Vervolgcursus hardlopen

AV Feniks organiseert verschillende (aansluitende) cursussen richting evenementen die in de directe nabijheid van de vereniging plaatsvinden. Ben je hardloper en op zoek naar een leuke uitdaging, of heb je je al ingeschreven voor een van deze wedstrijden? Neem dan deel aan zo’n cursus zodat je straks helemaal voorbereid bent om een goed resultaat te behalen. Voor de een is het doel uitlopen van 5 kilometer, voor een ander kan dit bijvoorbeeld een PR verbetering op 10 kilometer zijn.

Onze cursussen zullen op zowel de atletiekbaan als in het omliggende park plaatsvinden. Verzamellocatie is de blauwe atletiekbaan van het bijlmersportpark. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals blessurepreventie, wedstrijdvoorbereiding, krachttraining en looptechniek.

Voor de verschillende trainingsdagen stellen wij een verwachting aan het startniveau van de deelnemers (met uitzondering van de start to run):

 • woensdag: minimaal 30 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.
 • donderdag: minimaal 60 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.
 • zaterdag: minimaal 20 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.

Indien u hier vragen over hebt neem dan gerust contact op!

Een atletiekbaan kan voor recreatieve lopers als barrière worden gezien omdat er een gedacht wordt aan snelle lopers. In de praktijk zul je zien dat dit enorm meevalt, en er ook lopers op een rustiger tempo meedoen. In de loopgroepen zijn genoeg lopers die op een voor hun ontspannen tempo lopen, en die ook komen voor de motivatie en gezelligheid van de groep.

Voor de tweede helft van 2016 hebben we de volgende cursussen gepland:

 • 6 weken + afsluitende training. Start to Run (Beginnerscursus, ook via AtletiekUnie). Normaal € 42,- Nu € 40,-
  • zaterdag 10:00: startdatum 22 Oktober
 • 10 weken. Doel: 17/18 September Dam tot damloop 5/10 EM. Normaal € 60, Nu € 55,-
  • Woensdag 19.30 13 juli-14 september (tijdens zomervakantie alleen mogelijk op woensdag)
   vanaf 1 september kan als trainingsmoment ook donderdag 19.30 gekozen worden.
   vanaf 3 september kan als trainingsmoment ook zaterdag 10.00 gekozen worden.
 • 14 weken. Doel: 16 oktober Amsterdam marathon 8/21/42 kilometer. Normaal € 84,- Nu € 75,-
   • Woensdag 19.30 13 juli – 12 oktober (tijdens zomervakantie alleen mogelijk op woensdag)
  vanaf 3 september kan als trainingsmoment ook zaterdag 10.00 gekozen worden.
  vanaf 1 september kan als trainingsmoment ook donderdag 19.30 gekozen worden.

  Bent u geintresseerd, en wilt u meteen meedoen, of twijfelt u nog of het wat voor u is? Kom dan langs en doe alvast als mee aan een gratis proeftraining gratis!

  De cursussen sluiten aan op wedstrijden in de buurt, het meedoen hieraan is in principe optioneel. De cursus bevat een groepstraining per week door een gediplomeerde trainer met gevarieerde techniek aandachtspunten, theoretische achtergrond informatie, en een persoonlijk schema met duurlopen waarvan wordt verwacht dat je deze  voor jezelf afwerkt. Een startbewijs voor de wedstrijd die als doel is benoemd is geen onderdeel van het pakket.

  Het zal mogelijk zijn om na het einde van een cursus, meteen te kiezen voor een upgrade, en door te gaan in de cursus die nog langer doorlopen. Daarnaast kun je ook direct lid worden van de vereniging, en op die manier zonder cursus kosten meelopen.

  Voor meer informatie over de trainingen: stuur een mail naar[email protected]