Sponsoren & Partners
facebook
Nieuws

Algemeen: Feniks Weekly 16: Olympisch Stadion, Hilversum en Rotterdam
   (25-04-2017)

Afgelopen week kwamen leden van Feniks in actie in Rotterdam, Hilversum en Amsterdam. Het was een weekend van individuele inschrijvingen. De mensen die meededen aan wedstrijden hebben dat zelf bepaald en zichzelf via atletiek.nu ingeschreven. Dat kan jij ook!

Joris in Rotterdam
Joris Pals kwam in actie bij het Lentewerpen bij Atletiek Rotterdam. Hier stonden Kogelslingeren en Gewichtwerpen in een meerkamp op het programma. Gewichtwerpen? Dit is een heel zwaar gewicht, in ronde vorm, met een korte ketting eraan. Die wordt net als een kogel zover mogelijk weggeworpen. Het is een atletiekonderdeel dat vooral door Masters gewaardeerd wordt, maar dit keer deden zelfs ook D-junioren mee. Leuk om te proberen! Joris won beide onderdelen met overmacht en werd dus ook winnaar van de meerkamp. ’s Middags ging hij naar het Olympisch Stadion voor discuswerpen bij het Amsterdams Baancircuit.

Uitslag

Pieter in Hilversum
In Hilversum deden onderwijl trainer Pieter Knotnerus en een aantal van zijn polsstokhoog junioren mee met een wedstrijd bij GAC in Hilversum. Er werd ook ’gewoon’ hoog gesprongen. Felix, Lars en Hanna kwamen in actie. Pieter sprong over de lat op 3,40 meter hoog, Lars Meijer over 2 meter 60. Felix ging ‘s middags naar het Olympisch Stadion voor discuswerpen.

Uitslag

Atleten in actie in Olympische Stadion
Het leuke van de eerste wedstrijd in het Amsterdams Baancircuit is dat het in het Olympisch Stadion is! ’s Morgens begon de wedstrijd al voor onze pupillen. Zij deden onderdelen van de Athletics Champs. Atletiek op een speelse manier. Zo was er Polsstokverspringen en 40/60m Hordelopen. Onze pupillen weerden zich goed in het veld. Chevelle Brown werd eerste in de Meerkamp Pupillen A1, zij won alle onderdelen behalve de middellange afstand. Ter loops pakte zij een paar clubrecords mee. ’s Middags was het de beurt aan de junioren en senioren. Eerste plek was er bijvoorbeeld voor Sarah Itiola op de sprint en de 300m, Milo de Langen (kogel en discus) en Amar Wong op de sprint. Onze penningmeester Koen de Langen werkte een speedmeerkamp af, Sam Lievesley –uit de loopgroep- liep een 1500 meter en een 100 meter.
Kijk voor alle uitslagen hieronder: ‘Petje af’ voor iedereen!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
MPA1
Chevelle Brown: -Polsver (nieuw), 3,15m (CR)
                            -
60m h, 11,00 seconden (CR)
                           -
Vortex, 27,50m (CR) alle in Amsterdam 2017

JJB
Joris Pals: Gewichtwerpen (nieuw) 19,79 meter, Rotterdam (CR),

(De ranglijsten Outdoor 2017 op ranglijsten.tk worden nog opgestart)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de  mail! 
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Cursus Start to Run afgelopen; nu op naar de Gaasperplasrun!
   (24-04-2017)

Op zaterdag 22 april is de cursus Start to Run afgerond. Dat gebeurde met een duurloop van 20 tot 25 minuten. Dat kan nu iedereen! Het volgende doel is meedoen aan de Gaasperplasrun op zondag 11 juni. De cursus hiervoor start op 6 mei; op zaterdag 29 april doe je mee aan de proefles om 10.00 uur.

‘Beste Start to Runners,
Heel trots mogen jullie op jezelf zijn en natuurlijk zijn Dennis en ik dat ook! Judith, Graciella, Aukje, Tjitske, Sam, Jolanda, Eudia, Anne, Joyce en Peter hebben afgelopen zaterdag allemaal 20-25 minuten aan één stuk hardgelopen! Cor, Mariska, Annemarie, Cindy en Nico waren helaas geveld door ziekte of door werkzaamheden afwezig, maar ik weet zeker dat ook zij dit kunnen voltooien. Proficiat allen!
We hopen jullie allemaal weer te zien op zaterdag en dat mag gerust in je Start to Run shirt!’

'Jullie zien er nog fris en fruitig uit!'

Sam liep 's middags een PR op de 100 én de 1500 meter. Bij het Amsterdams Baancircuit van Phanos op zaterdagmiddag liep hij 5.39 minuut over 1500m. Dat is meer dan 1 minuut sneller dan zijn PR tijdens de trainingspakkenwedstrijd. Well done Sam!

Hoe verder?
Volgende week gaan de lopers van de Start to Run groep verder met een (gratis) proefles van 10 tot half 12. Trainers zijn Dennis Henraat, Marc Wentink en Marijke de Jong. Doel is de Gaasperplasrun op zondag 11 juni te volbrengen. Het officiële traject begint een week later.

Schrijf je in voor de Hardloopcursus Gaasperplas via de volgende link.

Deze cursus is voor iedereen die wil meedoen. Meer ervaren lopers kunnen ook op woensdag of donderdag instromen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Pupillen trainen niet in meivakantie 24 t/m 30 april
   (22-04-2017)

Komende week is het meivakantie op school (24 april t/m 30 april). De trainingen van alle pupillen vervallen deze week. Vanaf maandag 1 mei starten de trainingen weer. Junioren en Loopgroepen horen van de trainers wanneer er wel of niet getraind wordt.

Alle pupillen en D-junioren hebben de brief over kamp (30 juni, 1 en 2 juli) in de mail ontvangen. Ben je al opgegeven?

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 15: 60 km op Texel en juniorenkamp
   (18-04-2017)

Deze week was het 4 daagse juniorenkamp waar de junioren flink getraind hebben, goed geslapen in een mooi huis met mooi sanitair en ook gezellig onder elkaar zijn geweest. Daarnaast een wedstrijd voor Eljahro Philpsen, Joris Pals en Gerard van der Laan. Gerard presteerde het om de 60km van Texel te lopen dit weekend. Een ultraloop in een tijd van 5 uur en 16 minuten.

Juniorenkamp
Op Vrijdag 14 april vertrokken 25 goedgemutste junioren richting Putten voor een mooi kamp met veel trainen. Trainer Pieter Knotnerus heeft zijn junioren hard laten werken in 5 flinke trainingen. De kampbegeleiding (Sylvia Louwris, Judith de Langen en Annemarie Hoekstra) zorgden op hun beurt voor bijvoorbeeld een heerlijk paaslunch op zondag. Na wat geschuif met bedden had iedereen zijn of haar plekje gevonden en werd een spel gedaan. Gelukkig was er ook vrij te besteden tijd, maar de meeste tijd werd er echt getraind. ‘s Morgens op de baan van Harderwijk en ’s middags in bos, in het zand of aan het water. Je kan de verslagen lezen op Facebook. Gemaakte foto’s kunnen gepubliceerd worden op ons Flickr-account. Mail of We-transfer de foto’s naar nieuwsbrief@avfeniks.nl

 

 


Eljahro bij Fortuna

‘Op zaterdag ging Eljahro naar de Paaswedstrijd van AV Fortuna in Vlaardingen. Ondanks de wind was het een leuke wedstrijd voor pupillen en junioren. Helaas had Eljahro's grootste concurrent zich afgemeld, want zonder concurrenten presteer je toch minder. Deze 4 meerkamp (40m, vortex,verspringen en de 600m) werd door Eljahro afgesloten met een puntentotaal van 1804 punten, wat genoeg was voor de 1ste prijs. Hij was dan ook 1ste op alle 4 de onderdelen. Op Vortex gooide Eljahro een baanrecord van 29.27m. Hiervoor ontving hij  een oorkonde. Deze afstand is tevens een clubrecord. Al met al was het een leuke dag, met weer wat nieuwe vrienden erbij. Nu op naar volgende week zaterdag voor de 1ste wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit in het Olympisch Stadion. Hier komen gelukkig een stuk of 5 concurrenten van Eljahro op af. Wie van Feniks doet daar mee?’

Uitslagen

Joris verkende Prins Hendrik in Vught
Junior B Joris Pals (16 jaar) verliet het juniorenkamp wat eerder om 2e paasdag met de Testwedstrijd in Vught mee te doen. Hier wordt vanaf 30 juni het Nederlands Kampioenschap voor Junioren gehouden en hij wilde de baan testen en verkennen. Dat is goed gelukt. Na het toch best zware en heel leuke kamp waren niet alle prestaties naar tevredenheid, maar met een PR en clubrecord Discus was hij wel blij. Komende zaterdag staan Kogelslingeren en Gewichtwerpen in Rotterdam op het programma, met daarna in het Olympisch Stadion Discus en Kogel bij het Amsterdams Baancircuit.

Uitslagen


60 kilometer op Texel door Gerard van der Laan

Gerard van der Laan deed 2e Paasdag een Ultraloop: een heel lang stuk hardlopen. In dit geval 60 kilometer over het Waddeneiland Texel.
De Zestig van Texel wordt georganiseerd door AV Texel en vindt plaats in de oneven jaren op Tweede Paasdag. Je kan deze afstand ook in estafettevorm afleggen (4 x 15) en voor de zeer extreme duurlopers is het mogelijk om 120 km af te leggen. Het parcours is zwaar, afwisselend en voor het grootste gedeelte autovrij. Alle markante punten van het eiland worden aangedaan.

‘Vandaag een loodzware 60 km van Texel gelopen in een toch nog mooie tijd van 5:16. Goed voor een 30ste plaats. En nou een biertje en spierpijn.’ Dat biertje is je gegund Gerard, van harte- wat een prestatie! Gefeliciteerd.

Uitslagen (voor zover bekend nog niet beschikbaar)

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
JPC
Eljahro Philipsen: Vortex 29.27 m, Vlaardingen 2017 (CR)
JJB
Joris Pals: Discuswerpen 40,57m, Vught 2017 (CR),

(De ranglijsten op ranglijsten.tk worden nog opgestart Outdoor 2017 )

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Foto's van de Pupillencompetitie wedstrijd bij AV Startbaan april 2017
   (11-04-2017)

In de bijgaande link foto's van de Pupillencompetitie wedstrijd bij AV Startbaan april 2017, foto's van Wilko en Sarah Vellinga: flickr album

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 14: Marathon, Nescioloop en Pupillencompetitie
   (10-04-2017)

Dit weekend: de marathon van Rotterdam, de Nescioloop in Amsterdam Oost over de Nesciobrug en de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie in Amstelveen. Na het pupillen ontbijt zaterdagochtend vanaf half negen met brood, gezond beleg, fruit en groenten togen de pupillen naar AV Startbaan. Zondagochtend deden flink wat leden van de loopgroepen mee aan de trimloop van 8 en 15 km.

De pupillen in actie bij AV Startbaan in Amstelveen
‘Op  de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2017 was AV Feniks met 45 pupillen aanwezig. Het was eerst nog wat bewolkt, maar in de loop van de dag werd het zonniger. Op de fijne atletiekbaan in Amstelveen bij AV Startbaan lieten de pupillen van AV Feniks zien dat ze individueel mooie prestaties kunnen leveren, maar dat ze als teams écht tot topresultaten komen. Foto's van de dag vind je op  Flickr! Ook een indruk via AV Hollandia

Verenigingsklassement: allemaal meedoen
Vanaf 11.00 uur waren eerst de minipupillen, C en B pupillen aan de beurt. Nog wat onwennig werd gestart met de estafettes. De jongensteams werden 2e  en de meisjesteams eindigden als 4e. Op de individuele meerkamp werd door alle pupillen prima gepresteerd.
In de competitie geldt dat er per vereniging een eindtotaal wordt gemaakt. Alle behaalde prestaties worden omgezet in punten. Per atleet worden de punten van de sprint, ver/hoog en bal/kogel opgeteld. De som van de 4 beste meerkampers wordt opgeteld bij de estafettepunten. Met dit eindtotaal wordt er dan een klassement gemaakt. Vandaar dat het zo belangrijk is om met alle pupillen mee te doen.

Minipupillen: Adne werd 3e in de meerkamp
De minipupillen eindigden in de wedstrijd bij AV Startbaan als 3e in het verenigingsklassement. Voor onze jongste jongens is dit een super prestatie in hun eerste echte meerkampwedstrijd. Adne de Munnik werd zelfs 3e in de meerkamp. Thierry volgde kort daarna op een 5e plaats. Samen met Armaan en bij de volgende competitiewedstrijd nog een paar jongens gaat dit nog veel beter worden. Op de afsluitende 600m voor de minipupillen werd Thierry 4e, Adne 9e en Armaan 12e.

C-pupillen: toppers
Bij de meisjes C pupillen hadden we 4 toppers in de strijd. Loewé, Queenisha, Kyana en Lidewij hebben het heel goed gedaan. En door stug door te blijven trainen worden de prestaties alleen nog maar beter.
De jongens C pupillen hadden 2 jongens in het team. Hopelijk bij de volgende wedstrijd een compleet team…. Jean-Shaniek en Eljahro zijn echter individueel zo goed dat ze toch nog menige ander vereniging achter zich lieten. Jean werd 6e op de meerkamp en Eljahro werd bijna als vanzelfsprekend 1e. Ook op de 600m een klinkende overwinning voor Eljahro.

B-pupillen: 2e in verenigingsreglement
Nura, Céline, Katrien, Ailed, Lieke en India kwamen in de strijd voor de meisjes B. Zij zijn met z’n allen een prima team en zij eindigden als 2e in het verenigingsklassement. Individuele klasse was er vooral van Céline die bv bij balwerpen 2e en in de individuele meerkamp 4e werd.
De jongens B hebben met Denzel (5e meerkamp), Mees (1e op 1000m) en Riley (2e op 1000m) zoveel talent in hun ploeg….Samen met Jahnairo en Omar werden ook zij 2e in het verenigingsklassement. Super gedaan van de B pupillen. André Kuipers ziet sterren!

A1meisjes: clubrecord estafette
Het middagprogramma begon met de estafettes voor de A pupillen. Daar viel vooral het opmerkelijke resultaat van A1 meisjes op. Ze hadden 2 estafetteteams gemaakt. En ze waren zo goed, dat ze daarmee de 2 snelste tijden haalden. Team 1 (Chevelle, Giselle, Racheeja en Veronique) hebben met hun tijd (36,86 sec) zelf het clubrecord verbroken. De A1-, A2-jongens en A2 meisjes haalden ook nuttige punten op de estafette.

A2 meisjes: winst Kogelstoten (clubrecord Delany)
Op de meerkamp was Delany van de A2 meisjes de beste met kogelstoten. Met een afstand van 8,46m betekende dit zelfs een clubrecord. Zij stoot hiermee verder dan Charlotte Emanuel (als A2) in 2014. Sophie, Myra, Jamila en Maureen zijn aan elkaar gewaagd en in een zware race op de 1000m lieten ze alle allemaal zien dat ze over heel veel karakter beschikken. Ze liepen het allemaal uit.

A1 pupillen: superklasse!
De A1 jongens waren met een vrij nieuw team naar Amstelveen getogen. Mathijs, Tiago, Jay-Jay hebben het prima gedaan. Onze ervaren strijder Albert werd 2e op de meerkamp.
Tja, de A1 meisjes…het team met Chevelle, Veronique, Aiko, Giselle, Racheeja, Joanne, Daisy, Rosara, Tara, Lisa en Alisha lieten het publiek zien dat AV Feniks een vereniging is met superklasse. Op de meerkamp werd Veronique 2e en Chevelle 1e. Het kan ook niet anders dan dat in het verenigingsklassement dit team helemaal bovenaan staat.

A2 jongens: toch nog een team op de been, en hoe!
De verrassing van de dag kwam echter van de A2 jongens. Wie had gedacht dat er in de laatste week voor de wedstrijd er van deze groep toch nog een team op de been kwam? Eerst was Ben helemaal alleen, toen kwam Titus, gevolgd door Sibrand. Duncan en Thom sloten zich op het laatste moment nog aan. Deze 5 tezamen wonnen het teamklassement, met individuele ereprestaties van Titus (2e meerkamp) en Ben (2e 1000m).

AV Feniks heeft zich op deze wedstrijd van zijn beste kant laten zien. De volgende competitiewedstrijd is op 13 mei op onze eigen baan. Als we kunnen zorgen dat we daar met z’n allen meedoen, dan verwachten we daar ook weer heel veel (persoonlijke en club) records en winnaars.’ Verslag van Marjanne Meinsma.

Uitslagen

Zondag: hardlopen en werpen
Op zondag kwamen leden van de loopgroepen van Feniks in actie.
Zij deden mee aan de Nescioloop in Amsterdam en de marathon in Rotterdam. Maartje Bos werd bij de 15 kilometer trimloop 2e bij de vrouwen. Wat een geweldige loop. Gefeliciteerd Maartje!
Jan van der Laan liep de marathon van Rotterdam dit weekend. Ruim 42 kilometer in het ontzettend warme weer: mooie prestatie.

Bij de Nescioloop verrichtte Menno Pals, als official van AV Feniks, de start van de loop. Olympische Baanwielrenner Tim Veldt hielp als Bekende Nederlander bij de start.

15k Nescioloop
Maartje Bos         1:09:46
Joyce Gerritsen   1:32:49

8k Nescioloop
Moh Amrani                 38:56
Vera van der Vegt        42:19

Uitslagen

Rotterdam Marathon
Jan van der Laan        5:06:24

Uitslagen

Werpen in Hilversum, clubrecord voor Milo de Langen
Milo werd zondag 9 april eerste op alle onderdelen bij de werpwedstrijd van GAC in Hilversum. Zowel bij discus, speer als kogelstoten.
Bij het Kogelstoten stootte hij een nieuw clubrecord. Het clubrecord was sinds 2013 in handen van Joris Pals (10,71). Per heden staat het op Milo's naam met 10 meter 81.

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten

MPA1
Estafette 4 x 60m 36,86 sec, Amstelveen 2017 (CR), Chevelle Brown, Giselle Oosterling, Racheeja Uiterloo, Veronique Veldhuis.
MPA2
Delany Levis: Kogelstoten 8,46m, Amstelveen 2017 (CR)
JJD
Milo de Langen: Kogelstoten 10,81m, Hilversum 2017 (CR),

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: 110 fitte atleten in actie bij Trainingspakkenwedstrijd 2017
   (04-04-2017)

De wedstrijd op zaterdag 1 april was een mooie start van het buitenseizoen. Een geslaagde dag met goede prestaties en veel gezelligheid. Complimenten aan deelnemers, vrijwilligers en juryleden en vooral ook aan de aspirant juryleden die voor het eerst in de praktijk jureerden. Met estafettes, speer- en balwerpen, ver- en hoogspringen, kogelstoten, sprint en mila op het programma kon ervaring worden opgedaan met veel voorkomende onderdelen van atletiekwedstrijden. Voor het eerste was er ook hordelopen; als voorbereiding op een mogelijke organisatie van een juniorencompetitiewedstrijd. Ook de junioren konden alvast hun hart ophalen aan het hordelopen, toch een lastig onderdeel.

Alle deelnemers hebben hun uiterste best gedaan om tot goede prestaties te komen. AV Feniks is trots op jullie allemaal! Het was een compacte korte wedstrijd, met voor iedereen voldoende rust en pauze tussendoor, waar een snel resultaat beschikbaar was. Een ieder kon weer eens wennen aan een wedstrijd of zijn mooie kunsten op de eigen thuisbaan laten zien!

Uitslagen
De uitslagen kun je nog eens rustig doorlezen op atletiek.nu
Foto's die gemaakt zijn kun je binnenkort bekijken!

Estafettes
De resultaten van de estafettes die zijn gelopen kunnen minder goed in atletiek.nu worden verwerkt omdat er wijzigingen op de laatste moment zijn en de indeling ook laat gemaakt wordt. Het is een onderdeel dat veel snelle wisselingen kent met veel atleten op de baan, waarbij het vooral gaat om oefenen en trainen van de estafette voor zowel atleten als juryleden. Daarom hieronder de uitslag per baan en categorie. Je kunt vast je eigen estafetteteam terugvinden, ondanks dat er geen namen bijstaan. De teams staan in volgorde van aankomst, dus de winnaar eerst!

Uitslagen trainingspakkenwedstrijd 1 april 2017

Serie 1 40 m
Baan 3 J-pup B                               27,90
Baan 1 J-mini/C                              33.94
Baan 2 M-mini/C                             34,63
Baan 4 M-pup B                             Geen tijd (DSQ)

Serie 2
60 m
Baan 4 J-pup A2                            38,48
Baan 3 M-pup A1                           39,23
Baan 2 M-pup A1`                          42,48
Baan 1 J-pup A1                            44,99
Baan 5 M-pup A2                           Geen tijd (DSQ)

Serie 3
60 m
Baan 1 M-jun D                              35,77
Baan 2 M jun D                              Geen tijd (DSQ)

Serie 4
80 m
Baan 1 J-jun D                               44,90
Baan 4 J-Jun D                              48,22
Baan 3 J-Jun D                              51,31
Baan 2 J-jun D                               Geen tijd (DSQ)

Baan 5 M-Jun C                             45,10

Serie 5
100 m
Baan 1 J-Jun C                              52,68
Baan 2 J-Jun C                              52,79

Afscheid Maylissa
De trainster van de Mini/c pupillen heeft zaterdag afscheid genomen van haar pupillen. Helaas kan ze werk en (vrijwillig) trainer zijn niet meer combineren. Ook de wat oudere pupillen zullen haar missen:

Organisatie
Met onze juryleden, officials en materiaalploeg viel de wedstrijd goed te organiseren. Dat de resultaten vrijwel direct daarna zichtbaar waren in atletiek.nu is te danken aan het onvolprezen wedstrijdsecretariaat. De hapjes en drankjes waren uitstekend verzorgd. Het was gezellig op de baan.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Meer foto's van de trainingspakkenwedstrijd 2017
   (03-04-2017)

In de bijgaande link naar een google photo album staan nog een aantal foto's van Wilko van de trainingspakkenwedstrijd 2017: google album

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Meer foto's van de hordenclinic maart 2017
   (03-04-2017)

In de bijgaande link naar een google photo album staan nog een aantal foto's van Wilko van de hordenclinic: google album

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 12: Judith Essemiah slingert kogel naar 50,95 meter
   (27-03-2017)

Dit weekend was het druk op de blauwe baan en met wedstrijden. Op zaterdag was er -naast de normale trainingen- de jurycursus, een clinic Hordelopen voor de junioren door Robin Korving en de Algemene Ledenvergadering. Zaterdag gingen 3 pupillen naar Dordrecht voor de openingswedstrijd bij AV Passaat. Zondag waren de oudere junioren actief bij SAV in Grootebroek de Streker Kogelslinger en Discusgames. Judith Essemiah slingerde een dik PR van 50,95 meter (15e allertijden).

Foto archief: Swift juli 2016.

Zaterdag 25 maart: Openingswedstrijd AV Passaat.
Naast Eljahro Philipsen (c-pup) kwamen bij deze wedstrijd B-pupillen Denzel Jone Lunda en Riley Groenbast uit voor Feniks. Eljahro werd eerste in de meerkamp met een mooi PR en clubrecord op balwerpen (31,74m). Riley (1000 m in 3.48,11min) en Eljahro (600m in 2.08,97min) werden beiden 3e bij de middellange afstand (mila).

“Eindelijk weer buiten!
Zaterdag gingen Eljahro, Riley en Denzel naar de openingswedstrijd bij AV Passaat in Papendrecht. Op de wedstrijd waren 400 pupillen afgekomen vanuit heel het land. Eljahro had er zin in en gooide de bal gelijk naar 31,74, een PR en clubrecord. Het tweede onderdeel was de 40m Sprint en in een mooie serie liep Eljahro naar een PR van 6,81sec. Een hele mooie tijd voor de eerste buitenwedstrijd!
Het derde onderdeel was Verspringen: 3.64m. De 3-kamp werd afgesloten met een puntentotaal van 1504 (PR) en dus de 1ste plaats. Daarna nog een 600m in 2.08,97 min, goed voor de bronzen medaille.”

Uitslagen

Zondag 6 maart: Streker Kogelslinger en Discusgames
Bij Streker Atletiek Vereniging (SAV) kwamen Jan Eleveld en Judith Essemiah in actie op beide onderdelen. De metingen werden in snel tempo verricht met de landmeetapparatuur van de gemeente Grootebroek.

Jan wierp 2 mooie PR’s op discus (27,91m, meer dan een meter verder en een clubrecord) en Kogelslingeren (29,87m, dit is 6 meter verder dan zijn oude PR). Judith maakt een mooie groei door en leverde één grote klapper van een worp van gelijk 50,95 meter met Kogelslingeren. Dit betekent dat zij zich nestelt in de allertijdenlijst van de meisjes junioren B op de 15e plek. Sterke atleten!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten
JPC
Eljahro Philipsen: balwerpen 31,74 m, Dordrecht 2017 (CR)
MJB
Judith Essemiah: Kogelslingeren 50,95m, Grootebroek 2017 (CR), Ranglijst Aller Tijden (AT): 15e.
JJA
Jan Eleveld: Discuswerpen 27,91m, Grootebroek 2017 (CR)

(De ranglijsten op ranglijsten.tk worden nog opgestart Outdoor 2017  en aangepast AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Agenda's: en klik in de kantlijn op de wedstrijd
   (23-03-2017)

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Hardlopen: Nieuws van het hardloopfront
   (23-03-2017)

Start to Run en trainingen

Op zaterdag 11 maart startte een nieuwe Start to Run (StR) groep bij AV Feniks. Deze groep traint tegelijkertijd met de zaterdag groep.

De trainers zijn verdeeld gedurende deze 7 weken.

Dennis Henraat is hoofdtrainer van de StR, maar kan niet elke keer aanwezig zijn. Marijke de Jong zal daarom de hele StR meedraaien en de trainingen geven als Dennis afwezig is. Na afloop van de Start to Rungroep kunnen hardlopers doorstromen naar de reguliere zaterdaggroep met alle trainers bij elkaar.

 

 

Marc Wentink heeft de hele winter bij de trainingen geassisteerd en delen voorbereid en gedraaid in het kader van zijn opleiding tot looptrainer. Hij zal daarom gedurende deze 7 weken de zaterdag loopgroep begeleiden. De voorbereiding van de trainingen wordt gezamenlijk gedaan.

 

In elk geval wordt, naast aan de algehele conditie, naar de Gaasperplasrun op 11 juni toegewerkt in de loopgroep op zaterdag. Zijn er nog meer wedstrijden en prestatielopen om samen voor de trainen? De trainers horen het graag!

Deel via:

(Terug naar boven)


Atletiek: Clubkleding
   (23-03-2017)

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Atletiek: Jurycursus van start
   (23-03-2017)

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Atletiek: Wedstrijdverslagen
   (23-03-2017)

 

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...