Trainers

Felix

Felix

Hoofdtrainer D Junioren

“Hoi, Ik ben Felix Zwolle. Sinds 2014 doe ik aan atletiek en ik geef ook sinds 2016 training aan de D-junioren en een jaar aan de A-pupillen. Deze groep vind ik voornamelijk leuk omdat er tijdens deze periode een wereld voor ze open gaat met andere wedstrijden en meer onderdelen die ze eerder nog niet hadden zoals discuswerpen en speerwerpen. Naast het training geven train ik zelf 5x per week voor de tienkamp omdat ik alle onderdelen leuk vind. Ook hou ik mij bezig met andere activiteiten voor de pupillen vanuit de jeugdcommissie. Buiten atletiek om speel ik veel gitaar en bak ik iedere ochtend vers brood. Daarnaast studeer ik Biomedische wetenschappen in Amsterdam, wat ik daarmee wil doen is nog een groot vraagteken.”

Lieke

Trainer Mini & C pupillen

Björn

Björn

Trainer A pupillen

“Hoi, ik ben Björn Rijkaard, ook één van de trainers en atleten op de club AV Feniks. Ik ben begonnen met atletiek bij deze club in 2015 als D2 junior en heb zo heel wat nieuws meegemaakt en heel wat mensen leren kennen. Verder ben ik in 2019 gevraagd of training geven mij leuk lijkt, dus ben ik op dat moment ermee begonnen.
Ik heb nog geen vaste groep waar ik mij op gericht heb, maar de wat jongere groepen lijken mij het leukst om te trainen. Reden hiervoor is dat ik aan mezelf merk dat ik best goed met kinderen om weet te gaan en het leuk vind om creatief bezig te zijn, zodat de kinderen het zelf ook leuk ervaren.
Over mezelf kan ik nog vertellen dat ik er ouder uit zie dan men mij meestal inschat 🙂 en dat ik nog aan het studeren ben. Ook vind ik het heel leuk en belangrijk om je sociaal goed op te stellen, dus een praatje maken met mij mag altijd ;).”

Ashley

Ashley

Trainer Mini & C pupillen

Daisy

Daisy

Trainer B pupillen

“Hoi, ik ben Daisy Owusu Afriyie Hendriks en ik zit al sinds 2018 op Atletiek en ik doe het nog steeds met evenveel plezier. Ik geef training sinds 2020. En ik vind training geven erg leuk want het enthousiasme en de energie waarmee de kinderen trainen is erg rustgevend.

Naast training geven pas ik graag op baby’s en kinderen van 0 t/m 10 jaar oud. Ik luister graag naar muziek en lach graag naar anderen. Ik word erg gelukkig van anderen blij maken en ik ben een enorme zoetekauw.”

Dennis

Dennis

Trainer lopers dinsdagavond

“Hoi, ik ben Dennis Henraat, in 2006 werd mijn zoon Thimo lid van AV Feniks en stond ik elke week naar trainingen en/of wedstrijdjes te kijken. In 2010 heb ik een opleiding voor hardlooptrainer gevolgd. Sindsdien geef ik hardlooptrainingen bij AV Feniks. In de loop der jaren heb ik verschillende sporten gedaan en hardlopen liep daar als rode draad doorheen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten. Het is leuk om te zien dat atleten vooruitgang boeken. En als ik berichtjes krijg over nieuwe pr’s, kan mijn dag helemaal niet meer stuk!”

Dennis

Dennis

Trainer lopers woensdagavond

“Hallo, ik ben Dennis Schipper en ik word best wel blij van sporten. Zowel om zelf te doen, maar ook bij kijken naar anderen die een persoonlijk goede prestatie leveren. Daarnaast werk ik ook nog bij een IT bedrijf waar ik onderdeel ben van een team dat websites en andere programmatuur maakt om bedrijfsprocessen optimaal te automatiseren.
Eind 2009 ben ik in Amsterdam komen wonen en ben ik een paar maanden later in contact gekomen met AV Feniks, er was toen nog geen baan en we trainden vooral in het park en de woonwijken. Gaandeweg ben ik zelf steeds sneller geworden, en ook de looptechniek ging de goede kant op. Hierdoor werd ik gevraagd of ik ook trainer wilde worden, en na een leuke opleidingscursus ben ik vanaf april 2013 training gaan geven. Dit is over het algemeen een keer per week een groepstraining voor leden van AV Feniks, maar er zijn ook diverse periodes geweest waarbij ik via de club bedrijfstrainingen aan ABN AMRO heb gegeven.
Daarnaast geef ik sinds 2019 ook training bij de Amsterdamse sportunie (ASU’11) dit is een triathlonvereniging waar ik ook lid van ben. Met deze groep doen we ook mee in teamcompetitie wedstrijden, de afwisseling van meerdere (duur)sporten vind ik echt enorm leuk om te doen.”

Marijke

Marijke

Trainer lopers zaterdagochtend en Start to Run

“Hallo, ik ben Marijke de Jong, ik ben specialist Ouderengeneeskunde in een aantal verpleeghuizen in Amstelveen. Daarvoor fiets ik elke dag een uur op en naar mijn werk, verder loop ik graag korte stukjes hard. Ik geniet van onze kleinkinderen en de ontwikkeling die ze doormaken. Als ik mensen enthousiast kan maken voor hardlopen ben ik blij. Ik daag lopers graag uit oefeningen te doen die zij nog niet kennen. Dat ze daardoor groeien en meer zelfvertrouwen krijgen is prachtig om mee te maken. Daarnaast help ik de Gaasperplasrun organiseren.”

Erwin

Erwin

Trainer lopers zaterdagochtend

“Hoi, ik ben Erwin den Bak en door de week ben ik IT Auditor bij een grote ICT leverancier van de rijksoverheid en bezig met de serieuze zaak. Op de zaterdagochtend is dat anders. Dan geef ik als assistent trainer hardlooptraining aan een enthousiaste en gevarieerde groep lopers. Ik vind het iedere keer weer een leuke uitdaging een training te verzorgen waar de groep energie van krijgt. Zelf loop ik ook graag een rondje en fiets ik bijna iedere dag om ergens een cappucino te halen. Verder ben ik ook een liefhebber van streamingdiensten. Daarnaast help ik mee met de Gaasperplasrun en -cross en het websitebeheer van de vereniging.”

Kim

Kim

Trainer A pupillen

Thimo

Thimo

Trainer D junioren

“Hallo, ik ben Thimo Henraat, in 2006 ben ik op vijfjarige leeftijd lid geworden van AV Feniks, ik wilde op rennen. In 2017 ben ik begonnen met training geven als assistent-trainer. In de afgelopen jaren heb ik de pupillen A en junioren D begeleid. Mijn favoriete onderdelen om zelf te doen zijn de 400m en 400m horden. In mijn vrije tijd speel ik online games en kijk ik graag films.”

Titus

Titus

Trainer A Pupillen

Mijn naam is Titus Nartey en ik zit al sinds mijn 9de op atletiek. Ik train zelf 4 keer in de week en vind het na al die jaren nog steeds een fantastische sport. Het allerleukste onderdeel is voor mij wel het polsstokhoogspringen, alhoewel ik het nog steeds doodseng vind (maar daar valt ook lol uit te halen). Verder geef ik één keer per week met plezier training aan de A-pupillen en het zien groeien van de sporters vind ik een van de beste dingen aan het trainerschap.
Om deze reden geef ik buiten de sport bijvoorbeeld ook bijles. Zelf zit ik in de 6 gymnasium aan het Calandlyceum in Amsterdam-west. In mijn vrije tijd hou ik van lezen, nieuwe dingen leren en ben ik veel in het theater te vinden.

Jan

Jan

Hoofdtrainer B & A1 Pupillen

“Ik ben Jan Eleveld. Atletiek doe ik al sinds ik ongeveer 6 jaar oud ben. Vanaf het begin al bij AV Feniks. Sinds 2015 geef ik zelf ook training bij de vereniging. De eerste paar jaar bij de B pupillen en daarna een aantal jaar bij de A pupillen. Tegenwoordig spring ik vaak heen en weer naar de groepen waar hulp nodig is. Ook ben ik veel bezig met het organiseren van activiteiten zoals de jeugd uitjes en veel grotere activiteiten. Indien er tijd voor is train ik zo nu en dan mee met de hardloopgroepen. In 2023 ben begonnen aan een studie tot leraar basisonderwijs.

 Joost

Joost

Trainersbegeleider

“Hoi, ik ben Joost Knotnerus, ik werk als zelfstandig adviseur voor bedrijven die geneesmiddelen maken. Daarnaast ben ik een blije en trotse opa en vind het leuk om met de kleinkinderen te zijn en te zien hoe ze zich ontwikkelen. De rest van mijn tijd gaat op aan sporten, ik vind atletiek, fietsen, schaatsen en zeilen leuk, en dat doe ik dan ook allemaal. In de vereniging houd ik me vooral bezig met organiseren en begeleiden van de trainingen, het begeleiden van de trainers, organiseren van wedstrijden op de baan, tijdwaarneming bij onze eigen wedstrijden maar ook bij andere verenigingen en het organiseren van de Gaasperplasrun en de Gaasperplascross.”

Sam

Sam

Trainer Mila groep

“Hallo, ik ben Sam de Vor en doe al mijn hele leven aan atletiek. De 800m en 1500m vind ik de vetste afstanden op de baan. Als trainer ga ik maximaal voor sportplezier en dan komen persoonlijke records vanzelf. In het dagelijks leven ben ik in de sport werkzaam en doe ik aan voetbal, fietsen, schaatsen en hardlopen.”

Esther

Esther

Hoofdtrainer Mini en C Pupillen

Hoi ik ben Esther Knotnerus, onderhand loop ik al heel wat jaren mee op deze mooie club ik ben namelijk al lid geworden in 2004 toen ik als zesjarige mini-pupil begon. In 2016 ben ik begonnen met training geven aan de Mini- en C-pupillen. Dit vond ik zo’n leuke leeftijdsgroep dat ik daar ben blijven hangen en nog steeds met veel plezier training aan ze geef!
Naast het trainen en training geven vervul ik eveneens met veel plezier ook andere taken binnen de club. Buiten atletiek om werk ik als bouwkundig tekenaar bij Nieuw-Nederland Architecten. Verder ben ik graag creatief bezig met dansen, meezingen met liedjes en handenarbeid.”

Sibrand

Sibrand

trainer B pupillen

“Hoi, ik ben Sibrand Nieuwenhuizen, ik ben 15 jaar en ik hou erg veel van Turkse pizza. Ik zit al 7 jaar op atletiek en train zelf ook drie keer per week. Ik vind het ook leuk om mijn kennis weer door te geven aan kleinere kinderen en daarom vind ik trainer zijn erg leuk.”

 Pascal

Pascal

Trainer polsstokhoogspringen

“Hallo, ik ben Pascal Schade en geef alweer een paar jaar training bij Feniks. Samen met Felix geef ik de D-junioren training, een leuke groep vol energie. Daarnaast geef ik nog een aantal keer in de week training aan de BAS groep.
Vroeger heb ik zelf fanatiek aan atletiek gedaan. Toen mijn zoon op atletiek ging werd ik weer aangestoken met het atletiekvirus, maar nu als trainer, vanaf 2010. Overdag werk ik bij Zilveren Kruis als coach. Als er dan nog tijd over is in de week vind ik het leuk om een beetje te kokkerellen.”

Yaïr

Yaïr

Trainer C Junioren

“Hoi ik ben Yaïr van Harmelen, ik ben in 2012 begonnen met atletiek bij AV Feniks als B pupil. Sinds 2020 geef ik training aan de C-junioren wat ik ook heel erg leuk vind om te doen, het is zo’n gezellige en leuke leeftijdsgroep waardoor er ook altijd een leuke zweer is tijdens de trainingen. Zelf doe ik ook nog fanatiek aan atletiek en train ik in de BAS groep.
Naast atletiek hou ik ervan om lekker te eten en om te genieten van mijn vrije tijd.”

Pieter

Pieter

Trainer BAS groep & trainerscoördinator

“Hoi, ik ben Pieter Knotnerus, vader van prachtige kinderen en een fanatiek trainer. Zo erg zelfs dat het mijn beroep is om mensen fitter, sneller en gezonder te maken.
Ik vind plezier en progressie de belangrijkste pijlers als trainer. Ik geniet onwijs van de explosieve onderdelen en ontwikkeling van de atleten. Sommige vinden mij streng of vervelend, de meeste atleten houden van mijn fanatisme om mooie ervaringen op te doen binnen atletiek.
Hoofdtrainer van de explosieve onderdelen en C junioren.”

Raúl

Raúl

Trainer C Junioren

“Hallo, ik ben Raúl van Harmelen, in 2013 ben ik begonnen met atletiek bij Feniks. Op deze club ben ik enorm gegroeid als atleet en als persoon. Dit heb ik te danken aan de trainers die mij beter leerden bewegen op een leuke manier. Dat is ook wat ik mijn atleten mee wil geven: Atletiek doen is super tof op allerlei manieren.
Naast atletiek ben ik werkzaam als fotograaf. Ook hou ik ervan om lekker te koken en lekker te eten. Wat mij betreft zijn sport, gezelligheid en lekker eten een gouden combinatie.”

Joey

Trainer Mini & C pupillen