 1000). Een fraaie worp en ook PR hier bij de Kogel voor Eljahro (9.50m).
Een magere sprong bij Hoog kwam Riley duur te staan want nu was plek 5 het hoogst haalbare in een overigens groot deelnemersveld. Toch een medaille vanwege de vele deelnemers. Op de 1000 maakte Riley veel goed door zilver te pakken achter de weer machtige Joris Mantel van AV’23. Joris won ook de sprint.
Tenslotte: Er was ook nog een meisje van de D-junioren aanwezig van Feniks en wel Lisa van den Esschert, maar zij kon in al het geweld niet met een medaille huiswaarts keren. Volgend jaar verwachten we toch echt wat meer blauwhemden in Alkmaar want 7 is wel erg magertjes.
Het is bovendien een prachtig evenement. Verslag Johannes Vellinga

“Eljahro pakte ondanks ziek te zijn geweest voor de 3de keer op de rij de titel op de meerkamp in Alkmaar. Hij stootte bij het eerste onderdeel Kogel (2kg) met zijn 1ste stoot, een nieuw PR, clubrecord en zijn 4de halrecord (Sportpaleis) in Alkmaar, van maar liefst 9,50 meter. Met hoogspringen (2 pogingen per hoogte) ging het ook goed 1.30m. Het 3de onderdeel 60m sprinten ging iets minder, volgens Eljahro remden de rubberen matten waar op gelopen word toch te veel af. Hier werd Eljahro 2de, genoeg voor een ruime voorsprong in het eindklassement. De aparte 1000m wilde hij liever niet lopen maar deed het toch en werd hier 2de met een nieuw clubrecord (3.39,62min) achter lange afstand wonder Henry van AV Altis. Het was weer een lange dag in Alkmaar met weer 600 kids aanwezig!!” Verslag Eric Philipsen

Kerstwerpen bij Feniks 27 december

Op zaterdag kwamen ook Joris en Siebe Pals in actie bij het Kogelslingeren, bij Leiden Atletiek. Dit is ook de plek waar zij trainen in Leiden. De wintertrainingen zitten goed in de benen; er werd vooral lekker geworpen en erwtensoep gegeten.
Nu voor de werpers op naar de 3e Kerstdagwerpwedstrijd ofwel Kerstwerpen bij onszelf op de baan. Hiervoor zijn zo’n 85 mensen ingeschreven die veelal verschillende onderdelen doen. Dat zijn er echt veel voor een werpwedstrijd (Kogelslingeren, Discus en Kogel)
De werpcommissie van Feniks zit volop in de voorbereidingen en ook zij hebben een sponsor binnengehaald: Makro Amsterdam sponsort opnieuw 100 euro aan boodschappen voor Kerstwerpen.
Hulp is van harte welkom op 3e kerstdag (donderdag 27 december), dus heb je nog een dag vrij of verveel je je in de vakantie? Meld je aan via [email protected]

Zaterdag 15 december: cross in Santpoort

Voor de cross (veldloop) aanstaande zaterdag hebben zich 40 Feniks-atleten opgegeven. Zij hebben een mail toegestuurd gekregen met de starttijden en wie er allemaal meedoen in hun categorie. We verwachten weer veel spektakel bij AV Suomi, waar het parcours dwars door braakliggende bollenvelden en over boomstammen gaat. Met met het geweldige EK Cross in Tilburg van afgelopen weekend in het achterhoofd… dat belooft wat.

Sponsorkliks voor AV Feniks

AV Feniks doet nu zo’n 2 jaar met succes mee aan Sponsorkliks. Als je online-aankopen doet, kan je Feniks sponsoren (gratis!) door de webwinkel op te zoeken via de website van Sponsorkliks. Geef aan welke club je wil sponsoren (AV Feniks), zoek je webwinkel en doe je aankopen zoals altijd.
Onderaan de nieuwsbrief (Weekly by mail) en op de website staat het logo van Sponsorkliks. Door hierop te klikken verschijnt een overzicht van webwinkels, waaronder KLM, Albert Heijn, Thuisbezorgd, Bol-com en Zalando. Elke aankoop die je zo doet levert Feniks een geldbedrag op terwijl jij dezelfde prijs betaalt.

Clubrecords

JPA1
Eljahro Philipsen
Kogel: 9,50 meter
1000m: 3.39,62 min, Alkmaar 2018

Kijk voor de laatste records op de pagina clubrecords. Omdat bij een jonge vereniging, zoals Feniks is, best vaak clubrecords worden verbroken veranderen de pagina’s ook vaak. Bekijk ze eens! En meld het als jij of jouw dochter of zoon een clubrecords heeft behaald. Altijd met een link naar de uitslag erbij. Mail naar [email protected]