Trainers

Felix Zwolle

Felix Zwolle

D Junioren

“Hoi, Ik ben Felix Zwolle. Sinds 2014 doe ik aan atletiek en ik geef ook sinds 2016 training aan de D-junioren en een jaar aan de A-pupillen. Deze groep vind ik voornamelijk leuk omdat er tijdens deze periode een wereld voor ze open gaat met andere wedstrijden en meer onderdelen die ze eerder nog niet hadden zoals discuswerpen en speerwerpen. Naast het training geven train ik zelf 5x per week voor de tienkamp omdat ik alle onderdelen leuk vind. Ook hou ik mij bezig met andere activiteiten voor de pupillen vanuit de jeugdcommissie. Buiten atletiek om speel ik veel gitaar en bak ik iedere ochtend vers brood. Daarnaast studeer ik Biomedische wetenschappen in Amsterdam, wat ik daarmee wil doen is nog een groot vraagteken.”

Berend Zwolle

Berend Zwolle

A2 Pupillen

“Hallo, mijn naam is Berend Zwolle. Ik ben begonnen als D-junior in 2015. Nu zit ik nog steeds op atletiek en doe dit nog altijd met veel plezier. Ik ben sinds 2018 al aan het training geven en probeer mijn pupillen altijd met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan. Ik geef training aan de B-pupillen als assistent trainer. Mijn hobby’s zijn muziek maken, creatief bezig zijn, eten en sporten. Ik train 3 keer per week op de atletiekbaan, waarvan 1 training per week polsstokhoogspringen is. Dit is een van mijn favoriete onderdelen. Ook vind ik discuswerpen, speerwerpen en hordelopen heel leuk. Ik kijk er naar uit om nog veel meer jaren training te geven.”

Björn Rijkaard

Björn Rijkaard

B Pupillen

“Hoi, ik ben Björn Rijkaard, ook één van de trainers en atleten op de club AV Feniks. Ik ben begonnen met atletiek bij deze club in 2015 als D2 junior en heb zo heel wat nieuws meegemaakt en heel wat mensen leren kennen. Verder ben ik in 2019 gevraagd of training geven mij leuk lijkt, dus ben ik op dat moment ermee begonnen.
Ik heb nog geen vaste groep waar ik mij op gericht heb, maar de wat jongere groepen lijken mij het leukst om te trainen. Reden hiervoor is dat ik aan mezelf merk dat ik best goed met kinderen om weet te gaan en het leuk vind om creatief bezig te zijn, zodat de kinderen het zelf ook leuk ervaren.
Over mezelf kan ik nog vertellen dat ik er ouder uit zie dan men mij meestal inschat 🙂 en dat ik nog aan het studeren ben. Ook vind ik het heel leuk en belangrijk om je sociaal goed op te stellen, dus een praatje maken met mij mag altijd ;).”

Luuk van Lunteren

Luuk van Lunteren

B Pupillen

“Hoi, mijn naam is Luuk van Lunteren. Ik ben nog maar in 2016 begonnen met atletiek en dat was ook meteen bij deze prachtige club. Sinds 2020 geef ik training aan de Mini- en C-pupillen en dat vind ik zo leuk dat ik dat nog wel een tijdje wil blijven doen. Naast het training geven ben ik vooral veel op school maar in mijn vrije tijd ben ik graag buiten of ben ik met mijn vrienden aan het gamen.”

Daisy Owusu Afriyie Hendriks

Daisy Owusu Afriyie Hendriks

Mini en C Pupillen

“Hoi, ik ben Daisy Owusu Afriyie Hendriks en ik zit al sinds 2018 op Atletiek en ik doe het nog steeds met evenveel plezier. Ik geef training sinds 2020. En ik vind training geven erg leuk want het enthousiasme en de energie waarmee de kinderen trainen is erg rustgevend.

Naast training geven pas ik graag op baby’s en kinderen van 0 t/m 10 jaar oud. Ik luister graag naar muziek en lach graag naar anderen. Ik word erg gelukkig van anderen blij maken en ik ben een enorme zoetekauw.”

Dennis Henraat

Dennis Henraat

Trainer lopers dinsdagavond

“Hoi, ik ben Dennis Henraat, in 2006 werd mijn zoon Thimo lid van AV Feniks en stond ik elke week naar trainingen en/of wedstrijdjes te kijken. In 2010 heb ik een opleiding voor hardlooptrainer gevolgd. Sindsdien geef ik hardlooptrainingen bij AV Feniks. In de loop der jaren heb ik verschillende sporten gedaan en hardlopen liep daar als rode draad doorheen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten. Het is leuk om te zien dat atleten vooruitgang boeken. En als ik berichtjes krijg over nieuwe pr’s, kan mijn dag helemaal niet meer stuk!”

Dennis Schipper

Dennis Schipper

Trainer lopers woensdagavond

“Hallo, ik ben Dennis Schipper en ik word best wel blij van sporten. Zowel om zelf te doen, maar ook bij kijken naar anderen die een persoonlijk goede prestatie leveren. Daarnaast werk ik ook nog bij een IT bedrijf waar ik onderdeel ben van een team dat websites en andere programmatuur maakt om bedrijfsprocessen optimaal te automatiseren.
Eind 2009 ben ik in Amsterdam komen wonen en ben ik een paar maanden later in contact gekomen met AV Feniks, er was toen nog geen baan en we trainden vooral in het park en de woonwijken. Gaandeweg ben ik zelf steeds sneller geworden, en ook de looptechniek ging de goede kant op. Hierdoor werd ik gevraagd of ik ook trainer wilde worden, en na een leuke opleidingscursus ben ik vanaf april 2013 training gaan geven. Dit is over het algemeen een keer per week een groepstraining voor leden van AV Feniks, maar er zijn ook diverse periodes geweest waarbij ik via de club bedrijfstrainingen aan ABN AMRO heb gegeven.
Daarnaast geef ik sinds 2019 ook training bij de Amsterdamse sportunie (ASU’11) dit is een triathlonvereniging waar ik ook lid van ben. Met deze groep doen we ook mee in teamcompetitie wedstrijden, de afwisseling van meerdere (duur)sporten vind ik echt enorm leuk om te doen.”

Marijke de Jong

Marijke de Jong

Trainer lopers zaterdagochtend en Start to Run

“Hallo, ik ben Marijke de Jong, ik ben specialist Ouderengeneeskunde in een aantal verpleeghuizen in Amstelveen. Daarvoor fiets ik elke dag een uur op en naar mijn werk, verder loop ik graag korte stukjes hard. Ik geniet van onze kleinkinderen en de ontwikkeling die ze doormaken. Als ik mensen enthousiast kan maken voor hardlopen ben ik blij. Ik daag lopers graag uit oefeningen te doen die zij nog niet kennen. Dat ze daardoor groeien en meer zelfvertrouwen krijgen is prachtig om mee te maken. Daarnaast help ik de Gaasperplasrun organiseren.”

Erwin den Bak

Erwin den Bak

Assistenttrainer lopers zaterdagochtend

“Hoi, ik ben Erwin den Bak en door de week ben ik IT Auditor bij een grote ICT leverancier van de rijksoverheid en bezig met de serieuze zaak. Op de zaterdagochtend is dat anders. Dan geef ik als assistent trainer hardlooptraining aan een enthousiaste en gevarieerde groep lopers. Ik vind het iedere keer weer een leuke uitdaging een training te verzorgen waar de groep energie van krijgt. Zelf loop ik ook graag een rondje en fiets ik bijna iedere dag om ergens een cappucino te halen. Verder ben ik ook een liefhebber van streamingdiensten. Daarnaast help ik mee met de Gaasperplasrun en -cross en het websitebeheer van de vereniging.”

Wessel Louwris

Wessel Louwris

B pupillen

“Hoi, ik ben Wessel Louwris, ik ben begonnen bij AV Feniks toen mijn zoon op 6 jarige leeftijd een sport zocht om te gaan doen. Toen had AV Feniks nog niet de mooie blauwe baan. Ik ging toen wat dingetjes rondom de Gaasperplasrun doen, route uitzetten en zo. Toen AV Feniks de blauwe baan kreeg heb ik de rol van materiaalman een beetje op me genomen, met nog een paar mensen. Later ben ik trainer Wilko gaan assisteren en sinds die tijd ben ik ook assistent trainer gebleven bij de pupillen. En als materiaalman zie je me bij wedstrijden op onze baan samen met een heel team de wedstrijd opbouwen, verplaatsen en opruimen.”

Thimo Henraat

Thimo Henraat

A2 Pupillen

“Hallo, ik ben Thimo Henraat, in 2006 ben ik op vijfjarige leeftijd lid geworden van AV Feniks, ik wilde op rennen. In 2017 ben ik begonnen met training geven als assistent-trainer. In de afgelopen jaren heb ik de pupillen A en junioren D begeleid. Mijn favoriete onderdelen om zelf te doen zijn de 400m en 400m horden. In mijn vrije tijd speel ik online games en kijk ik graag films.”

Mea Hofwijks

Mea Hofwijks

A1 Pupillen

“Hallo, ik ben Mea Hofwijks, sinds 2011 ben ik trainer bij AV Feniks en geniet ik nog steeds van de trainingen en de pupillen. Je ziet ze letterlijk groeien en vorderingen maken. Maar om te ontspannen ga ik een rondje wandelen om de Gaasperplas.”

Jan Eleveld

Jan Eleveld

A1 Pupillen

“Ik ben Jan Eleveld. Atletiek doe ik al sinds ik ongeveer 8 jaar oud ben. Vanaf het begin al bij AV Feniks. Sinds 2015 geef ik zelf ook training bij de vereniging. De eerste paar jaar bij de B pupillen en daarna een aantal jaar bij de A pupillen. Zelf train ik ook nog steeds met veel plezier een aantal keer per week op de atletiekbaan. Verder voer ik nog een aantal andere taken uit binnen de vereniging zoals het organiseren van activiteiten.
Sinds 2019 ben ik begonnen aan een studie tot chemisch technoloog in Utrecht.”

 Joost Knotnerus

Joost Knotnerus

Trainersbegeleider

“Hoi, ik ben Joost Knotnerus, ik werk als zelfstandig adviseur voor bedrijven die geneesmiddelen maken. Daarnaast ben ik een blije en trotse opa en vind het leuk om met de kleinkinderen te zijn en te zien hoe ze zich ontwikkelen. De rest van mijn tijd gaat op aan sporten, ik vind atletiek, fietsen, schaatsen en zeilen leuk, en dat doe ik dan ook allemaal. In de vereniging houd ik me vooral bezig met organiseren en begeleiden van de trainingen, het begeleiden van de trainers, organiseren van wedstrijden op de baan, tijdwaarneming bij onze eigen wedstrijden maar ook bij andere verenigingen en het organiseren van de Gaasperplasrun en de Gaasperplascross.”

Sam de Vor

Sam de Vor

Mila trainer

“Hallo, ik ben Sam de Vor en doe al mijn hele leven aan atletiek. De 800m en 1500m vind ik de vetste afstanden op de baan. Als trainer ga ik maximaal voor sportplezier en dan komen persoonlijke records vanzelf. In het dagelijks leven ben ik in de sport werkzaam en doe ik aan voetbal, fietsen, schaatsen en hardlopen.”

Esther Knotnerus

Esther Knotnerus

Mini en C Pupillen

Hoi ik ben Esther Knotnerus, onderhand loop ik al heel wat jaren mee op deze mooie club ik ben namelijk al lid geworden in 2004 toen ik als zesjarige mini-pupil begon. In 2016 ben ik begonnen met training geven aan de Mini- en C-pupillen. Dit vond ik zo’n leuke leeftijdsgroep dat ik daar ben blijven hangen en nog steeds met veel plezier training aan ze geef!
Naast het trainen en training geven vervul ik eveneens met veel plezier ook andere taken binnen de club. Buiten atletiek om werk ik als bouwkundig tekenaar bij Nieuw-Nederland Architecten. Verder ben ik graag creatief bezig met dansen, meezingen met liedjes en handenarbeid.”

Sibrand Nieuwenhuizen

Sibrand Nieuwenhuizen

Mini en C Pupillen

“Hoi, ik ben Sibrand Nieuwenhuizen, ik ben 15 jaar en ik hou erg veel van Turkse pizza. Ik zit al 7 jaar op atletiek en train zelf ook drie keer per week. Ik vind het ook leuk om mijn kennis weer door te geven aan kleinere kinderen en daarom vind ik trainer zijn erg leuk.”

 Pascal Schade

Pascal Schade

D Junioren en BAS meerkamp

“Hallo, ik ben Pascal Schade en geef alweer een paar jaar training bij Feniks. Samen met Felix geef ik de D-junioren training, een leuke groep vol energie. Daarnaast geef ik nog een aantal keer in de week training aan de BAS groep.
Vroeger heb ik zelf fanatiek aan atletiek gedaan. Toen mijn zoon op atletiek ging werd ik weer aangestoken met het atletiekvirus, maar nu als trainer, vanaf 2010. Overdag werk ik bij Zilveren Kruis als coach. Als er dan nog tijd over is in de week vind ik het leuk om een beetje te kokkerellen.”

Yaïr van Harmelen

Yaïr van Harmelen

C Junioren

“Hoi ik ben Yaïr van Harmelen, ik ben in 2012 begonnen met atletiek bij AV Feniks als B pupil. Sinds 2020 geef ik training aan de C-junioren wat ik ook heel erg leuk vind om te doen, het is zo’n gezellige en leuke leeftijdsgroep waardoor er ook altijd een leuke zweer is tijdens de trainingen. Zelf doe ik ook nog fanatiek aan atletiek en train ik in de BAS groep.
Naast atletiek hou ik ervan om lekker te eten en om te genieten van mijn vrije tijd.”

Pieter Knotnerus

Pieter Knotnerus

C Junioren, BAS selectiegroep en trainerscoördinator

“Hoi, ik ben Pieter Knotnerus, vader van prachtige kinderen en een fanatiek trainer. Zo erg zelfs dat het mijn beroep is om mensen fitter, sneller en gezonder te maken.
Ik vind plezier en progressie de belangrijkste pijlers als trainer. Ik geniet onwijs van de explosieve onderdelen en ontwikkeling van de atleten. Sommige vinden mij streng of vervelend, de meeste atleten houden van mijn fanatisme om mooie ervaringen op te doen binnen atletiek.
Hoofdtrainer van de explosieve onderdelen en C junioren.”

Raúl van Harmelen

Raúl van Harmelen

C Junioren

“Hallo, ik ben Raúl van Harmelen, in 2013 ben ik begonnen met atletiek bij Feniks. Op deze club ben ik enorm gegroeid als atleet en als persoon. Dit heb ik te danken aan de trainers die mij beter leerden bewegen op een leuke manier. Dat is ook wat ik mijn atleten mee wil geven: Atletiek doen is super tof op allerlei manieren.
Naast atletiek ben ik werkzaam als fotograaf. Ook hou ik ervan om lekker te koken en lekker te eten. Wat mij betreft zijn sport, gezelligheid en lekker eten een gouden combinatie.”