Sponsoren & Partners

hardloop clinics

feniks 10 jaar!

facebook
Nieuws

Algemeen: Feniks Weekly 11: Minipupil Adne de Munnik 3e bij Spiegelplasloop
   (20-03-2017)

Minipupil Adne de Munnik werd dit weekend 3e van de jongens onder de 8 jaar bij de Spiegelplasloop in Nederhorst den Berg. In een tijd van 6,41 minuut legde hij de 1200 meter af. Hij kreeg een mooie beker uitgereikt. Gefeliciteerd Adne, knap gedaan!

Adne krijgt zijn beker!

Uitslag

De run werd georganiseerd door de Bergse Runners Club en was voor kinderen een parcours in Nederhorst den Berg; de 10km van de SPL liep rondom de Spiegel- en Blijkplaspolder.

PS. Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail! Stuur ook je foto's van dit weekend die geplaatst mogen worden op website of Facebook.

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 10: Eljahro Philipsen beste c-pupil van Nederland
   (13-03-2017)

Op zondag verdedigde Eljahro Philipsen zijn eerste positie van vorig jaar bij de Nationale Indoor voor pupillen in Apeldoorn. Ook als C-pupil kan hij alle jongens aan. In Rondje Mokum was het de beurt aan Atos met de Louis Vinkloop in Noord. 5 leden van de loopgroepen deden mee. Op zaterdag was natuurlijk ook de finale van de crosscompetitie bij AAC Amsterdam.

Zaterdag 11 maart: finale Crosscompetitie
Zoals in de evenementenkalender op de website aangekondigd waren de volgende atleten van Feniks uitgenodigd voor de finale van de Crosscompetitie. Zij kwamen ook allen in actie bij AAC:

Meseret Mebrahtom Tsegay – JJA (5km)  – 16,27 min
Wessel Groenenberg - JJD1 (2 km) -  8,11 min
Eljahro Tyrone Philipsen – JPC (1 km) - 3,39 min (3e !)
Joey Heynneman – JPC (1 km) – 4,23 min
Riley Groenbast – JPB (1250m) – 6,03 min
Ailed Huijben – MPB (1250m) – 6,32 min
Céline Bollen – MPB - 6,57 min
Lieke Dobma – MPB – 7,17 min
Chevelle Brown - MPA1 (1500m) – 7,54 min

Uitslag

Zondag 12 maart: Nationale Pupillen Indoor
Eljahro deed op zaterdag al mee aan de finale van de crosscompetitie. Zondag kwam hij in actie bij de Nationale pupillenindoor in Omnisport Apeldoorn, samen met 4 andere pupillen van Feniks. Hij werd eerste met PR op Verspringen van 3,72m, dit is ook een indoor clubrecord. De anderen (Denzel, Riley, Lieke en Chevelle) deden het ook uitstekend. Top!

Actiefoto door Sjoerd de Roos.

Uitslag

Louis Vinkloop Atos (Rondje Mokum)
Onze loopleden Cees Lijzenga (26,12m) en Joyce Gerritsen (28,57min) deden voor Feniks mee aan de 5 km recreatieloop, maar ook Paul Schmalschlager (35,22min), Xandrya Braam (35,52min) en Deborah Lo-Kioeng-Shioe (35,42min). In de 10 kilometer recreatieloop lieten Moh Amrani (51,37 min) en Leopold de Bie (1:03,25) mooie tijden zien. Jan van der Laan was in Den Haag te vinden bij de City-Pier-Cityloop, waar hij de halve marathon liep in een tijd van 2:20,56.

Wij van de redactie zouden het leuk vinden als je goed te vinden bent; dat kan als je je inschrijft voor wedstrijden als zijnde van de vereniging Feniks, in plaats van je woonplaats! Je kunt dan ook makkelijk inschrijven met je lidmaatschapsnummer van de atletiekunie.

Een mooie loop in lekker weer, wat wil je nog meer!

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
JPC

Eljahro Philipsen: verspringen 3,72m Apeldoorn 2017 (CR)
MPA1
Chevelle Brown: 600m in 2.23,35min, Apeldoorn 2017 (CR)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Jeugdatletiek: Trainingspakkenwedstrijd 2017
   (06-03-2017)

Op zaterdag 1 april is op de blauwe atletiekbaan in het Nelson Mandela Park de jaarlijkse Trainingspakkenwedstrijd van AV Feniks. Dé start van het buiten seizoen en goede oefening voor de competitie die start. Ieder lid doet mee, iedere ouder helpt! Inschrijven kan via de "inschrijven" knop op de groene balk


Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 9: Cross, meerkamp, sprint en slingeren
   (06-03-2017)

Atleten van AV Feniks waren afgelopen weekend 4 en 5 maart present bij de Crosskampioenschappen in het Amsterdamse Bos, Eljahro deed zaterdag en zondag mee met een indoor meerkamp, zondag kwam daar ook Valentino Saparuwe in actie en de broers Pals kwamen zondag in actie bij het Winterslingeren in Zwolle. Fa Adda leverde een geweldige prestatie door 3e te worden bij de NK cross vrouwen 40+, Valentino sprintte een PR op ‘gewone’ hardloopschoenen (7,88sec.) en Joris slingerde een PR (57,91m) en staat ook in het nieuwe buitenseizoen op een fiere 1e plek in ranglijsten.

Zaterdag 4 maart en zondag 5 maart: NK Cross
Fa Adda zette zaterdag een geweldige prestatie neer door 3e in haar categorie (vrouwen 40+) te worden bij het NK Cross. Zij liep de 7200 meter in een tijd van 32 minuut 19. Top! Meseret Mebrahtom (26,18 min) en Haben Mengesteab (30,09 min) kwamen in actie op de 7200 meter cross voor junioren A door het Amsterdamse Bos. Riley Groenbast (jongens pupillen) legde op zondag zijn 1400 meter af in 7.01 minuut.

Uitslagen

Indoor zaterdag en zondag
Valentino Saparuwe is een mooie sprinter. In de indoorhal van AC Tion mochten geen spikes worden gedragen; toch sprintte Valentino naar een PR en een eerste plek op de 60 meter in een tijd van 7,88 seconden, op zijn normale hardloopschoenen. Een mooie (indoor)seizoensafsluiter.
Eljahro deed op zaterdag mee aan de indoor van AV Oss. Hij werd hier eerste met mooie cijfers, vooral bij Hoogspringen. Op zondag deed hij het nog eens over bij de Voorjaarsindoor van AC Tion in Enschede, met 30,35 meter bij Balgooien. Volgende week gaat hij naar de Nationale pupillenindoor in Apeldoorn met Denzel, Riley, Lieke en Chevelle.

Uitslag Oss

Uitslagen AC Tion Valentino

Uitslag AC Tion Eljahro

Zondag Winterslingeren in Zwolle
Joris en Siebe Pals slingerden op zondag kogels zover mogelijk weg bij PEC 1910 in Zwolle.

Daar waar Siebe ervaring opdoet en bezig is om te leren zwaaien en draaien met de kogel aan een staaldraad is Joris bezig met het komende seizoen. ’s Ochtends zette hij een A-junior-score neer (6 kilo, 49,49m) om ’s middags in zijn eigen categorie een PR te slingeren (57,92m).

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
JPC

Eljahro Philipsen: hoogspringen 1,15 m Oss 2017 (CR)
Eljahro Philipsen: bal 30,35 m , Enschede 2017 (CR)

JJB

Joris Pals: Kogelslingeren 57,92 m Zwolle (CR, 1e jaarlijst buiten- wordt nog niet bijgehouden, 12e allertijden)
JJA
Joris Pals: Kogelslingeren 49,49m, Zwolle 2017 (CR)

Senioren

Valentino Saparuwe: 60m sprint 7,88sec , Enschede 2017 (CR)

(De ranglijsten op ranglijsten.tk moeten nog aangepast worden)

Gefeliciteerd!

PS. Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail! Stuur ook je foto's van dit weekend die geplaatst mogen worden op website of Facebook.

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Jurycursus in maart, doe mee!
   (27-02-2017)

Beste ouders van jeugdleden en junioren,
Heb je bij een wedstrijd van je kind gekeken of heb je zelf meegedaan aan een wedstrijd? Iedereen staat te kijken, maar ondertussen hoop je dat jij of je kind goed begeleid wordt. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Leer meer over de sport die jouw kind doet en doe mee aan onze jurycursus! Stuur een mail aan:
jurycoordinator@avfeniks.nl

2 x per jaar helpen bij wedstrijden
Net als bij andere sporten is er voor de organisatie van atletiekwedstrijden een aantal vrijwilligers nodig. Om niet elke keer een beroep op dezelfde mensen te doen roepen we alle ouders/verzorgers op om te helpen bij de wedstrijden. Dit kan zijn als jurylid op het veld of bij de loopnummers, als ploegleider, bij het wedstrijdsecretariaat, de tijdwaarneming of de materiaalploeg.

Het is de bedoeling dat iedereen jaarlijks twee keer helpt bij een activiteit, zo staat dat in de voorwaarden bij lidmaatschap en zo houden we onze vereniging draaiend. Een mooie manier is door mee te doen aan deze jurycursus en je als jurylid in te zetten. Bij je eigen club. Er is je al een aantal enthousiaste juryleden voorgegaan!

Jurycursus
In maart en begin april organiseert Feniks voor ouders/verzorgers en voor junioren (CBA) een jurycursus.

De cursus is op zaterdag 11, 18 en 25 maart vanaf 10.00 uur en de afsluiting is op 1 op april tijdens de Trainingspakkenwedstrijd. 

De cursus zal grotendeels plaatsvinden tijdens de training van de D-junioren op zaterdag. Bij een jurycursus leer je van alles over atletiek: de looponderdelen (sprint, horden en lange afstand), de werpnummers (kogel, speer, discus) en de springnummers (hoog, ver, hinkstapsprong en polsstokhoog) en leer je wat er van je verwacht wordt als jurylid tijdens een wedstrijd.

Doe je mee?
Wij hopen dat flink wat ouders en atleten deze praktische cursus willen volgen. We verwachten niet dat je bij elke wedstrijd komt helpen, maar bij een aantal wedstrijden. Dit kan een gedeelte van de dag (parttime) of de hele wedstrijd zijn. De verdeling kan beter naarmate we een meer juryleden hebben!

Door de cursus te doen help je AV Feniks een volwassen vereniging te zijn die haar eigen wedstrijden op competitie-niveau kan organiseren. Wat is er nu leuker betrokken te zijn bij de wedstrijden en de vereniging (van je kind). Het wordt ontzettend gewaardeerd!
Als jurylid wordt je automatisch niet-trainend lid van de vereniging en van de Atletiekunie. Zo ben je verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens het werk als jurylid. 

Mail met vragen en om je op te geven met onze jurycoördinator Sylvia Louwris via jurycoordinator@avfeniks.nl of naar

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 7: Kidsindoor Amsterdam en NK Indoor junioren
   (20-02-2017)

Atleten van AV Feniks kwamen afgelopen weekend 18 en 19 februari in actie bij de Kidsindoor van Phanos in Amsterdam (18 pupillen en CD junioren). Joris Pals (JJB) deed in Apeldoorn mee bij de Nederlandse Kampioenschappen Indoor voor Junioren.
In de Ookmeerhal haalden pupillen (Eljahro en Chevelle) en junioren (Milo en Sarah) de eerste plek, in Apeldoorn werd Joris 6e van Nederland (JJB) bij het Kogelstoten. Ook zaterdag waren er menig Persoonlijke - en Clubrecord te zien. Leuk om weer eens met veel kinderen aan een wedstrijd mee te doen.

Zaterdag 18 februari: Kidsindoor
Als eerste kwamen de pupillen in actie bij de indoor, in een meerkamp over 3 onderdelen: uit sprint, ver, kogel en hoog.
Chevelle Brown werd eerste (MPA1): 60m (9,41s) Kogel (7,25m) en Ver (3,82m)

Eljahro Philipsen werd eerste (JPC): 40m (6,90s), Ver (3,48m) en Hoog (1,10m)

Verder deden mee: Lieke, Veronique en Denzel.

Milo de Langen won het Kogelstoten voor de JJD met een stoot van 11,78m.

Sarah Itiola ontving goud bij de 60m sprint met een tijd in de finale van 7,99sec. Een hele mooie beste seizoenprestatie van haar, en een PR!

Verder deden mee: Chrlotte, Jill, Virlyn, Amar, Björn, Carildo, Virgel, Siebe, Demelsia, Ashley.

Uitslagen

Zondag NK Indoor Junioren in Apeldoorn

‘Melden om 8.57. Callroom 9.47 uur. Wedstrijd 10.30 uur. NK indoor junioren kogelstoten. Joris als 12e geplaatst.’
Joris stootte 14,10 in zijn laatste poging bij de voorwedstrijd. Hiermee werd hij op dat moment 6e in de wedstrijd en plaatste hij zich bij de laatste 8 voor de finale. In de finale mogen dan nog 3 rondes worden gestoten door alle 8 finalisten.
Kwart voor 12: ‘Afgelopen. 6e!!  Goed gedaan Joris! Stick to the plan!’

Joris keek tevreden terug op de wedstrijd. Zijn oude PR stond al meer dan een jaar. Pieter en Joris blijven zoeken naar mogelijkheden om vanuit draaien de kogel sneller te laten gaan en zo nog meer afstand te laten afleggen. Maar 1,22 meter verbetering vanuit 'aanglijden' laat zien dat het verder kan.

Op Facebook staat een filmpje met de superstoot.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
MPA1
Chevelle Brown: Hoogspringen 1,13m, Utrecht 2017 (CR)

Chevelle Brown: Kogelstoten 7,55m, Utrecht 2017 (CR)
Chevelle Brown: Ver 3,82m, Amsterdam 2017 (CR)

Chevelle Brown: 60m 9,41sec, Amsterdam 2017 (CR)

MJC
Sarah Itiola: 60m 7,99sec, 5e seizoentijd landelijke ranglijst

JJB
Joris Pals: Kogelstoten 14,10m, Apeldoorn 2017 (CR) –verbetering van 1,22m.
7e landelijke ranglijst

(De ranglijsten op ranglijsten.tk moeten nog aangepast worden)

Top gedaan allemaal! De trainers zijn trots op álle deelnemers!

PS. Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...