Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersonen van AV Feniks stellen zich graag aan je voor en maken duidelijk wat zij voor jou kunnen doen.

AV Feniks is een gezellige sportvereniging waar iedereen meedoet, daarom blijven we, samen met jou, altijd werken aan een Sociaal Veilige Sportomgeving. Lees meer

 

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon en waarvoor kun je terecht?

Als vertrouwenscontactpersoon (VCP) willen we een bijdrage leveren aan een goede sfeer bij Feniks. We willen dat iedereen kan sporten in een `sociaal veilige sportomgeving’. We hopen dat je je thuis voelt, dat je jezelf kunt zijn en dat je iemand anders durft aan te spreken op ongepast gedrag. Als je een `niet pluis gevoel’ hebt, gepest wordt, of last hebt van grensoverschrijdend gedrag, kun je ons bellen of mailen voor een gesprek. We zijn er voor sporters en trainers.

 

Aletta Hendriks

Ik ben Aletta Hendriks. Vanaf ongeveer 2014 ben ik regelmatig te vinden bij AV Feniks. Soms loop ik zelf de Gaasperplasrun, of ben ik vrijwilliger bij competities van mijn dochter. Als vertrouwenscontactpersoon wil ik toegankelijk zijn om een luisterend oor te bieden en mee te denken over oplossingen bij, en preventie van, onveilige situaties. Naast mijn activiteiten bij AV Feniks werk ik als hulpverlener in een GGZ instelling in Amsterdam

Hoe gaat het in zijn werk?

Als VCP zijn wij het eerste aanspreekpunt in de vereniging. We kunnen je doorverwijzen en we besteden aandacht aan preventie en advies. We zijn en werken onafhankelijk van het bestuur van Feniks. Onze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Je kunt via onderstaand contactformulier een bericht sturen naar de vertrouwenscontactpersoon.

Mocht je ons niet kunnen bereiken en het is dringend, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon in de sport:

NOC-NSF hulplijn: 0900-2025590. E-mail: [email protected]