Sponsoren & Partners

hardloop clinics

feniks 10 jaar!

facebook
Vrijwilligers

Vrijwilligers voor AV Feniks hard nodig

Van de voorzitter dd. 9 oktober 2015

 

Beste leden,

Voor de baanatletiek zit het wedstrijdseizoen er weer op. Voor de hardlopers volgt er nog een hoogtepunt in oktober met de Amsterdam Marathon. Hoewel het dus nog te vroeg is om de balans op te maken kunnen we wel al stellen dat Feniks sportief weer met een goed jaar bezig is. De clubkampioenschappen van 3 oktober hebben ook laten zien dat er meer dan ooit belangstelling is binnen de vereniging om samen te sporten en daarmee het verenigingsleven vorm te geven en te vieren. Vanuit de bestuurskamer gezien liggen er wel nog een aantal belangrijke uitdagingen. De belangrijkste daarvan is het betrekken van leden bij de vele taken die structureel in de vereniging moeten worden uitgevoerd. Een sportvereniging draait op de vrijwillige inzet van haar leden. Dat klinkt heel mooi maar als ik het omdraai is het nog net zo waar. De boodschap wordt dan echter minder prettig: Een sportvereniging kan niet bestaan zonder de vrijwillige inzet van haar leden. Met andere woorden: zonder jou en zonder u kunnen we niet en zal de vereniging op enig moment ophouden te bestaan.

Wat zijn de taken die het meest dringend voorzien moeten worden?
(mail met voor meer informatie of aanmelden)

    • Vanaf maart 2016 een nieuwe voorzitter (4 – 6 uur per week)

    • Zo spoedig mogelijk kandidaat trainers (gratis opleiding vanuit de vereniging, 3 -4 uur per week, je komt in aanmerking voor een vergoeding voor je uren)

    • Leden voor de Technische Commissie. De technische commissie is verantwoordelijk voor de indeling van trainingsgroepen, de ontwikkeling en werving van trainers, het opzetten van technisch beleid en jeugdbeleid. Omdat de commissie voor een belangrijk deel uit trainers bestaat (die al veel doen in de club) is het wenselijk om hier een ouder bij te hebben in een rol als voorzitter, procesbegeleider en aanjager. Deze ouder zal ook nauw samenwerken met de trainerscoördinator.

    • Uitbreiding van het ET team dat de Fotofinish apparatuur (Elektronische Tijdwaarneming) bedient bij wedstrijden (3 – 5 wedstrijddagen per jaar).

Naast bovenstaand lijstje zijn er nog heel veel taken uit te voeren waarmee we samen het leven in de vereniging een stuk leuker kunnen maken. Laat je creativiteit maar even de vrije loop.… Laat weten wat jij zou willen oppakken en zoek er en paar handjes bij. Hoogst waarschijnlijk gaat het je lukken en worden we er met z’n allen beter van.
Zorg er voor dat AV Feniks niet alleen vandaag, maar ook morgen en komende jaren een fijne plek is om te zijn en om te sporten. Een plek waar we met z’n allen trots op zijn omdat we het samen doen.”


Ogenblik a.u.b. ...