Sponsoren & Partners
facebook
Nieuws

Jeugdatletiek: Zomerrooster D Junioren
   (19-07-2017)

De trainingen voor de D-junioren zullen hoofdzakelijk op de woensdag zijn. Kijk goed wanneer de training door gaat en wanneer niet.

26 juli: 19:00 - 20:30 (Joost en Pieter)
02 aug: Geen training
09 aug: 18:00 - 19:30 (Pieter)
16 aug: 18:00 - 19:30 (Pieter)
23 aug: 18:00 - 19:30 (Joost en Pieter)
30 aug: 18:00 - 19:30 (Joost en Pieter)

Ook op zaterdag zal soms getraind kunnen worden, maar op afwijkende tijden!!

22 juli: 09:30 - 11:00 (Joost en Pieter)
29 juli: Geen training
05 aug: Geen training
12 aug: 09:30 - 11:00 (Pieter)
19 aug: 09:30 - 11:00 (Pieter)
26 aug: 09:30 - 11:00 (Joost)
02 sep: 09:30 - 11:00 (Joost en Pieter)

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Jeugdatletiek: Zomerrooster AVFeniks 2017 voor alle pupillen!
   (19-07-2017)

Voor alle pupillen die zin hebben om te trainen zijn er in de zomervakantie trainingen gepland. Iedere dinsdag van 18.00-19.15u. Behalve op dinsdag 1 augustus, dan is de baan gesloten. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag gewoon komen. De trainers zijn er en ze vinden het heel leuk als er pupillen komen trainen.

Tot ziens op de atletiek baan!Vakantie     Datum:              Trainers:
          
Week 1       Di 25 juli     Jan, Karina, Dave, Wessel, Jaimy
Week 2       Di  1 aug    Geen training BAAN GESLOTEN
Week 3       Di 8 aug     Hanna, Karina, Esther, Dave, Jaimy
Week 4       Di 15 aug   Hanna, Esther, Thimo, Dave, Jaimy
Week 5       Di 22 aug   Esther, Thimo, Wessel, Jaimy
Week 6       Di 29 aug   Jan, Esther, Thimo, Wessel, Jaimy

De junioren horen binnenkort meer.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Feniks Weekly 28: Zomerfestijn en NK atletiek
   (17-07-2017)

Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen atletiek in Utrecht, deelnemers Hanna Knotnerus en Joris Pals, en was op zaterdag de afsluiting van het Feniks-seizoen: het Zomerfestijn. Dit is een ouder-kind-wedstrijd met introducees en American Picknick. 92 mensen zetten hun beste beentje voor.

NK atletiek
Het NK atletiek werd geopend met de 60meter Kidsrun; hieraan deed  Eljahro Philipsen mee. Hij sprintte de afstand in 9,95 sec. Echter werd door de kinderen de run heel serieus gedaan maar administratief niet zo door de organisatie; dus de uitslagen zijn niet goed terug te vinden. De dag werd weer goed gemaakt door Lee Marvin Bonevacia (met kenmerkende bril), die met hem op de foto ging (zie foto homepage).

Joris Pals kwam in actie op het Kogelslingeren met een kogel van 7,26 kilo (vrijdag). Hij verbeterde zijn PR met deze kogel ruimschoots, en werd 11e van Nederland, dat was echter niet voldoende voor de finale op zaterdag.

Uitslag

Hanna Knotnerus kwam op vrijdag en zondag in actie. Op vrijdag bij het hoogspringen waar zij een PR en clubrecord sprong van 1.60 meter. Dit was de 7e plek! Op zondag wachtte haar opnieuw een horderace in een zwaar veld. Hanna werd 15e van Nederland op de 100m horden. Net geen PR, wel een goed gevoel om tussen alle Nederlandse toppers aan de start te staan!

Uitslag vrijdag
Uitslag zondag

Zomerfestijn
Hanna, Joris en Eljahro deden, samen met 89 anderen, ook mee met het Zomerfestijn van Feniks zaterdag op de eigen baan. Het begon om 14.00 uur met een estafette. De deelnemers konden zich inschrijven als team of werden ingedeeld in een team. Er kwam ook een team (Team Joris) van AV’23 aan de start. Een team bestond uit 4 leden, waarvan 2 boven de 12 en 2 onder de 12.
De estafette bestond uit 2  x 40 meter en 2 x 60 meter. Daarna werd een Champs-meerkamp gedaan met Vortex, Kogel óf M-bal, hordenspint (40m) en Polsstokver en iedereen sloot af met een Samenloop van 1000 meter vanaf de baan door het Mandelapark en weer terug. Voor daarna had iedereen wat lekkers meegenomen om met zijn allen op te eten. De prijzen voor de teams bestonden uit pizza’s die natuurlijk gelijk verorberd werden. De grootste voor het eerste team, de kleinste voor het derde team. Een prijs om te delen met anderen!

Foto’s volgen via Flickr.

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
Senioren M/V

Joris Pals                   Kogelslingeren 7,26 kilo: 46,26m, Utrecht 2017
Hanna Knotnerus       Hoogspringen:                 1,60m, Utrecht 2017

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast (zodra de senioren clubrecords beschikbaar zijn op website).
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, kun je dit dan laten weten via ?
Alvast bedankt!
(Ranglijsten Outdoor 2017 voor allertijden prestaties en seizoen. Kijk eens op atletiekstatistiek.)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via clubrecord@avfeniks.nl, met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Succesvolle aflevering Amsterdams Baan Circuit bij AV Feniks
   (06-06-2017)

Met ruim 200 inschrijvingen kon de Wedstrijd Organisatie Commissie “aan de bak” om afgelopen vrijdag 2 juni weer een mooie wedstrijd neer te zetten. Na een aantal voorbereidende vergaderingen was AV Feniks klaar voor toch wel een van de meest sfeervolle atletiekavonden in het seizoen.

Start om 18.00 met Champs
Het programma startte om 18.00 uur exact met de Athletics Champs onderdelen voor de pupillen. Per groep werd een meerkamp van 5 onderdelen afgewerkt.  Net even anders dan de klassieke atletiekonderdelen, maar in een plezierig, snel, kort en intensief programma werd er gestreden om menig persoonlijk record neer te zetten.
Het polsstok-verspringen was voor de meeste A-pupillen helemaal nieuw.  Op de afsluitende afstand in het pupillenprogramma, de 600m, lieten de kinderen zien wat ze waard zijn en Chevelle (MPA1), Riley (JPB), Eljahro (JPC) en Thierry (Jmini) wonnen de individuele meerkamp op deze avond.

Nadia Houtzager won speedmeerkamp
Na het pupillenprogramma startte het programma van de junioren en senioren van de 3e wedstrijd in het kader van het Amsterdams Baan Circuit. Zo’n 100 junioren en senioren (waaronder ook masters) konden kiezen uit deelname op verschillende onderdelen.

De speedmeerkamp (kogel, 100m en hoog) werd gewonnen door onze eigen Nadia.

Arthur van Schaik snel op de 400 meter
Op de sprintonderdelen waren er weer mooie resultaten. Thimo Henraat was de snelste Feniks-atleet op de 100m en 400m. Xiomayra Pengel werd helaas gediskwalificeerd (een Martina-tje) op de 300m, maar ze wist eerder op de avond de 60m te winnen. En Arthur van Schaik (onze super-master) kwam moe, maar voldaan na zijn eerste 400m sinds tientallen jaren over de finishlijn.

Sprint van Thimo Henraat, met ook een mooi onderling gevecht tussen Sarah Itiola en Shaquata King.

Kogel en Discus
Op de technische onderdelen als kogelstoten, discuswerpen en hoogspringen was de concurrentie groot, maar Felix Zwolle (JJC) won overall bij discuswerpen en Judith Essemiah (MJB) deed dat bij kogelstoten. Overigens  is dat natuurlijk niet helemaal ter vergelijken, omdat er per categorie met ander gewichten wordt gewerkt. Op atletiek.nu kunnen alle individuele resultaten worden teruggevonden.


Lars Meijer springt over 1,65 meter.

Hoog
Bij het hoogspringen was er spektakel in de vorm van een spannende strijd tussen Jelle de Jong (Lycurgus) en Luuk van der Wal (Zuidwal). Beiden bleven steken op 1,75m. Voor AV Feniks was het Lars Meijer die over 1,65m kwam.


Zeer gevarieerd publiek bij de 1500 meter.

Bij het vallen van de avond werd er genoten van de muziek die DJ Djonino meebracht en ook van de catering in Zuid Oost-sferen. Rond 22.45 uur was het sportieve gedeelte van de avond klaar. De organisatiecommissie dankt iedereen voor de aanwezigheid, de medewerking en de vrolijkheid die iedereen meebracht.

Komen jullie op 7 juli ook naar de 4e wedstrijd in het Amsterdams Baancircuit? Bij AV'23 in de Watergraafsmeer. Hier (zelf) inschrijven (linksboven zit de knop 'inschrijven')!

                                                   Verslag van Marjanne Meinsma, foto's Wilko Wieffering.

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...