Sponsoren & Partners
facebook
Nieuws

Algemeen: Feniks Weekly 25: Joris, Milo, Eljahro en Denzel in actie
   (26-06-2017)

Deze week kwamen de atleten van Feniks individueel in actie, dat wil zeggen: zelf inschrijven, zelf gaan en zelf sporten op je favoriete onderdelen. Joris Pals (discus en kogelslingeren), Milo de Langen (150m) en Eljahro Philipsen (bal) vestigden nieuwe clubrecords.

Donderdag: Joris Pals slingeren en discus in Zwolle
In Zwolle wordt door AVPEC1910 een aantal keer per jaar een wedstrijd kogelslingeren en een ander werponderdeel op donderdagavond georganiseerd. Bij de start zijn er nog trainingen op de baan. Veelal komen hier rond deze tijd atleten op af die hun records willen aanscherpen voor bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen. Joris kwam in overleg wat later aan (files, werk en school), maar mocht toch een paar worpen doen bij het kogelslingeren. Zijn eigenlijke doel was het verbeteren van zijn PR op discus. Hij verbeterde op beide zijn PR, het zijn ook clubrecords:
Kogelslingeren: van 61,47 naar 62,81m
Discus: van 42,94 naar 45,53m

Top, Joris!

Uitslag

Feniks bij Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren A en B
Komend weekend zijn voor Joris Pals en Judith Essemiah (Kogelslingeren, Kogel en Discus), voor Shaquata King (100m) en Sarah Itiola (100m en 100m horden) en voor Thimo Henraat (200m) en Charlotte Emanuel (Kogel) de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren. Kijken jullie mee? Zeker kans op podiumplekken! Je kan de uitslagen bijvoorbeeld volgen via atletiek.nu

Vrijdag: Milo de Langen 1e in Heiloo
Op vrijdagavond deed Milo mee aan de laatste wedstrijd van de CD-eveninggames. Het ging om een meerkamp waarbij de winst op kogelstoten en de 150 meter leidde tot een 1e plek in de meerkamp. Ook een hele verre sprong van 4,55m. De 150 meter in een tijd van 20,08 seconden is een prachtig clubrecord, hij loopt hiermee de 20,15 van Amar uit de boeken. Gefeliciteerd, Milo!

Uitslag

Zaterdag: Ejahro ontmoet fabelachtige Nelli Cooman
‘Op donderdag ging Eljahro al naar Groningen voor de Nelli Cooman Games. Deze werd zaterdag voor de 20ste keer gehouden in Stadskanaal. Eljahro had een hele week vrij vanwege een studieweek. Vrijdagnacht storm en regen, zaterdagochtend nog steeds slecht weer. Dit zou nog tot 12.30 uur doorgaan. Ondanks het slechte weer en een grote valpartij na de finish van Eljahro op de 40m was het een hele leuke dag. Eljahro werd na te zijn opgelapt en in een nieuw Feniks tenue gestoken, 1ste bij deze 5 kamp. Hij gooide de bal naar een afstand van 36,55m!! Goed voor een PR en clubrecord. Het was leuk Nelli Cooman weer gezien te hebben, nog steeds jong en spontaan! Denzel Lunda was er ook. Hij werd 5de op deze 5kamp bij de B-pupillen.’ Eric, vader Eljahro.
Mooi heren!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)

JJB
Joris Pals                - Kogelslingeren: 62,81m, Zwolle 2017 (7e AT, 1e seizoen)
                                - Discus: 45,53m, Zwolle 2017 (3e seizoen)

JJD
Milo de Langen       - 150m: 20,08sec, Heiloo 2017

JPB
Denzel Jone Lunda  - Hoog: 1,10m, Stadskanaal 2017 (evenaring)

JPC
Eljahro Philipsen:     - Bal: 36,55m, Stadskanaal 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via ?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 worden sporadisch bijgehouden. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Jeugdatletiek: Feniks Kamp voor pupillen en D junioren 30 juni tot 2 juli (al ingeschreven?)
   (25-06-2017)

Dit jaar gaan we weer op kamp, waarbij alle pupillen en D junioren vanaf 6 jaar van AV Feniks van harte welkom zijn!
Net als de vorige keer is het kamp in de Woensberg in Huizen. Een mooie locatie met blokhutten en een gemeenschappelijke ruimte op een eigen terrein in het bos. De begeleiding is in handen van trainers, het bestuur en de kampcommissie.


Hebben jullie ook zo'n zin in kamp?
We gaan dit jaar weer naar de Woensberg in Huizen. We vertrekken vrijdagavond 30 juni rond 18 uur en komen zondag 2 juli rond half 4 weer terug.
Bij het kamphuis hebben we een heerlijk speelterrein waar we veel spelletjes kunnen doen en ook de speurtocht staat weer op het programma.
Het kamp staat onder leiding van Sylvia, Annemarie en Judith. De activiteiten worden veelal bedacht en uitgevoerd onder leiding van Wilko & Hanna, maar ook de andere pupillentrainers gaan mee of komen zaterdag langs, zodat er niet alleen spelletjes worden gedaan, maar ook nog gesport.

Weet je dat:
-We gaan van 31 juni tot en met 2 juli
-De kosten zijn 65 euro per kind
-Als je nog mee wil: mail ons! (de inschrijving is bijna gesloten) inschrijfformulier
-Er zijn nog een paar plekken
-Alle informatie krijg je per mail, als je meegaat

Tot ziens op kampweekend!

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 24-deel 2: Super Sarah, Holland Hammer en record voor Eljahro
   (19-06-2017)

Naast de pupillencompetitie op zaterdag; was er eerder op vrijdag internationaal succes voor Sarah op de 100m. Zij won deze in 12,23 seconden op de Ruhrgames. Verder was er zaterdag Holland Hammer op de baan van Feniks; de nationale top van het kogelslingeren nam het tegen elkaar op. Eljahro deed zondag van zich spreken door in Brabant een Europees Record voor 7 jarigen outdoor te springen: hij sprong over 1,20 meter! Hij was super trots en wij Feniksen natuurlijk ook op hem. Heel veel goeds in 1 weekend.

Super Sarah sprint EYOF limiet in Hagen
‘Zooo trots op deze dame Sarah Itiola! 12,23s op de 100m EYOF (European Youth Olympic Festival) limiet en clubrecord! O ja winst bij de Rurh Games in een internationaal en redelijk sterk veld. Laatste week toch wel heel lekker qua atletiek. Zaterdag: Jongens C en D ploegen naar de finales. Dinsdag: trainingswedstrijdje polsstok hoog bij feniks met veel super PR hoogtes.
Vrijdag: twee dames in Duitsland bij de Rurh Games waarbij Sarah de 100m won in een geweldige tijd en Charlotte tot een prachtige 11.19m kwam met kogelstoten.
Zaterdag: Holland Hammer waarbij wij dit organiseren en twee atleten meedoen ik ben benieuwd!’ aldus trainer Pieter Knotnerus. Dat is inderdaad een week waarin geknald werd Pieter!

Uitslagen

Slingeraars pakken door bij Holland Hammer
Pieter was terecht benieuwd naar Holland Hammer. Judith Essemiah kwam tot een zeer knappe 51,51meter met de 3 kilo kogel (MJB: PR, clubrecord en zij stormt richting top 10 aller tijden), Joris Pals kwam tot 60,06 meter met 5 kilo (JJB) en 44,96 met de 7,26 kilo (senioren). Hiermee wil hij zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Utrecht over een maand.

De wedstrijd was een spontaan en gezellig evenement op de baan van AV Feniks. Goede prestaties en condities vermengd met lekker eten, zon en ontmoeting. Nice Fruitijs deed het goed als sponsor in natura bij de atleten... Ook de mensen actief als official van AV Feniks bij AV’23 kwamen na gedane zaken nog even buurten bij de eigen vereniging. Volgend jaar opnieuw en nog beter!

Uitslagen Atletiek.nu

Uitslagen Extra groep

Zondag: Europees record voor Ejahro Philipsen
Last but nog least: Eljahro sprong bij AV Spiridon in Rijen een Europees record voor 7 jarigen: 1,20 meter. Ook een clubrecord. Kijk hem supertrots zijn! Hij werd eerste bij alle onderdelen op de meerkamp.

Uitslag Eljahro

Europese ranglijst op leeftijd

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
SEN

Voor de senioren gaan clubrecords bijgehouden worden, clubrecords zijn behaald door: Hanna en Pieter Knotnerus, Nadia Houtzager, Joris Pals. Binnenkort bij publicatie op de website volgt een uitgebreide vermelding in de Feniks Weekly.

MJB
Judith Essemiah     Kogelslingeren: 51,51m          Amsterdam 2017

MJC
Sarah Itiola             100 meter:         12,23 sec      Hagen, 2017

Charlotte Emanuel  Speer:               30,74m          Bussum, 2017

JJC
Team                      Estafette             47,39sec      Bussum, 2017
                               Dave Boamah,

                               Björn Rijkaard,
                               Quinna Rozenblad
                              
Amar Wong                

MPA1                    
Chevelle Brown        Kogel                 7,65m           Amsterdam, 2017
(het oude record uit 2013 stond op naam van Charlotte Emanuel: 6,75m)
                                 Polsstok-ver      3,75m           Amsterdam, 2017
Veronique Veldhuis  Vortex               29m               Amsterdam, 2017

JPC
Eljahro Philipsen    Hoog                  1,20m            Rijen, 2017 (Europees record outdoor 7 jaar)
                               Kogel                 8,59m            Rijen, 2017

Clubrecords zijn nog niet allemaal gemeld. Degene die gemeld zijn, zijn aangepast.
(Ranglijsten Outdoor 2017 worden af en toe  bijgehouden. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

Lieve ouders: wanneer jouw pupil of junior een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via ?
Alvast bedankt!

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 24-deel 1: Pupillencompetitie
   (18-06-2017)

Trainster Hanna Knotnerus maakte een wedstrijdverslag van de Pupillencompetitie bij AV'23. Op zaterdag 17 juni trokken een heleboel Fenikspupillen naar Watergraafsmeer om bij AV’23 te strijden in de 3e pupillencompetitie van dit seizoen. Het werd een warme, mooie dag met een heleboel PR’s en blije gezichten.
Bij deze competitiewedstrijd waren 2 scheidsrechters en de Elektronische Tijdwaarneming van AV Feniks paraat voor de wedstrijdorganisatie van AV'23.

'Estafettes
De jongste kinderen begonnen ’s ochtends met de estafettes. Het werden mooie races waarin de stokjes keer op keer goed werden overgegeven door alle mini-, C- en B-pupillen. Daarna verdeelden de kinderen zich, begeleid door trainers en ouders, over de onderdelen.

 Mini’s
De jongens pupillen mini waren met z’n vieren en hadden zo een mooi estafette team. Armaan, Thierry, Adne en Reyson werkten samen ook de onderdelen af, wat tot mooie resultaten leidde. De jongens liepen allemaal een 600m en dat ging super, Thierry eindigde zelfs als vijfde en had daarmee een mooie medaille verdiend.
Bij de meisjes pupillen mini deden Jaci en Daantje mee, het was een van hun eerste wedstrijden en ze vonden het super leuk!

 Pupillen C
Bij de jongens pupillen C waren 5 jongens samen aan de wedstrijd begonnen, ze wonnen de estafette! Daarna snelden ze naar toptijden en wierpen ze super afstanden. Op de 600m lieten ze zich van hun beste kant zien, Eljahro werd daar eerste, Jayden tweede, Joey vierde, Sohaib negende en Tyrone dertiende, super!
Ook de meisjes pupillen C waren met een mooi team naar AV’23 gekomen. Ze liepen een mooie estafetterace en sprintten, gooiden en sprongen erop los. Alle meiden hebben het super gedaan. Loewé sleepte zelfs nog de bronzen medaille in de wacht. Dat deed Queenisha op de 600 meter, heel knap! Ook Laila, Lidewij, Nora en Kyana hebben super hun best gedaan en vonden het een leuke dag.

 Jongens B
Bij de jongens pupillen B was er een mooie strijd op de sprint, waarbij uiteindelijk Riley, Mees en Denzel binnen 0,05 seconde van elkaar af zaten (tussen 6,84 en 6,89sec). Ook bij het hoogspringen gingen deze jongens voortvarend van start, bij de ene ging het net wat beter dan bij de andere. Riley sprong over 1,10m en hij heeft daarmee een evenaring van het clubrecord behaald. Bij kogelstoten waren de jongens ook aan elkaar gewaagd. De spetter op de 1000m was deze keer Mees, die met een tijd van 3.36,06 een nieuw clubrecord in de wacht sleepte.

 Meisjes B
Ook de meisjes pupillen B hadden een mooi team, voor Sofie was het haar eerste wedstrijd, ze vond het super! Katrien, Nura, Celine en Sofie werden met z’n vieren derde bij de estafette. Katrien werd over de hele meerkamp derde en Celine vierde.

 A1 Pups
Bij de A1 pupillen waren helaas veel afmeldingen. De jongens hadden met z’n vieren gelukkig wel een team, waarmee ze keurig derde werden met de estafette. Albert won de meerkamp, Mathijs werd 7e bij de 1000m en Isaiah werd 8e in de meerkamp. Ook JJ sprong naar een mooie afstand bij het verspringen.

De meiden bleven met z’n zevenen over, maar gelukkig wilde B-pupil Celine wel invallen bij de estafette, waardoor toch alle meiden hebben kunnen estafettelopen. Tara, Joanne, Chevelle en Giselle liepen in 36,70 seconden een nieuw clubrecord! Op alle onderdelen werden er nieuwe PRs neergezet: Lisa, Giselle en Tara stootten verder dan ooit en Aìko op 1 cm na ook. Bij het verspringen gingen Veronique en Chevelle bijna over de vier meter. Joanne en Tara sprongen een mooi PR. Op de sprint leek Feniks haast onverslaanbaar met ijzersterke tijden en vrolijke gezichten. Joanne, Giselle en Chevelle sprintten zelfs naar een PR. Ook op de 1000m hebben de meiden zich goed staande gehouden en wist Tara zelfs een PR van 20 seconden te lopen.

Altijd gezellig met de A2 pupillen van Wilko, Thimo en Wessel. Nu ook!

 A2 pupillen
De jongens A2 pupillen waren goed in vorm; met super sprinttijden en gigantische afstanden verzorgden ze een mooie wedstrijd. Ticiano wierp met een afstand van 34,99m zelfs een clubrecord. Ook Ben en Thom wierpen verder dan 30 meter. Dashiell, Duncan en Titus deden ook goed hun best en behaalden mooie tijden en afstanden. Ticiano won de meerkamp, Ben werd vierde en bij de 1000m werd Ben tweede in een super tijd. Luuk liep ook een goede 1000m, hij zelfs een tijdje voorop gerend.
Delany, Myra, Sophie en Jamila waren met z’n vieren namens de A2 meiden. Ze deden allemaal hun best en ze behaalden mooie afstanden. Myra, Jamila en Sophie sprongen allemaal verder dan 3 meter en Delany wierp haar bal maarliefst 26 meter ver!

A2 pupillen ook al in de prijzen!

Speciale dank aan Adinda en Goedele van de tijdwaarneming en aan Joost en Sylvia, die de hele dag als scheidsrechter in touw waren!

Op zaterdag was het ET-team bij AV'23 in Oost, op zondag bij AV Atos in Noord (red.)

Zoals ik al zei; het was een super dag. Bedankt allemaal' Hanna.

Hebben jullie nog foto's van de competitie? Zie onder voor mailadres.

 Clubrecords op 17/6/2017
JPA2:
Balwerpen               34,99m           Ticiano Karakoc       Amsterdam, 17 juni 2017

MPA1:
4x60m                     36,70sec         Tara Vlieger             Amsterdam, 17/6/2017
                                                       Joanne Pique
                                                       Chevelle Brown     
                                                       Giselle Oosterling

JPB:
Hoogspringen          1,10m 
          Riley Groenbast      Amsterdam, 17/6/2017 (evenaring)
1000m                     3.36,06           Mees Groenenberg Amsterdam, 17/6/2017

De nieuwe clubrecords zijn vermeld op de website.

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 23: Competitie-succes en Gaasperplasrun
   (13-06-2017)

Succes bij B,C en D-competitie en super-geslaagde Gaasperplasrun.

Zaterdag 10 juni was de derde en laatste voorronde voor de C en D junioren in hun competitie en deed trainster Hanna mee aan de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Zondag 11 juni mochten de B junioren naar hun laatste voorronde naar Heerhugowaard. En alle andere Feniks-mensen waren actief als deelnemer of vrijwilliger bij de Gaasperplasrun.

CD competitie in Bussum

Voor de D meisjesteams was het zaak om het niveau van de vorige wedstrijden vast te houden en te streven naar individuele successen. Bij de meisjes D lukte dat uitstekend met veel persoonlijke records (PR’s) op veelal voor de meisjes “nieuwe” onderdelen. De meisjes D hebben er zichtbaar veel plezier in met z’n allen en dat is goud waard.

De C meisjes hadden ook als opdracht hun plek in het klassement te consolideren en op individueel vlak tot goede prestaties te komen. Op de website van de organiserende vereniging AV Tempo worden de prestatie van Sarah* op de 80m in 10.36sec (= de 3-na-beste tijd van Nederland in 2017 voor meisjes junioren C) specifiek genoemd. Sarah en Demelsia deden het ook uitstekend op de 300mh. Charlotte* werd ingezet op de werpnummers en behaalde daar nuttige punten voor het team. Ook de bijdrage van Jill, Virlyn en Zoe was belangrijk om in deze wedstrijd als 3e te eindigen.

Voor een mooi fotoverslag van deze wedstrijd zie http://www.veermanfotografie.nl/sport/

Landelijke finale voor D en C jongensteams!

De jongensteams hadden de uitdagende opdracht om zich te kwalificeren voor de landelijke finale van clubteams. De D jongens stonden er voorafgaand aan de 3e wedstrijd goed voor, maar als je niet bij elke voorronde presteert kan het toch nog heel spannend worden. Milo* had een mooie uitschieter op kogel met 12.40m (clubrecord, 2e seizoensafstand). Uiteindelijk werden de jongens 2e op deze wedstrijd in Bussum met een flinke achterstand op de winnaars van Almere’81. Dat wordt voor de jongens hard en gericht  trainen de komende maanden om tijdens de finale op 16 september voor de ereplaatsen te gaan. Zet hem op, jongens!

De jongens C maakten het erg spannend. Na een fijn eerste onderdeel als de estafette (Quincy, Björn, Amar en Dave in 47,39sec = clubrecord*) was de “kop eraf”. Met vaste waarde Lars op hoog en ver, maar met name met een superdag van Felix* (winnaar op 300mh, discus en kogel) is het de jongens gelukt om deze wedstrijd winnend af te sluiten. En met een 12e plek in het landelijk klassement zijn ook zij door naar de finale!

*betekent notering op outdoorranglijst 2017.

Hanna op het NSK (Nederlands Studenten kampioenschap)

Op zaterdag 10 juni ging Hanna Knotnerus samen met twee vriendinnen van AV’23 naar het Nederlands Studenten Kampioenschap in Enschede.
Hanna deed mee op de 100mH en bij het verspringen. Het was een verrassend mooie dag en het was een leuke wedstrijd met jammer genoeg niet een heel sterk deelnemersveld. De 100mH liep ze voor de 3e en 4e keer onder de 17 seconden. In de series was het 16,52s en in de finale liep ze een betere race, maar trapte ze de 8ste horde om, ze eindigde als tweede met 16,78s.
Het verspringen ging prima: zij sprong met 5,00m 1 centimeter onder haar PR dat ze vorige week bij de pinkstermeerkamp neerzette. Hiermee werd ze 9e en mocht ze zondag bij de FBK games de finale springen... Dit zei ze echter af omdat ze zou helpen bij de Gaasperplasrun.
Het was een mooie leuke dag!

Prachtig gedaan Hanna!

B competitie in Heerhugowaard

De B junioren gingen zondag 11 juni voor hun competitiewedstrijd naar Heerhugowaard. Trainer/coach Pieter heeft na een lange zaterdag ook deze zondag weer voor uitstekend coach-werk gezorgd. We zagen individuele uitstekende prestaties van Evelyn, Thimo, Raúl, Luca en Joris. Aangevuld met C junioren Demelsia, Sarah, Jill, Charlotte, Amar en Felix werden nuttige punten behaald en veel ervaring opgedaan.

Gaasperplasrun met recordaantal deelnemers

Op 11 juni was er ook grote drukte op onze eigen baan. De GPR-commissie had voor de 23e keer de Gaasperplasrun georganiseerd en de groeiende belangstelling voor deze mooie run leidt tot een succes-evenement voor onze vereniging. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer leden van AV Feniks interesseren om mee te doen aan een loop op eigen terrein. Bij de jeugd was er succes voor Eljahro die de 1km won, voor Lidewij een mooie 3e plaats meisjes op de 1km. Ben werd 3e op de 2km afstand. Riley mocht bij uitzondering samen met zijn concurrent Joris van AV’23 op de 5km meedoen……dat was wel ver voor de kleine, grote mannen. Met steun van D junioren Milo en Siebe hebben ze het fantastisch gedaan.

Op de 5km en 10km natuurlijk ook veel deelnemers uit de diverse Feniks-loopgroepen en de Run to the Start-ers. Alle uitslagen en meer foto’s van de Gaasperplasrun op www.gaasperplasrun.nl.

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!

Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.


Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 22: Clubrecords
   (08-06-2017)

Afgelopen weekend was op vrijdag het Amsterdams Baancircuit op de eigen baan, de Hammerwurf meeting in Duitsland en De Pinkstermeerkamp bij AV Startbaan. Diverse clubrecords werden gebroken dit weekend. Al eerder is verslag gedaan van de wedstrijden, hier de clubrecords en uitslagen. Inmiddels worden de seizoensranglijsten per categorie ook weer bijgehouden! Komend weekend de competitie voor junioren D en C  in Bussum en de B competitie in Heerhugowaard.

ABC Feniks (vrijdag)
uitslag
verslagHammerwurf meeting Fränkisch-Crumbach (zaterdag, zondag, maandag)

uitslag (zie MU18 -Joris Pals 7e met 55,75m- en MU20 -Joris Pals 5e met 61,47m)
foto's
Holland Hammer 17 juni bij Feniks


Voorstellen van de atleten.


Pinkstermeerkamp (zondag en maandag)

AV Feniks deed heel succesvol mee aan de meerkamp van AV Startbaan. Heel meerkampend Nederland strijkt hier neer tijdens het Pinksterweekend.
Hanna Knotnerus werd 2e in het dames seniorenveld, Dave Boamah werd derde, Felix Zwolle en Milo de Langen beiden net naast het podium, 4e. Dat belooft wat voor de toekomst. Riley werd eerste in de meerkamp voor pupillen (60 en 600 meter), Rosara 3e.
uitslag
uitslag Hanna

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
SEN
Volgen nog!

JJA
Joris Pals             - Kogelslingeren 55,75 m, Fränkisch-Crumbach Duitsland (2e landelijke ranglijst, 21ste AT)

MJB
Judith Essemiah  - Discuswerpen 32,91m, Amsterdam 2017
                            - Kogelstoten 12,31m, Amsterdam 2017

JJB
Luca Louwris         - Hoog 1,65m, evenaring, Amsterdam 2017
Joris Pals              - Kogelslingeren 61,47, Fränkisch-Crumbach Duitsland (1e landelijke ranglijst, 7e AT)

MJC
Charlotte Emanuel - Discus 24,18m, Amsterdam 2017
                               - Kogelstoten 11,61m, Amsterdam 2017
                               - Meerkamp 2911pt
                               - Speer 25,22m, Amstelveen 2017

JJC
Thijs Minnee           - 1500m 6.23,28min, Amsterdam 2017
Felix Zwolle             - Meerkamp 5238 pt, Amstelveen 2017
                               - 1000m 3.03,44, Amstelveen 2017 (x zie onder)
                               - Hoog 1,69m, Amstelveen 2017
Dave Boamah        - 1000m 2.57,86, Amstelveen 2017

MJD
Ashley Boldewijn    - Meerkamp 2427pt, Amstelveen 2017
                               - 600m 1.50,30min, Amstelveen 2017 (1,47 is grens voor landelijke ranglijst)

JJD
Milo de Langen      - Meerkamp 3981pt, Amstelveen 2017
                              - Kogel 12,14m, Amstelveen 2017 (2e landelijke ranglijst)

Van de pupillen zijn nog niet alle records gemeld via .

JPA2                     
Thom Eimers          - Vortex 34,00m, Amsterdam 2017
                               - Polsver champs 2,75m Amsterdam 2017

JPC
Eljahro Philipsen:   - Horden champs 7,45 sec, Amsterdam 2017
                               - Vortex 32,00m, Amsterdam 2017

Clubrecords zijn nog niet allemaal gemeld en aangepast- met name de pupillen!
Lieve ouders: wanneer jouw pupil een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via ?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 worden sporadisch bijgehouden. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Succesvolle aflevering Amsterdams Baan Circuit bij AV Feniks
   (06-06-2017)

Met ruim 200 inschrijvingen kon de Wedstrijd Organisatie Commissie “aan de bak” om afgelopen vrijdag 2 juni weer een mooie wedstrijd neer te zetten. Na een aantal voorbereidende vergaderingen was AV Feniks klaar voor toch wel een van de meest sfeervolle atletiekavonden in het seizoen.

Start om 18.00 met Champs
Het programma startte om 18.00 uur exact met de Athletics Champs onderdelen voor de pupillen. Per groep werd een meerkamp van 5 onderdelen afgewerkt.  Net even anders dan de klassieke atletiekonderdelen, maar in een plezierig, snel, kort en intensief programma werd er gestreden om menig persoonlijk record neer te zetten.
Het polsstok-verspringen was voor de meeste A-pupillen helemaal nieuw.  Op de afsluitende afstand in het pupillenprogramma, de 600m, lieten de kinderen zien wat ze waard zijn en Chevelle (MPA1), Riley (JPB), Eljahro (JPC) en Thierry (Jmini) wonnen de individuele meerkamp op deze avond.

Nadia Houtzager won speedmeerkamp
Na het pupillenprogramma startte het programma van de junioren en senioren van de 3e wedstrijd in het kader van het Amsterdams Baan Circuit. Zo’n 100 junioren en senioren (waaronder ook masters) konden kiezen uit deelname op verschillende onderdelen.

De speedmeerkamp (kogel, 100m en hoog) werd gewonnen door onze eigen Nadia.

Arthur van Schaik snel op de 400 meter
Op de sprintonderdelen waren er weer mooie resultaten. Thimo Henraat was de snelste Feniks-atleet op de 100m en 400m. Xiomayra Pengel werd helaas gediskwalificeerd (een Martina-tje) op de 300m, maar ze wist eerder op de avond de 60m te winnen. En Arthur van Schaik (onze super-master) kwam moe, maar voldaan na zijn eerste 400m sinds tientallen jaren over de finishlijn.

Sprint van Thimo Henraat, met ook een mooi onderling gevecht tussen Sarah Itiola en Shaquata King.

Kogel en Discus
Op de technische onderdelen als kogelstoten, discuswerpen en hoogspringen was de concurrentie groot, maar Felix Zwolle (JJC) won overall bij discuswerpen en Judith Essemiah (MJB) deed dat bij kogelstoten. Overigens  is dat natuurlijk niet helemaal ter vergelijken, omdat er per categorie met ander gewichten wordt gewerkt. Op atletiek.nu kunnen alle individuele resultaten worden teruggevonden.


Lars Meijer springt over 1,65 meter.

Hoog
Bij het hoogspringen was er spektakel in de vorm van een spannende strijd tussen Jelle de Jong (Lycurgus) en Luuk van der Wal (Zuidwal). Beiden bleven steken op 1,75m. Voor AV Feniks was het Lars Meijer die over 1,65m kwam.


Zeer gevarieerd publiek bij de 1500 meter.

Bij het vallen van de avond werd er genoten van de muziek die DJ Djonino meebracht en ook van de catering in Zuid Oost-sferen. Rond 22.45 uur was het sportieve gedeelte van de avond klaar. De organisatiecommissie dankt iedereen voor de aanwezigheid, de medewerking en de vrolijkheid die iedereen meebracht.

Komen jullie op 7 juli ook naar de 4e wedstrijd in het Amsterdams Baancircuit? Bij AV'23 in de Watergraafsmeer. Hier (zelf) inschrijven (linksboven zit de knop 'inschrijven')!

                                                   Verslag van Marjanne Meinsma, foto's Wilko Wieffering.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 21: Sarah sloeg toe!
   (30-05-2017)

Het was een lang en heet weekend. Al vanaf donderdag kwamen atleten van Feniks in actie. Bijvoorbeeld bij de Battle U18 in Amsterdam, maar ook in Den Haag. Op zaterdag broeide het in Almere bij de CD-competitie. Inmiddels zijn verslagen verschenen op Facebook, maar ook hier worden de uitslagen bijgehouden.

Battle of de B's (oh nee, Battle U18)
Thimo, Judith, Joris en Sarah kwamen in actie tijdens de Battle U 18. De wedstrijd was veel minder goed bezet dan vorig jaar omdat bepaalde onderdelen niet werden gedaan (waaronder Kogelslingeren) en de wedstrijd korter was in verband met een invitatie toernooi voor atleten onder de 20 (U20) dat erna zou plaatsvinden. Helaas liep wat dit laatste betrof de communicatie niet zoals die hoorde. Wat resteerde was een afgeslankte versie van een wedstrijd met allure. Toch jammer.


Sarah blonk uit op de 100 meter sprint.
Joris deed het goed in het Discus en Kogelveld.
Judith werd derde bij Kogelstoten.
Thimo zette prima prestaties neer bij de 200 en 400 meter. Een clubrecord op de 200 meter.

Uitslagen

Eljahro in Actie
'Eljahro ging donderdag op Hemelvaartsdag richting Den Haag naar AV Sparta. Riley kwamen we ook tegen. De wedstrijd was een 3kamp met een afsluitende 600m. Het zou een prachtige wedstrijd worden met vele toppertjes aanwezig. Eljahro gaf alles en dit resulteerde in een pr. op de 40m met een mooie 6,77sec. Hierna volgde Balwerpen met een PR en clubrecord van 34,84m!. Verspringen was het volgende onderdeel en met 3,58 m was de 1ste prijs binnen op de meerkamp met een PR puntentotaal van 1532 punten. Daarna volgde de 600m met een 7-tal jongens die liepen voor een podiumplek. Eljahro maakte er met Taygel van Phanos, Zeb van Hera en Luuk van Olympus (inmiddels allemaal vrienden) een mooie race van.
De 3de plaats met een PR en een Clubrecord van 2.04,04 min werd met blijdschap in ontvangst genomen. Daarna snel naar Amsterdam terug om nog even lekker te zwemmen. Op vrijdag gingen we met de trein naar Groningen, opa en oma waren 52 jaar getrouwd. Op zaterdag deed Eljahro daarom ook mee aan de Groningen/Drenthe competitie. De wedstrijd werd op alle 4 de onderdelen met een 1ste plaats afgesloten. Eljahro had opa en oma trots gemaakt; een mooiere cadeau kan je ze niet geven. En toen snel richting het strand!' Verslag van Erik, vader Eljahro.

Uitslag AV Sparta
Uitslag Groningen

CD-competitie in Almere
Naast de atleten leverde AV Feniks ook 4 juryleden af aan Almere '81 om te helpen bij Hoogspringen, Verspringen en de Estafette.
Poeh wat was het heet! Leuk dat jullie er waren Sylvia, Annemarie, Erik en Helen. Tessa dacht aan schaduw en nam een tarp mee; een groot oppervlak aan doek ter beschutting tegen de zon. De ploegen deden het goed en er werd vooral met heel veel plezier gesport.

'De 1e jongensteams C en D sloten de estafettes winnend af: 48,18 (C- 100m) en 44,65 (D-80m). 1e plaatsen waren er verder voor Felix Zwolle (JC Kogel: 12,18m), Siebe Pals (JD Discus: 25,09m), Milo de Langen (JD Kogel: 11,01m), Sarah Itiola (MC 150m: 19,17 sec), Sarah Itiola (MC 80m horden: 13,36 sec), Ashley Boldewijn (MD 60m horden: 10,91 sec).
Verder heel veel goede prestaties en een geweldige, hete dag in Almere. JJD team 1 staat 5 in de landelijke competitiestand, JJC team 1 staat op de 11e plek.'

Uitslagen CD competitie Feniks

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MJB
Charlotte Emanuel (MJC) - Speer, 27,53 meter, Amsterdam 2017

JJB
Joris Pals               - Discus 42,95m, Amsterdam 2017
                               - Kogel 13,87m, Amsterdam 2017
Thimo Henraat       - 200m 24,79 sec, Amsterdam 2017
Felix Zwolle (JC)    - Speer, 38,14m Amsterdam 2017 (Phanos B competitie)

MJC
Charlotte Emanuel - Speer, 25,05m, Almere 2017
(clubrecord uit 2012 was van Nadia Houtzager, die inmiddels junior A is)

JJC
Felix Zwolle           - Speer 42,44m, Almere 2017

MJD
Ashley Boldewijn   - 60m horden 10,91, Almere 2017

JPC
Eljahro Philipsen:  - balwerpen 34,84m, Den Haag, 2017
                              - 600meter 2.04,04 min, Den Haag, 2017
(clubrecord uit 2013 van 2.07m stond op naam van Isaac Mensah)

Clubrecords zijn aangepast.
(De ranglijsten Outdoor 2017 op ranglijsten.tk zijn niet opgestart. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 20: Feniks was overal!
   (22-05-2017)

Op vrijdagavond was het goed toeven in Amsterdam-Noord en Soest voor onze pupillen, junioren, senioren en master. Op zaterdag een wedstrijd in Castricum en op zondag de B-competitie in Amsterdam en Kogelslingeren in Halle, Duitsland. Overal kleurde het mooi blauw, van Feniks...

Lars gaat over 1.65 meter hoog.

Vrijdagavond: ABC in Noord
Bij Atos in Noord werd het Amsterdams Baan Circuit redelijk bezocht door onze leden. Wij verwachten dat op 2 juni bij onze eigen ABC-wedstrijd van Feniks iedereen komt! De wedstrijd startte rommelig op vanwege het ontbreken van organisatie bij de indeling van de Athletic Champs groepen. Nieuwbakken ouders wisten niet dat zij teambegeleider waren en wat dat dan inhield (‘ook kinderen van andere verenigingen begeleiden?’ ‘zelf schrijven?’), daarin moet iedere deelnemende vereniging de organisatie ondersteunen! Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en hadden de pupillen een fijne avond. Chevelle sprong bijna een clubrecord bij Ver: 4,06 m. Het record staat op naam van Shaquata King met 4,08 sinds 2011.
Zie verder onderaan!

Uitslagen

Foto's via Atos


Foto AV Atos, Fotograaf: Sportfoto Amsterdam.

600 meter pupillen Atos
Het ET- en Finishlichtteam van Feniks was paraat bij het ABC van Atos voor de finishtijden. De Commissie van Aankomst moest de aankomstvolgorde van de 600 meter noteren, maar dat ging niet helemaal goed (dubbele nummers, niet te lezen, cijfers in een startnummer omgekeerd, nummers overgeslagen...). Daarom kon de juiste tijd niet aan het juiste startnummer gekoppeld worden, waardoor kinderen op basis van herkenning en puzzelen de goede tijd moeten gaan krijgen. Het team is, met alle hens aan dek, tot kwart voor 12 bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen: 4 series zijn gelukt, maar de problemen in de andere series konden niet allemaal worden opgelost, helaas. Voor de ontbrekende tijden van die series wordt naar een oplossing gezocht, die tijden komen nog. Het geeft aan dat veel ervaren vrijwilligers nodig zijn bij wedstrijden.

Vrijdagavond: technische nummers in Soest
In Soest werd het ene na het andere clubrecord verbroken; er werd hoog gesprongen, kogel gestoten, discus en speer geworpen. Onder leiding van Pieter deden Hanna, Judith, Felix, Charlotte hun best bij de Pijnenburg Tech Meeting.

Uitslagen

Zaterdag bij AV Castricum
Een verslag van Erik, vader van Eljahro, over Atos en AV Castricum

“Op de vrijdagavond gezellig naar AV Atos voor het ABC-circuit, waar het gelijk al mis ging met de nummers voor de kids, Deze moesten nog uitgeprint worden. Dan zie je de paniek al langzaam uitbreken. Hierdoor liep na ontvangst van de nummers bij sommige onderdelen alles vast omdat er alweer een groep klaar stond, terwijl de groep ervoor nog maar 1 keer gesprongen of geworpen had. Nu zijn van ongeveer 50 kids de uitslagen van de 600m nog niet in het klassement opgenomen, wat toch raar is (zie boven, red.). Eljahro staat zonder de 600m 3de in het totaal klassement en als de 600m wordt toegevoegd op de 1ste plaats. Eljahro behaalde een clubrecord op de 40m horden met een tijd van 7,49 sec en een clubrecord met Medicienbal stoten (van 5.50m naar 7,40m). Hij verbeterde tevens zijn eigen clubrecord met Vortex naar 31,00m.


Op de zaterdag ging Eljahro vol goede moed naar een leuke wedstrijd in Castricum, waar het door het mooie atletiekweer, lekker toeven was. Met een goede 3-kamp (1ste met een puntentotaal van 1494) en een clubrecord met balwerpen. De bal vloog naar de 33.47m! Daarna moest er nog een 600m gelopen worden, hier behaalde Eljahro een 2de plaats met een tijd van 2.07,68 min. Nu nog afwachten op de 600m tijd van het ABC circuit, misschien is dit ook een clubrecord.”

Eljahro had een goed weekend: klasse Eljahro!

Uitslag


Zondag: B-competitie en Kogelslingeren in Halle

Joris Pals ging zaterdag op weg naar Halle om daar mee te doen aan de Hallische Werftage, een werpwedstrijd vol met internationale deelnemers. Geweldig om daar mee te doen. Hij slingerde een PR (58,07meter), maar op deze wedstrijd was dat niet genoeg voor een finaleplek. Hij heeft genoten van het evenement met diverse olympische- en wereldkampioenen.

 

De andere B-junioren deden mee aan de B-competitie in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Feniks had voor het eerste ook een meiden-team op de been. Verslag van trainer Pieter: ‘Bij de junioren B competitie zijn weer de nodige clubrecords en persoonlijke records gesneuveld. Zoals de 31.32m van Judith Essemiah bij discuswerpen. Zij wist later op de dag ook tot 12.14m te komen met kogelstoten. Charlotte wierp haar speer naar 27+m, waarmee ze ruim het clubrecord van de meiden C en B gepakt heeft. Meer records zullen spoedig volgen.'

Uitslagen

Facebook video Judith

Feniks bij AMC-Loop
Op zondag startten loopleden bij de AMC loop. Ook jeugdleden van AV Feniks deden mee, zoals Aimee Abel (4e van alle kinderen) en India en Sophie Zantinge (die het ook tot de top schopten), evenals Adne de Munnik. De volwassenen deden mee aan een 5 of 10 km. Cees, Debohra en Paul liepen de 5 kilometer, Vera en Moh de 10 kilometer. Gefeliciteerd allemaal!

PS. Heb je als lid van Feniks meegedaan en kom je jezelf hierboven niet tegen? Registreer je dan voortaan van de vereniging Feniks, in plaats van op je woonplaats. Dan kan jijzelf en je prestatie achterhaald worden...

Uitslagen (type als zoekopdracht ‘Feniks’ om alle Feniksen op een rijtje te krijgen)

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MJB
Judith Essemiah   - Discus 31,32 meter, Amsterdam 2017
                              - Kogel 12,14 meter, Amsterdam 2017
Sarah Itiola (MJC) - 200m 26,26 sec., Amsterdam 2017
Charlotte Emanuel (MJC) - Speer, 27,53 meter, Amsterdam 2017

JJB
Joris Pals              - Kogelslingeren 58,07 meter, Halle Duitsland (12e Aller Tijden)
Thimo Henraat      - 200m 24,90 sec, Amsterdam 2017
Dave Boamah (JJC)- 800 m 2:15,72 min, Amsterdam 2017
Lars Meijer (JJC)   - Hoog 1,65m, Amsterdam 2017                          

JJC
Felix Zwolle           - Speer 41,60 meter Soest 2017

MPA1
Chevelle Brown:    - Slingeren 17 meter (ACh) (nieuw)
                              - 60m horden 10,24 sec (ACh)

MPB
LiekeDobma:         - Vortex 17 meter (ACh)
                              - 600m 2:38,22 (nieuw)

JPB
Riley Groenbast:   - 40m 7,36 sec horden (ACh)
                              - 600m 2:09,34 (nieuw)

JPC
Eljahro Philipsen:  - 40m horden 7,49 sec (ACh)
                              - M-bal 7,40 meter (ACh)
                              - Vortex 31 meter (ACh)
                              - Bal 33,47 meter, Castricum 2017

Bij de B junioren zijn sommige clubrecords 2x verbroken dit weekend (Judith en Thimo), de recentste staat hierboven.
Dr clubrecords zijn aangepast op de website.

(De ranglijsten Outdoor 2017 op ranglijsten.tk zijn nog niet opgestart. Kijk eens op atletiekstatistiek voor limieten en allertijdenprestaties)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...