Sponsoren & Partners

De Grote Clubactie

facebook
Hardlopen

Groepen

AV Feniks is in februari 2010 begonnen met het aanbieden van looptraining aan volwassenen. Deelnemers kunnen kiezen om o.l.v. een gekwalificeerde trainer aan de techniek en conditie te werken. We werken met  schema’s op maat en persoonlijke begeleiding. Je zult zien dat je je al na enkele weken rustig trainen beter gaat voelen! 

Op enkele vaste momenten in het jaar worden er specifieke cursustrajecten 'Start to Run' en 'Run to the Start' opgestart waarvoor je je kunt inschrijven. Inmiddels zijn er groepen op verschillende niveau's waardoor je binnen je eigen kunnen kunt instappen en op een later moment kunt doorstromen naar een andere groep. Hieronder staat een opsomming van de vaste groepen waarmee we momenteel in de vereniging actief mee zijn:

Zaterdag

Voor mensen die willen starten met hardlopen is dit een prima groep om in te stromen. In deze groep lopen ook ouders die hun kinderen naar de zaterdagmorgentraining brengen en zelf ook actief willen zijn. Op zaterdagmorgen van 10:00-11:30 uur wordt in een ontspannen sfeer getraind met meestal twee aanwezige trainers waardoor de groep soms tijdens het lopen gesplitst kan worden op snelheid. 

Interesse? Neem contact op met Marijke de Jong of Dennis Henraat


De training wordt vooraf besproken.

Woensdag

Op woensdagavond van 19.30-21.00 uur is er training voor lopers die met redelijk gemak 30-40 minuten aan een stuk kunnen hardlopen. In deze groep werk je op rustige wijze aan je techniek en je conditie. Het is zeer aanbevolen om hiernaast minimaal een keer per week voor jezelf te lopen. De gezamenlijke training bestaat uit een warming-up, loopscholing en (een beetje) krachttraining, een intervaltraining en als afsluiting een cooling down.

Meer informatie? Neem contact op met trainer Dennis Schipper !

Donderdag Gevorderden

De gevorderden lopers, die trainen op donderdagavond van 19.30-21.00 uur, kunnen minimaal uur hardlopen op een snelheid vanaf 10 km per uur. Als je meer kan is dat natuurlijk prima. Het is belangrijk dat als je aan deze trainingen mee gaat doen in ieder geval nog minimaal een keer per week een andere langere duurloop naast de pittige gezamenlijke intervaltraining doet. Meestal lopen deze leden al enkele jaren, waardoor hun lichaam de intensiteit van de training gewend zijn. Als deelnemers krijgen je een persoonlijk schema met logboek, zodat de trainer kan zien wat je doet en hoe je erbij staat.

Meer informatie? Stuur even een mailtje!

Gaasperplasrun 2015.

(Bedrijf) Clinics

Het is ook mogelijk om eenmalig of meerdere keren een clinic te laten verzorgen door de trainers van AV Feniks. Dit kan interessant zijn voor bedrijven of andere groepen, die op sportief gebied hun werknemers/deelnemers willen ondersteunen met de kennis en ervaring van onze trainers. Het is in overleg mogelijk om dit bij ons op de atletiekbaan te organiseren, of op een door u bepaalde locatie. Ons uitgangspunt hierbij is dit tegen een vast uurtarief aan te bieden, waarbij een groepsgrootte tussen vijf en vijfentwintig personen wordt aangeraden.

Voor meer informatie of een offerte kun u mailen naar

Trainingstijden

 

  Zo Ma Di Wo Do Vr Za
9.00              
             
10.00             Beginners plus
Beginners
           
11.00            
             
 
18.00              
             
19.00              
      Half gevorderden Gevorderden    
20.00          
         
21.00              
             
Vakanties
- Tijdens de vakanties zijn er in principe gewoon trainingen op de baan.
- Indien er in een uitzondering situatie geen trainer en vervanger is, gaat de training niet door. In dat geval wordt dat per mail kenbaar gemaakt.
- Op de meeste feestdagen zijn er geen trainingen.

De trainingen vinden allen plaats vanaf de Atletiekbaan in het Bijlmerpark en in de omgeving van het park. U mag gerust langskomen en één keer gratis meedoen met de loopgroepen! Op dat moment kunt u kennismaken met de groep en trainer om een goed afweging te kunnen maken of u een lidmaatschap wilt aangaan.

Tot Slot

In je eentje kan het soms ongemerkt gebeuren dat je wat trainingen overslaat, in een groep die op een vaste dag traint zul je iets meer druk voelen om toch naar de training te gaan. Daarnaast zorgt een groep voor nog meer enthousiasme voor het hardlopen, en trek je je aan elkaar op. Dit alles is onder leiding van een gecertificeerde trainer die jou kan helpen om efficiënter te lopen met minder kans op blessures, door je aanwijzingen te geven op je looptechniek, een schema met een verantwoorde opbouw te overleggen, en ook meer theorie achtergrond mee te geven. Hoe fijn is dat?

Om de kans op blessures niet groter te maken dan nodig, proberen we de loop tijd en belastbaarheid van een loper geleidelijk te verhogen. In het algemeen betekent het dat er aan een startniveau plus trainingstraject duur een te verwachten doel is:

  • beginner met (veel) overgewicht => mogelijk advies eerst beginnen met wandelen!

  • beginner => 6 weken => 3km / 20 minuten aaneensluitend.

  • beginner met sportervaring => 6 weken => 5km

  • trainingen van 20 minuten => 6 weken => 5km

  • trainingen van 30 minuten => 12 weken => 10km

  • trainingen van 45 minuten => 12 weken => 15km of 10EM

  • trainingen van 60 minuten => 12 weken => halve marathon

  • trainingen van 100 minuten => 18 weken => marathon

Voor meer informatie of antwoord op uw vragen met betrekking tot de loopactiviteiten van AV Feniks kunt via de mailcontact opnemen. U kunt natuurlijk ook meteen online inschrijven voor een hardloop groep van AV Feniks.


Ogenblik a.u.b. ...