Trainingen

Trainingen

De kinderen worden tijdens de training in groepen ingedeeld. Deze groepen worden op basis van geboortejaar gemaakt. De leeftijdsindeling en de bijbehorende groepen staan in GROEPEN. Jongens en meisjes trainen samen.

Bij jonge kinderen is het heel belangrijk dat zij plezier hebben in de training. De ontwikkeling van de techniek van de verschillende onderdelen gaat dus hand in hand met een plezierige training. AV Feniks werkt met gediplomeerde trainers, maar geeft ook de gelegenheid aan nieuwe en jonge trainers om ervaring op te doen.

Regelmatig is er voor de kinderen gelegenheid om mee te doen aan wedstrijden. Bij deze wedstrijden staan meestal 3 of 4 atletiekonderdelen op het programma. Meer hierover in WEDSTRIJDEN.

Baanonderdelen jeugd

Lopen

 • sprint (40-100 mtr)
 • estafette
 • horden (60-100 mtr)
 • middenafstand (600-1000 mtr)

Springen

 • verspringen
 • hoogspringen
 • polstok hoogspringen

Werpen

 • balwerpen
 • kogelstoten
 • discuswerpen
 • speerwerpen

Wanneer u of uw kind meer wilt weten over de mogelijkheden en de spelregels van de verschillende onderdelen kan je met vragen terecht bij de trainer.

Trainingstijden

De trainingstijden staan op de homepage van de website. Kijkt u altijd op onze WEBSITE over het laatst nieuws over onze trainingen! Hierop staan alle belangrijke mededelingen, zoals wedstrijden. Maar ook als een training niet doorgaat, staat dit altijd op onze site! Ook de hoogte van de contributie is op onze website te vinden.

Als een atleet een keer verhinderd is voor kortere of langere tijd, wordt afmelden voor de training bij de trainer op prijs gesteld. Dit kan per mail of per telefoon (bv. sms). Tijdens de trainingen wordt makkelijk zittende kleding gedragen. Ga niet meteen hele dure schoenen kopen, maar zorg wel dat het kind goed zittende en buigzame sportschoenen draagt. Voor pupillen hoeft u nog geen spikes aan te schaffen, voor pupillen c en b is dat zelfs af te raden.

Clubkleding

AV Feniks heeft als clubkleuren blauw, wit en zwart. Deze kleuren komen terug in de clubkleding die voor wedstrijden nodig is. Voor het wedstrijdtenue moet je zowel een broek als een shirt/singlet/top dragen op wedstrijden. De collectie van het wedstrijdtenue voor de jeugd bestaat uit een: shirt met korte mouwen, singlet, top met tight of korte broek.

U kunt binnenkort op onze website vinden waar het tenue te koop is.

Contact

Heeft u of uw kind vragen over de jeugdatletiek? Neem dan contact op met Pieter Knotnerus of Wilko Wieffering.

Tijdens trainingen is er vrijwel altijd wel iemand van de jeugdcommissie aanwezig. U kunt ook de mensen van de jeugdcommissie aanspreken met al uw vragen en opmerkingen.

EXTRA

Loopgroep tijdens de jeugdtraining

Voor de ouders bestaat de mogelijkheid om zaterdagochtend tijdens de jeugdtraining aan de conditie te werken. Onder deskundige begeleiding wordt getraind in de omgeving. Kijk naar onze website voor meer informatie onder ‘LOOPGROEPEN’ .

Sprintgroep

Voor onze jeugdleden van 10 jaar en ouder bestaat er de mogelijkheid om zich te specialiseren op de sprint. Voor de A-pupillen en D-junioren is er (op uitnodiging) een speciale extra training. Voor oudere jeugd zijn er trainingen met gespecialiseerde sprinttrainers

Heeft u of uw kind vragen over specifiek de activiteiten van de sprintgroepen? Neem dan contact op met Nana Addea.